Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Fapt divers
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Important
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
15659
De la 07 Ianuarie 2003
120871272
Editorial

Politeţea lui Timmermans anunţă, de fapt, furtună

  • Ioan Rotundu
  • 1 March 2018, 23:00
Prezent ieri la Bucureşti, prim-vicepreşedintele Comisiei Europene Frans Timmermans a avut contacte politice şi schimburi de opinii cu mai toţi factorii decizionali din politica şi administraţia centrală a României, inclusiv cu cei din justiţie.
În discuţia cu Călin Popescu Tăriceanu şi Liviu Dragnea, Timmermans a ţinut să le precizeze că el este foarte bine informat cu ce se petrece la Bucureşti, dându-le cumva peste nas, cei doi şefi ai Parlamentului Român având anterior declaraţii publice cum că cei de la Bruxelles sunt prost informaţi.
Acelaşi lucru Timmermans a ţinut să i-l precizeze şi premierului Viorica Dăncilă care i-a copiat pe Tăriceanu şi Dragnea susţinând la rându-i că la nivelul Comisiei Europene există o crasă dezinformare cu ce se petrece în România, mai ales vizavi de legile justiţiei.
După ce i-a urecheat politicos, Timmermans a trecut la ofensivă explicându-le că dacă sunt anumite probleme în justiţia din România ele trebuie rezolvate tot în cadrul justiţiei iar politicul, guvernul n-au a se implica pentru că altfel nu se mai respectă separaţia puterilor în stat şi independenţa justiţiei în special.
Timmermans a explicat factorilor politici şi guvernamentali că n-au a verifica activitatea justiţiei pentru că această activitate trebuie verificată de organismele abilitate din interiorul justiţiei, aluzie directă la faptul că ministrul Justiţiei Tudorel Toader a verificat cu de la sine putere activitatea procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Koveşi, cerând revocarea acesteia din funcţie.
Cea mai impresionată în urma discuţiilor cu Timmermans s-a arătat a fi Cristina Tarcea – preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Ea a rămas uimită de profunda cunoaştere a lui Timmermans despre ce se întâmplă în mediul politic românesc şi mai ales care ar fi interesul modificării legilor justiţiei.
Le-a mai bătut Timmermans obrazul celor cu care a dialogat din Parlament şi Guvern că ar face mult bine românilor dacă s-ar preocupa să se folosească de fondurile europene ca să construiască autostrăzi şi nu aceşti bani să fie furaţi.
În mod natural apare întrebarea de ce a mai venit Timmermans la Bucureşti de vreme ce era aşa bine informat cu ce se petrece în România? A venit pentru a se convinge dacă în România lupta împotriva corupţiei va putea continua, dacă asaltul penalilor din Parlament asupra justiţiei se va solda cu subordonarea acestei puteri politicului, dacă nu cumva Comisia Europeană va trebui să treacă de la atenţionări la fapte concrete privind sancţionarea României pentru derapajele de la principiile europene ale statului de drept.
Am convingerea că Timmermans a înţeles că binomul Tăriceanu – Dragnea nu va slăbi atacul asupra justiţiei pentru că dacă nu reuşesc să-şi salveze libertatea prin modificările aduse la legile justiţiei atunci, pentru ei, totul este pierdut. Tăriceanu – Dragnea duc o luptă pe viaţă şi pe moarte şi nu le pasă nicidecum de sancţiunile cu care cei de la Bruxelles ameninţă România. Sancţiunile, dacă vor veni, vor afecta modul de viaţă al românilor şi nu al celor doi.
Mai cred că Timmermans şi-a dat seama că Tăriceanu – Dragnea nu pot fi speriaţi cu sancţiunile aplicate României şi va căuta alte căi de a le anihila puterile. Timmermans este lider de seamă al socialiştilor europeni, grupare politică la care este afiliat şi PSD-ul. Mai ştie Timmermans că a exclude PSD-ul din familia socialiştilor europeni ar fi o mare greşeală politică şi s-ar crea un nou pericol, nu numai asupra românilor ci mai ales asupra stabilităţii în interiorul UE.
Ştie Timmermans că stă în tradiţia socialiştilor ca atunci când nu-şi pot atinge scopul urmărit să recurgă la forţă. Ori, Europa, n-are nevoie de o baie de sânge în România care s-ar putea extinde în Ungaria şi Polonia.
Va fi interesant şi totodată important pentru noi să urmări m viitoarele mişcări ale lui Timmermans faţă de puterea politică de la Bucureşti. Vor fi mişcări menite să limiteze puterile binomului Tăriceanu – Dragnea, de a le reduce puterea de influenţă în spaţiul public românesc şi chiar de a-i ejecta din funcţiile parlamentare deţinute prin soluţionarea cu celeritate a dosarelor penale în care au calitatea de inculpaţi.
Politeţea şi amabilitatea manifestate de către Timmermans în dialogul purtat cu şefii Parlamentului, cu premierul şi ministrul Justiţiei anunţă de fapt furtună. Părerea mea!!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Iordache, dupa discutia cu Timmermans:
Eu cred ca a fost o intalnire buna
Tariceanu l-a primit pe Timmermans
si i-a spus ca Ministerul Justitiei a terminat proiectul de modificare a codurilor penale pentru respectarea deciziilor CCR
Cand iarna nu cedeaza - Care au fost cele mai reci zile de martie din istorie
- De la -31 de grade, la zapezi record
Klaus Iohannis, intalnire cu Frans Timmermans:
Eficienta activitatii DNA in domeniul luptei impotriva coruptiei este de necontestat
"Ascultati-ne acum": Vladimir Putin a prezentat noile arme create de Rusia,
printre care o racheta nucleara "invulnerabila" in fata oricarui scut antiracheta si drone submarine nucleare
Rusia ia in calcul denuntarea Conventiei Europene a Drepturilor Omului
Putin a dezvăluit noile rachete ruseşti, care pot lovi oriunde în Europa. Scutul de la Deveselu ar fi inutil
În discursul său despre „Starea Naţiunii”, liderul de la Kremlin a dezvăluit câteva dintre noile arme pregătite de Rusia, în contextul tensiunilor în relaţiile cu NATO.
Justitia din Austria a decis ca protestatarii ii pot spune "fuck" vicecancelarului
Asasinarea ziaristului slovac Jan Kuciak:
Politia a arestat mai multi oameni de afaceri italieni, suspectati de jurnalist de legaturi cu mafia 'Ndrangheta
Timmermans, intrebat cum comenteaza acuzatiile lui Dragnea la adresa sefei Reprezentantei Comisiei la Bucuresti:
Face o treaba foarte buna, sunt foarte mandru de ea
Ministrul rus al apararii: Scutul anti-racheta are gauri in el
Frans Timmermans: Sunt foarte bine informat despre ce se intampla in Romania
Nu e treaba politicienilor sau a membrilor guvernului sa verifice Justitia
Horoscopul zilei de 2.03.2018
Bancul zilei: Concurenţă neloială
Eveniment cultural de excepţie organizat de Editura Agata Botoşani
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă