Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Editorial
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
14417
De la 07 Ianuarie 2003
80819862
Editorial

Perspectiva puterii l-a lăsat pe Ludovic Orban fără discernământ

  • Ioan Rotundu
  • 2 June 2019, 20:07
Convins că în urma alegerilor din duminica de 26 mai a.c. partidul pe care-l conduce a devenit preferinţa electoratului român şi că în curând PNL-ul va prelua puterea în România, preşedintele Ludovic Orban a început să-şi dea arama pe faţă. Nici că se putea altfel de vreme ce el este un lăstar răsărit din tulpina defunctului PCR, un lăstar frate cu cei din PSD.
Convins că el va fi viitorul premier al României, Orban a început să-şi dezvăluie o parte din planurile ţinute ascunse electoratului pentru că n-ar fi dat bine dacă ar fi fost dezvăluite public iar românii s-ar fi prins că nu PNL-ul ar fi varianta corectă de a înlocui PSD-ul la guvernare. Precum liderii PSD care din 2012 au prezentat electoratului un Program de guvernare generos şi plin de promisiuni, iar când au preluat puterea au înlocuit programul din campanie cu cel adevărat conceput în interesul lor, şi liberalii par să facă acelaşi lucru.
Imediat după ce au fost declaraţi câştigători ai alegerilor europarlamentare, liberalii, prin vocea preşedintelui Ludovic Orban au încercat să impună celor din USR – PLUS acceptarea şi susţinerea politică a unor măsuri care urmăresc de fapt politizarea puterii cu clientela PNL şi nu înlocuirea incompetenţilor puşi de PSD cu persoane competente.
De fapt, liberalii au început să-şi pregătească echipa care să preia puterea, o echipă formată din politrucii lor care nu sunt prea deosebiţi de cei ai PSD. Până şi prin PNL Botoşani se fac pe la colţuri combinaţii de viitori şefi de instituţii, cine va fi prefect, subprefect şi cine va forma viitoarea conducere a CJ. Nici pe departe nu le trece prin cap ca în fruntea acestor instituţii să fie puşi oameni competenţi. Tot lichelele lor care au mai deţinut astfel de funcţii şi care n-au demonstrat pricepere profesională.
PNL ar trebui să arate românilor că succesul proaspăt obţinut, care nu este un succes al muncii lor ci mai degrabă un insucces a celor din PSD care au făcut tot ce le-a stat în putinţă să-şi atragă ura românilor, îi determină să-şi reformeze partidul pentru a arăta românilor că pot prezenta încredere că odată ajunşi la guvernare vor face ce declară public şi nu ce ţin ascuns.
Din nefericire pentru votanţii PNL, de la o zi la alta descoperă că liberalii nu s-au schimbat cu nimic faţă de vechile metehne şi apucături asemănătoare cu cele ale social-democraţilor.
Ludovic Orban n-a demonstrat capacitatea politică de a fi înţeles aşteptările românilor înfuriaţi de guvernarea dezastruoasă a PSD-ului. Orban n-a realizat semnalul venit din diaspora, acela că românii de peste graniţă au votat mai mult cu USR – Plus, semn că acordă mai multă încredere acestei tinere formaţiuni politice care a demonstrat consecvenţă în a-şi onora promisiunile făcute şi care doreşte din toate puterile sale o reformare a clasei politice româneşti.
Prin modul său duplicitar de a fi, preşedintele Orban riscă să-i îndepărteze pe români de PNL şi SĂ permită PSD-ului să-şi revină după duşul rece primit în urma arestării lui Liviu Dragnea. Orban să fie atent că Adrian Năstase deja s-a situat în spatele PSD-ului şi-l pregăteşte pentru a-şi schimba blana, nu şi năravul. Să mai urmărească Orban relaţia Năstase – Ponta. Victor Ponta este produsul politic al lui Năstase iar acesta din urmă vrea ă colaborare PSD – Pro România tocmai pentru a oferi ceva nou electoratului PSD în cele două rânduri de alegeri de la anul.
Prin atitudinea sa duplicitară, Orban riscă să-i facă mari probleme preşedintelui Klaus Iohannis în alegerile prezidenţiale de la toamnă. O îndoială, o neîncredere strecurată românilor care urăsc PSD-ul cum că PNL una declară şi alta se pregăteşte să facă va încuraja USR – Plus să aibă propriul candidat la prezidenţiale, un candidat care s-ar putea să devină preferatul românilor din ţară şi din diaspora.
Ultima mare gafă făcută de Ludovic Orban a fost declaraţia cu impozitarea veniturilor lucrătorilor din IT, adică a programatorilor şi informaticienilor. Este ştiut că această categorie de specialişti sigură progresul la vârful tehnologiei informaţiei şi că ei sunt viitorul dezvoltării în orice ţară.
România se bucură de un enorm prestigiu în ce priveşte competenţa celor din IT. Companiile străine plătesc bani grei să cumpere informaticieni români. În momentul de faţă, cei peste 100.000 de informaticieni aduc României un câştig anual de peste 6 miliarde de euro, adică 6% din PIB. Nicio altă categorie de specialişti nu îi pot concura. Faptul că guvernele de până acum i-a scutit pe informaticieni de impozitele împovărătoare i-a ţinut pe aceştia în ţară. Vrea Orban să-i impoziteze? Ajuns la putere o va putea face dar nu va mai avea de la cine încasa impozite pentru că vor pleca toţi peste hotare.
Orban riscă să distrugă categoria de specialişti cu cea mai înaltă calificare, riscă să aducă ţării o pierdere anuală de câteva miliarde de euro. De va fi luată o astfel de decizie, va fi o decizie criminală la adresa siguranţei României, pentru că IT-ştii sunt cei care apără instituţiile statului de atacurile electronice, ei apără serverele pe care sunt depozitate cele mai secrete informaţii de siguranţă naţională, ei apără Armata Română de furturile de informaţii.
Apoi, Orban n-a realizat că recentul succes al PNL se datorează într-o foarte mare măsură IT-iştilor din corporaţii şi din diaspora. Îi vrea Orban duşmani? Preşedintele Orban a demonstrat în aceste zile că nu este un spirit politic evoluat şi nici pe departe liderul opoziţiei capabil să scoată România din dezastrul economic în care a adus-o guvernarea PSD.
Să facă bine liberalii şi să-l treacă pe Orban în eşaloanele inferioare ale PNL şi să-şi aleagă un preşedinte cu viziune politică nouă, reformatoare, capabil să câştige încrederea românilor că partidul are capacitatea şi competenţa necesară să preia guvernarea Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Presa-n gura lu ' Rotundu: Emisiunea din 7.06.2019
Închisoare cu executare pentru fostul prin-procuror Raluca Stâncescu
Ioan Rotundu
Horoscopul săptămânii 3 – 9.06.2019
Bancul săptămânii: Infirmarea afirmaţiei
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Lumea lu' Rotundu: De la Botoşani la Verona - Diaspora I
Presa-n gura lu ' Rotundu: Emisiunea din 31.05.2019
Ce spune Borcoi despre condamnarea amantului Ralucăi Stâncescu
Ioan Rotundu
C cum fabricau dosare penale directorul Mustaţă şi poliţistul Aioanei
Ipan Rotundu
LLumea lu' Rotundu: De la Botoşani la Verona - Diaspora II
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă