Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Mondene
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
29
De la 07 Ianuarie 2003
87701418
Editorial

Pivniţă virtuţii, templu viciului

  • Ioan Rotundu
  • 12 October 2014, 23:00
Există o anumită filozofie, practicată la nivel de elită intelectuală, în virtutea căreia omul care şi-a asumat rolul de lider al unei forme de organizare socială să sape temniţe viciului şi să ridice temple virtuţii. Este un principiu de viaţă, o normă de conduită socială practicate doar de către cei care, din proprie iniţiativă s-au angajat în a răspândi în jurul lor valorile civilizaţiei, ajutându-şi semenii să deosebească aceste valori de vicii.
La sfârşitul acestei săptămânii am avut ocazia de a lua act cum un lider politic de prim rang precum premierul Victor Ponta a ridicat templu viciului, aruncând virtutea în adâncul tenebrelor pivniţei. Concret, Ponta a aruncat adevărul în adâncul temniţei şi a ridicat un templu poleit cu aur ipocriziei.
Este cunoscută adversitatea lui Ponta faţă de anumite instituţii ale Justiţiei precum DNA, Curtea Constituţională, ANI, Înalta Curte de Justiţie şi Casaţie, CSM. Sunt cunoscute în întreaga lume, datorită ambasadorilor acreditaţi la Bucureşti, cele două încercări de lovituri de stat ale lui Ponta de a-l îndepărta din funcţie pe preşedintele Băsescu şi supune Justiţia controlului său politic.
A făcut înconjurul lumii „marţea neagră”, ziua în care parlamentarii controlaţi de Ponta au votat o lege a amnistiei celor corupţi şi condamnaţi, de această lege urmând să beneficieze, printre alţi corupţi de marcă, Adrian Năstase, Gigi Becali, Cătălin Voicu dar mai ales să-l salveze de la puşcărie pe Dan Voiculescu. Dacă legea n-a ajuns să fie promulgată s-a datorat tocmai reacţiilor internaţionale şi poziţiei intransigente pe care s-a situat preşedintele Băsescu. Nici în ziua de astăzi Ponta nu s-a dezis definitiv de această lege, ea fiind păstrată în sertarul celor doi şefi ai Parlamentului pentru vremea când va putea fi votată fără a mai stârni vreun scandal politic.
Chiar recent, în scandalul Lukoil, Victor Ponta a demonstrat că nu dă doi bani pe independenţa Justiţiei şi a cerut procurorilor, voalat, să ridice sechestrul pus pe conturile companiei Lukoil pentru că se generează o problemă socială cu cei 3.600 de angajaţi. Iar procurorii, controlaţi de către doi subalterni politici ai lui Ponta, dar şi rude cu acesta, mă refer la procurorul general Tiberiu Niţu şi ministrul Justiţiei Marius Cazanciuc, au cedat şi au ridicat parţial sechestrele aplicate. Ambasadorii acreditaţi la Bucureşti au înţeles că decizia procurorilor a fost determinată de declaraţia politică a lui Ponta şi au luat act că în România independenţa Justiţiei este îndoielnică.
În scandalul Microsoft, unde 9 miniştri sunt cercetaţi penal pentru abuz în serviciu, luare de mită, spălare de bani, printre care şi doi lideri de marcă ai PSD: senatorii Ecaterina Andronescu şi Şerban Mihăilescu, un judecător de la CSM, care cochetează de mai mult timp cu politica, l-a acuzat public pe preşedintele Băsescu că ar fi difuzat către presă date secrete din dosarul de cercetare penală.
La o astfel de acuzaţie, firesc că preşedintele Băsescu s-a apărat şi a declarat că datele la care a făcut referire judecătorul nu sunt din dosarul procurorilor ci din alte surse, adică de la serviciile de specialitate. E drept, preşedintele nu s-a apărat de acuzaţia judecătorului în stilul său marinăresc şi l-a făcut mincinos. Motiv pentru Ponta să trimită câte o scrisoare ambasadorului SUA la Bucureşti şi la Uniunea Europeană şi să se plângă că preşedintele Băsescu a încălcat independenţa Justiţiei.
Iar plângerile sale au fost trimise exact în momentul în care Ponta tocmai este cercetat de CSM că a încălcat independenţa Justiţiei prin a influenţa politic deciziile procurorilor în cazul Lukoil. Avem aici dovada ipocriziei lui Ponta. Crezând că şi americanii şi cei de la UE sunt politicieni de teapa sa, adică mincinoşi, ipocriţi, plagiatori, corupţi şi certaţi cu legile statului de drept. Ponta se aştepta ca cei cărora li s-a adresat să-l facă praf pe preşedintele Băsescu. Ambasada americană de la Bucureşti a dat un comunicat prin care cere conducătorilor ţării, adică preşedintelui şi premierului, să nu afecteze independenţa Justiţiei prin imixtiuni politice.
Cum voia Ponta să obţină de la Ambasada SUA o critică la adresa preşedintelui Băsescu când el, aflat la Chişinău, a ironizat-o pe Victoria Neuland, numărul 3 în Departamentul de Stat American. Ponta le-a spus celor de la Chişinău că el nu trage pe nimeni de urechi aşa cum a făcut Victoria Neuland. Iar în discursul său, Neuland tocmai făcuse aluzie şi la Ponta că nu respectă independenţa Justiţiei. Altă dovadă de ipocrizie a lui Ponta, de această dată jignind chiar o demnitate americană de prim rang.
Mare tupeu trebuie să ai, ca după un aşa comportament politic, să te plângi ambasadorilor americani că preşedintele Băsescu aruncă în aer independenţa Justiţiei iar el, Ponta, depune eforturi supraomeneşti s-o apere.
Iată, dar, cum candidatul la Preşedinţia României, Victor Pontam este omul care ridică templu viciului ipocrit şi aruncă în temniţă adevărul, în speranţa că acesta va sta înlănţuit acolo şi nu va fi aflat public. Cu aşa un caracter de mârşav, acest om ar trebui să dispară definitiv şi repede din spaţiul public. Din păcate, el este apărat de corupţia morală care domină o mare parte a poporului român. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul zilei
Sos de rosii cu ardei
Bancul zilei: Corecţie… financiară
Socialism de caviar: Jumatate din banii dati de Liviu Dragnea pentru satele din Prahova s-au dus spre Cornu
comuna unde au case de vacanta familia Ponta, Adrian Nastase, Serban
Ramasitele lui Constantin Brancoveanu au fost aduse la Manastirea Hurezi dupa 300 de ani
Klaus Iohannis: Nu ma lupt cu Victor Ponta, ci cu sistemul din spatele lui
Comisia Europeana respinge cererea Romaniei de a forta SUA si Canada sa relaxeze regimul vizelor
Intalnire Vladimir Putin - Petro Porosenko saptamana aceasta, la Milano
Schimb dur de replici intre Vladimir Putin si Nicolae Timofti la summitul CSI de la Minsk
Cosmine, păcat de tinereţile tale!
Ioan Rotundu
UNPR adună ţiganii în susţinerea lui Ponta
In jur de trei mii de persoane participa in Capitala la marsul pentru unirea Romaniei cu Republica Moldova
. Se scandeaza "Rusia, nu uita, Basarabia nu-i a ta!"
Vladimir Putin a ordonat retragerea trupelor ruse de la granita cu Ucraina, anunta Kremlinul
Lumea lu' Rotundu: Războiul cumnatelor
Botoşani: Cum este părăduit bugetul Primăriei Suliţa
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă