Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
636
De la 07 Ianuarie 2003
78469836
Editorial

Penal la penal trage

  • Ioan Rotundu
  • 11 March 2013, 23:00
Niciodată în istoria medievală şi modernă a Românei nu s-a consemnat vreo domnie sau vreun guvern din care să facă parte atât de multe persoane cercetate penal sau chiar condamnate. Dealtfel, acesta este şi motivul pentru care România a fost respinsă de la spaţiul Schengen.
În loc ca premierul Ponta şi preşedintele Senatului Crin Antonescu, ca lideri ai USL, să ia măsurile cuvenite şi să curăţe Guvernul, aparatul de stat de persoanele cu probleme de ordin penal, cei doi fac declaraţii belicoase la adresa forurilor europene, la adresa ţărilor prin care românii sunt la muncă şi câştigă un ban mai mult decât ar putea-o face în ţara lor.
În plin scandal european de respingere a României de la spaţiul Schengen pe motive de nerespectare a principiilor fundamentale ale statului de drept, pe motive de corupţi şi de încercare de control asupra Justiţiei, ministrul Afacerilor Interne, liberalul Radu Stroe, l-a promovat şeful Corpului de control la nivel de minister pe chestorul Constantin Mănoloiu, care este cercetat penal în dosarul „Referendumul”.
Iar promovarea avut loc imediat ce ministrul Stroe s-a întors de la Bruxelles, unde a încercat să-i convingă pe europeni că România merită să intre în spaţiul Schengen pentru că a îndeplinit toate condiţiile cerute.. Ce să mai înţeleagă forurile europene de la noi? Una le spunem lor, alta facem în ţară. Dar promovarea din Ministerul Afacerilor Interne nu-i singura, nu-i un caz izolat, nu-i o gafă a ministrului. În realitate este o politică la nivel de Guvern. Alt ministru liberal, şi el trimis în judecată, Relu Fenechiu care conduce ministerul Transporturilor, l-a angajat în corpul său de control pe botoşăneanul Laur Nechita, fost comisar şi comisar şef la Garda Financiară Botoşani. Iar întreaga familie Nechita este cercetată penal pentru o fraudă fiscală ce depăşeşte 33 miliarde lei vechi.
Chestorul Mănăloiu, prin funcţia deţinută, va ancheta administrativ şi va încheia acte premergătoare cercetării penale pentru poliţiştii aflaţi I în conflict cu legea, cu Statutul poliţistului. Cum se poate ca un anchetat penal să-i ancheteze pe alţii din subordinea sa? Numai în România este posibil aşa ceva, fără ca populaţia să aibă o cât de mică reacţie de furie. Laur Nechita, ca inspector în Corpul de control al lui Fenechiu, va controla la rându-i activitatea altor instituţii ale statului, societăţi cu capital privat, oameni de afaceri şi va dispune măsuri contravenţionale sau chiar de sesizare a organelor de cercetare penală. Ce vor spune cei controlaţi sau anchetaţi? Credeţi că-i pasă cuiva din Guvernul Ponta de acest aspect al moralităţii profesionale?
Dar să urcăm la vârful puterii, pe piedestalul unde stau liderii USL. La sfârşitul săptămânii trecute premierul Ponta se lăuda că a cerut procurorului şef al DNA să ancheteze cu prioritate sesizările depuse de Guvern care, se ştie, sunt de ordin politic. Iată cum oferim noi dovezi celor din UE că în România independenţa Justiţiei se clatină.
În nicio ţară din lume, care se guvernează după principiile statului de drept, premierul n-ar fi îndrăznit să dea astfel de ordine unui procuror şef care conduce instituţia ce se ocupă de actele grave de corupţie. Premierul Ponta nu numai că a făcut-o, dar s-a şi lăudat.
Am informaţii, pe surse, bineînţeles, că la Curtea de Apel Suceava, unde Laur Nechita s-a judecat pentru că cei de la Garda Financiară Botoşani l-au declarat necorespunzător profesional şi i-a desfăcut contractul de muncă, judecătorii au primit indicaţie, pe canalele ministerului Justiţiei, ca să nu rezolve favorabil litigiul de muncă. Şi ştiţi de ce? Pentru că Laur Nechita ceruse plata salariului pe perioada rămasă fără loc de muncă şi totodată daune materiale pentru că l-au făcut de râs, declarându-l incompetent profesional.
Fiind vorba de bani de la buget, acţiunea sa a fost respinsă. Cum respinse se pare că vor fi toate acţiunile care vizează solicitări de bani de la bugetul statului. Parcurgem o criză financiară gravă pe care, deocamdată, Guvernul Ponta o ţine ascunsă.
Acestea sunt doar câteva exemple clare despre intenţiile Guvernului Ponta asupra modului în care vrea să conducă România. Practic, corupţia nu este combătută, cum cer europenii, ci este protejată şi ridicată la rang guvernamental Vai de capul ei, Românie!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Gastronomie: Supă de pui cu găluşte
Bancul zilei: Obsesia soţiei
Ruşine Ministerului Apărării, Preşedinţiei şi Guvernului
despre suferinţa şi moartea anonimă a unor militari
Antonescu desconsideră voinţa românilor privind modificarea Constituţiei
el nu acceptă să i se impună Parlament unicameral, pentru că aşa a înţeles electoratul la un moment dat
Botoşani: În Spitalul judeţean, moartea rânjeşte la pacienţi
Ioan Rotundu
Judeţul arde şi Judele numără gropile din asfalt
Muşchii celor din CJ şi Nova Apaserv s-au fleşcăit brusc
Domnişoara Zelincă n-a mai fost promovată la Bucureşti
Şeful la Transportul Ruttier a primit funcţie eligibilă
Veniturile exceptate de la plata contribuţiei la sănătate
IŞJ bântuit de mania controalelor
Autobuzele liberalului Grigoraş „victime” ale primarului PSD
Treaba ţigănească s-a amânat
Cum au spulberat călăreţii fără cap visul european
Petru Bogatu
Ungaria modifică pentru a patra oară Constitutia
restrângând sensibil competentele Curtii Constituţionale
Ponta va da bani, poate mai tac din gură cei care au făcut datoriile
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă