Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
26685
De la 07 Ianuarie 2003
122912334
Editorial

Pentru parlamentari mumă, pentru aleşii locali ciumă

  • Ioan Rotundu
  • 20 January 2016, 23:00
Ieri, la Curtea Constituţională a României s-a judecat contestaţia Guvernului României la Legea pensiilor speciale acordate pentru aleşii locali. Firesc, judecătorii Curţii au constatat că prin acordarea de pensii speciale aleşilor locali aceştia sunt situaţi deasupra legii, ceea ce duce la încălcarea principiului constituţional că în faţa legii toţi suntem egali.
Problema este însă una de moralitate politică atât din partea premierului Dacian Cioloş cât şi a liderilor politici. Când parlamentarii şi-au votat pensia specială pe vremea Guvernului Ponta nu se punea problema ca Guvernul să conteste legea la Curtea Constituţională pentru că majoritatea social-democrată nu ar fi susţinut un astfel de demers.
Dar în momentul în care a fost instalat Guvernul Cioloş şi premierul a constatat că acordarea de pensii speciale aleşilor locali este o decizie neconstituţională, etic şi moral ar fi fost să conteste la Curtea Constituţională ambele legi, adică şi cea prin care parlamentarii şi-au tras pensie specială. Nu putea Curtea Constituţională să spună că doar una dintre legi este constituţională şi cealaltă nu. Cu certitudine că ambele legi ar fi fost declarate neconstituţionale.
Numai că ipocrizia politică şi imoralitatea care domină clasa noastră politică şi mai ales mediul parlamentar pare să se fi extins şi asupra Guvernului Cioloş. Din raţiuni practice, dar total imorale faţă de poporul român, premierul Cioloş n-a contestat şi legea pensiilor speciale pentru parlamentari. Dacă ar fi făcut-o, şi-ar fi atras duşmănia parlamentarilor şi ar fi avut blocaj în Parlament la orice demers legislativ.
Mai mult, în supărarea lor parlamentarii ar fi căzut Guvernul Cioloş la prima moţiune de cenzură. Cioloş a avut de ales între a pactiza cu diavolul politic ca să treacă puntea, făcându-se părtaş la ipocrizia şi imoralitatea politicienilor şi a fi corect faţă de popor cu riscul ca Guvernul său să fie demis. A ales să fie părtaş la mizeria morală a politicienilor. Vom vedea pe parcursul anului dacă aşi-a asumat acest risc pentru a ne feri de rele şi mai mari.
Însă şi mai condamnabilă mi se pare atitudinea celor doi lideri ai PNL, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, care au declarat tot timpul că liberalii se opun adoptării unei legi pentru acordarea de pensii speciale parlamentarilor. Dacă declaraţia lor a fost una izvorâtă din sinceritate faţă de românii de rând, atunci trăim marea nedumerire de ce n-au contestat legea la Curtea Constituţională aşa cum a făcut Guvernul Cioloş cu legea pentru pensiile speciale a aleşilor locali?
În realitate Gorghiu şi Blaga au dat dovadă că ipocrizia este o boală de nevindecat la politicienii români. Declaraţiile lor au fost doar de imagine, în scop de manipulare a noastră din interes electoral. Liberalii se scaldă în aceeaşi mocirlă morală ca şi politicienii social-democraţi iar faptul că se pretind a fi în minoritate în Parlament nu-i scuză şi nu-i spală de păcate.
Suntem în pragul alegerilor locale iar oferta politicienilor în candidaţi la funcţia de primar şi preşedinte de Consiliu judeţean constă în aceiaşi controversată calitate umană. Parada publică făcută prin mass-media pe seama decalogului de principii etice şi morale de PNL şi PSD s-a dovedit din nou că este doar pentru a ne adormii vigilenţa care şi aşa se află în stare de aţipeală de prin anul 2000 încoace. Protestele străzii pe seama tragediei de la Club Colectiv de schimbare a clasei politice, cerinţă invocată mereu de ipocrita liberală Alina Gorghiu, nu pare să aibă nici un efect în desemnarea candidaţilor.
Metaforic vorbind, maidanezii au ieşit în stradă şi au lătrat dar caravana politicienilor continuă să treacă păstrând intactă încărcătura de ipocrizie, minciună şi manipulare. Vom regăsi această încărcătură pe listele de candidaţi ale partidelor şi ea va ieşi din urnele de vot mai proaspătă, mai puternică şi mai sfidătoare îmbrăcată în hainele unei democraţii tipic românească la care o majoritate dintre noi este complice. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Cu tentă sexuală
Reţeta zilei: Steak de vită cu muştar şi rozmarin
Horoscopul zilei de 21.01.2016
Botoşani: Ce acuzaţii i se aduc botoşănencei Mihaelei Mihai popa – prim-procurorul DNA Suceava
Bursele europene, lovite de continua ieftinire a petrolului
CCR: Pensiile speciale ale alesilor locali, neconstitutionale
Cod galben de frig in aproape toata tara pana pe 25 ianuarie
Voinea, BNR: Trecerea la euro nu este o simpla schimbare de moneda
E un proces complex care are nevoie de sustinerea populatiei
Invitatie la Muzeul Judetean Botosani
0800 800 929 - numărul unic gratuit pentru sesizarea neconformităţilor la reţeaua de energie electrică
Incendiu cu victimă la Pădureni, comuna Şendriceni
Republica Moldova: Cabinetul condus de Pavel Filip a fost votat de Parlament
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog