Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
13732
De la 07 Ianuarie 2003
122873799
Editorial

Pe urmele Guvernului Năstase

  • Ioan Rotundu
  • 3 June 2015, 23:00
Membrii Guvernului Ponta, prefecţii, şefii de instituţii descentralizate dar mai ales baronii locali aflaţi în Parlament sau în funcţii de conducere la nivel de judeţ calcă voiniceşte pe urmele Guvernului Năstase. Şi actualii ca şi foştii din Guvernul Năstase confundă proprietatea publică, instituţiile statului, banii publici un fel de proprietate a partidului de care pot dispune cum vor.
Aşa cum a procedat premierul Năstase şi Ponta a procedat prin oamenii din partid la o pesederizare a tot ce putea fi pus sub controlul partidului. Asistăm în momentul de faţă la o ultimă ofensivă a PSD-ului asupra a ceea ce a mai rămas instituţie a statului necontrolată politic. Despre încercările repetate ale parlamentarilor PSD şi a găştii de susţinători de a pune sub control politic DNA-ul, ÎCCJ, ANI, SRI am luat act cu toţii. Chiar dacă aceste încercări n-au avut finalitate, ele n-au rămas fără efect.
A devenit deja observabil o calmare a procurorilor DNA în a mai proceda la arestări spectaculoase, o muiere aproape de tăcere a inspectorilor ANI de a mai verifica incompatibilităţi, averi nedeclarate, conflicte de interese, cel mai recent caz fiind cel al lui Gabriel Oprea a cărui avere n nejustificată a fost spălată de către inspectorii ANI, considerând-o legal dobândită. Şi judecătorii s-au muiat cu arestările după gratii. Tot mai mulţi sunt cei care primesc arest la domiciliu sau sunt puişi sub control judiciar.
Are loc o revigorare a PSD-ului de a supune controlului politic tot ce mişcă pe ogorul ţării. Vă dau câteva exemple chiar de la nivelul judeţului nostru. Tot mai mulţi sunt cei din PSD care se laudă că pot aranja un proces la judecătorii sau tribunal, că au relaţii la Parchet, că pot tergiversa un proces la contenciosul administrativ sau că pot cere celor de la ANAF să acţioneze sau nu asupra unui agent economic. Cel mai mult se vorbeşte despre astfel de influenţe pe zara judecătoriilor Săveni şi Darabani. Vă dau şi un exemplu din Poliţie. La Poliţia Dorohoi comisarul Voitovici, considerat un profesionist de top, a fost retrs de a mai răspunde pe comunele cu primari PSD (cazul Văculeşti) şi înlocuită cu supusul Luchian.
Dar bătălia cea mai cruntă şi neiertătoare a dus-o inspectorul general Mihaela Huncă care a demis toţi directorii de şcoli care nu aveau carnet PSD şi i-a înlocuit cu manii din partid, în cea mai mare parte nulităţi profesionale. Şi examenul pentru ocuparea posturilor de inspectori şcolari au fost organizat numai în favoarea membrilor PSD, profesori cu rezultate meritorii în carieră fiind pur şi simplu desconsideraţi. Femeia asta tratează Inspectoratul Şcolar Judeţean ca pe moşia familiei sale cum a devenit Liceul Sportiv unde soţul său pare a fi director pe viaţă iar ea Cabinetul II.
Toate aceste abuzuri de putere se petrec la vedere, niciun demnitar PSD neavând vreo jenă să-şi arate public dispreţul pentru tot ce nu respiră social-democrat. Există un mare risc ca socialismul promovat de PSD, atât de dăunător funcţionării statului de drept, să se instaleze în România pentru mulţi ani de acum înainte. Toate speranţele noastre de a păstra bruma de democraţie dobândită cu multe şi mari sacrificii sociale şi economice se reazemă în puterea de rezistenţă a procurorilor DNA de a rezista presiunilor politice şi de a continua seria arestării celor corupţi. Ce să mai crezi despre discursul lui Ponta că el conduce cel mai cinstit guvern postdecembrist când ministrul Finanţelor, Darius Vâlcov, care se ştia urmări de DNA pentru mita luată ca primar de Slatina, a continuat să primească mită şi ca ministru. Şi nu o sumă modestă, ci 1,7 milioane lei.
Aşa cum spuneam, oamenii PSD-ului se consideră stăpoâni nu numai peste averea ţării dar şi peste proprietăţile private, pe sufletele noastre. Dacă există un adevărat un Iad, atunci este cel per care-l trăim acum., oferit cu cruzime şi perfidie de către Victor Ponta şi al său PSD. Ponta calcă apăsat pe urmele mentorului său Adrian Năstase şi nu cred că vreo minune popească îl va salva din ghearele DNA-ului. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Blonda şi poliţistul, doi… deştepţi
Reţeta zilei: Pizza la grătar cu pastă de măsline negre şi brânză
Horoscopul zilei
Un nou dosar pentru trafic de influenta pe numele fostului ministru al Finantelor Darius Valcov
Ambasadorul SUA la Chisinau: Coruptia este problema nr. 1 in Republica Moldova
Rusia a aratat ca e capabila de o agresiune in Ucraina. R. Moldova are motive foarte bune sa fie preocupata
Victor Ponta sustine ca va cumpara un titlu de stat de 1.000 de lei
Catusele nu mai sunt suficiente. Incepe restauratia
Guvernul a aprobat o strategie privind reducerea parasirii timpurii a scolii
Legea contabilitatii a fost usor modificata, iar in Monitorul Oficial a aparut legea "Business Angels"
“Cinci povestiri cinematografice despre sufletul armenesc”
Scăldatul în locuri neamenajate pentru înot poate ucide!
Botoşani: Titlul de „Cetăţean de onoare” aruncat în derizoriu
Ioan Rotundu
Cum îşi bat joc de clienţi netrebnicii de la RCS&RDS Botoşani
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog