Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Social
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Religie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7788 lei
1 USD = 4.3105 lei


Număr accesări
Astăzi:
5690
De la 07 Ianuarie 2003
73261837
Editorial

Politica - o frază de dânşii inventată

  • Ioan Rotundu
  • 6 December 2012, 23:00
În vremurile comuniste, pentru versurile „Religia - o frază de dânşii inventată/ Ca cu a ei putere să vă aplece-n jug,” poetul Mihai Eminescu era dat drept exemplu de poet ateu, demn de a fi stimat de clasa muncitoare, pe care a cântat-o şi respectat-o în poeziile sale care de fapt nu erau decât una: Împărat şi proletar.
În realitate, Eminescu a criticat religia ca mijloc de manipulare a conştiinţelor omeneşti în scopul îmbogăţirii şi obţinerii de privilegii de către casta preoţilor ce formează instituţia Bisericii. Poetul cel mai mare al românilor era credincios şi respecta credinţa, care este cu totul altceva decât religia.
Parafrazând celebrele două versuri ale poetului, obţinem: „Politica – o frază de dânşii inventată/Ce cu a ei putere să ne aplece-n jug.” Iar politicienii au reuşit să transforme politica într-un mijloc eficient de îmbogăţire a lor, de obţinere a privilegiilor, aplecând în jug marea majoritate a românilor.
Duminică se va merge la vot, iar românii, aşa cum am mai afirmat, vor merge la vot înjugaţi de promisiunile deşarte a unui grup de politicieni lipsit de orice scrupule în a-şi atinge scopul: obţinerea unei puteri totale. Şi mă refer aici la şleahta de politicieni adunaţi sub sigla USL.
Cea mai elocventă dovadă de cât de degradată moral este clica USL îl oferă chiar candidaţii USL în judeţul nostru, botoşănenii vor merge la vot şi vor ştampila să-i reprezinte un condamnat penal ca Verginel Gireadă, anchetaţii penal Viorel Grigoraş şi Şerban Mihăilescu, imoralele Roxana Anuşcă şi Tamara Ciofu, reprezentantul ciocoilor noi Costel Şoiptică. Toţi aceştia având ca tătuc un alt penalist, agramat, lipsit de cultură şi educaţie, liderul PNL Florin Ţurcanu. De vreme ce în iunie botoşănenii l-au votat într-o veselie pe Florin Ţurcanu, cu dosar penal aflat pe rol la ÎCCJ pentru fals intelectual şi uz de fals, ca să le fie preşedinte, ca la schi, pârtia pentru a fi votaţi şi ceilalţi penalişti şi imorali a fost făcută.
Şi botoşănenii, ca mai toţi românii, au uitat de perioada 1990 – 1996, când sub conducerea PSD s-a produs cel mai mare jaf din istoria României asupra averii statului. Au uitat de perioada mineriadelor, a grevelor nesfârşite, a încăierărilor cu jandarmii. Au uitat şi de vremurile anilor 2000 – 2004 când pe la televiziuni se vorbea numai de premierul Arian Năstase, de căluşul pus presei scrise, de abuzurile poliţiştilor care bumbăceu pe oricine nu era de acord cu Guvernul Năstase.
Botoşănenii au uitat că în perioada 1992 – 1996, de glorie şi prosperitate pentru oamenii PSD, judeţul a pierdut investiţii valoroase precum calea ferată Dângeni - Darabani, Hârlău – Flămânzi, fabricile de zahăr de la Truşeşti şi Bucecea, IMUGDP Dorohoi şi colosul industrial numit Electrocontact.
Au uitat botoşănenii perioada anilor 2000 – 2004 când parlamentarii PSD ne promiteau că vor face din ce-a mai rămas din Electrocontact un Parc industrial care va oferi locuri de muncă şomerilor. În loc de Parc industrial ce-a mai rămas din colos a fost dat pe mâna omului de afaceri Gabriel Chiriac, care a jefuit şi restul. Astăzi, Gabriel Chiriac este cercetat în mai multe dosare penale, dar vine USL la putere şi va fi albit, poate chiar cooptat în cel mai „cinstit” Guvern USL, care-l va înlocui pe actualul Guvern al plagiatorilor.
După alegerile din 1996, câştigate de CDR, judeţul nostru fusese cel mai roşu din România, adică votase cu PSD. Când ajungeam în Bucureşti sau Transilvania şi vedeau numărul de maşină sau aflau că suntem, din Botoşani, eram huiduiţi. După duminica de 9 decembrie, când vom vota 80% cu candidaţii USL, vom fi din nou trataţi ca în 1996.
Întreaga campanie electorală a USL s-a bazat pe acuzaţii la adresa preşedintelui Băsescu şi a Guvernelor Boc şi Ungureanu, căutând să ne convingă cât de monştri au fost aceştia cu ţara, cu naţiunea, cu întreg poporul, cât de mult au furat şi s-au îmbogăţit. Dar n-au suflat nicio vorbă de ce vor face ei, ce ne oferă, când şi mai ales cu ce preţ.
Fără îndoială că Guvernele Boc şi Ungureanu au făcut şi greşeli dar au făcut ce era mai important pentru ţară: stabilizarea economică şi păstrarea fundamentelor necesare relansării dezvoltării economice. În numai şase luni de zile Guvernul Ponta a distrus tot acest fundament, fără a pune ceva în loc. Din ianuarie ne aşteaptă o perioadă extrem de grea. Economia va continua să se prăbuşească, numărul şomerilor va creşte, salariile şi pensiile vor stagna sau vor fin din nou reduse, România va fi izolată în plan extern, Uniunea Europeană nu ne va mai da fonduri, există riscul reintroducerii vizelor pentru români şi ce-i mai grav, Uniunea Europeană pregăteşte suspendarea Tratatului cu România.
Este normal să fie aşa, de vreme de de şase luni de zile Ponta şi Antonescu înjură liderii UE, jignesc liderii şi politicile Germaniei şi SUA. Naţionalismul ieftin al celor doi lideri USLŞ a izolat deja România. După 9 decembrie ni se va trânti uşa în nas.
Duminică românii vor vota pentru introducerea dictaturii şi a izolării ţării. O fac din dorinţa de a se răzbuna pe cei care le-au făcut rău. Numai că cei acuzaţi de rău le-au făcut bine iar cei care îi mint că le vor face bine le vor face un rău extrem de mare. Pe fruntea lui Ponta, Antonescu şi a altor lideri USL, cine priveşte atent, va vedea roşeaţa sângelui ce stă să curgă. Mâinile lor sunt pătate de sânge din perioada guvernărilor anterioare. Primele crime au fost comise iar ce va urma, pentru ei va fi ca şi pentru Stalin, cifre statistice.
Duminică românii vor vota pentru cea mai neagră perioadă din viaţa lor postdecembristă. Vor vota spre uimirea şi amărăciunea oamenilor străini de afaceri care deja îşi fac bagajele pentru a pleca din România. Ei văd ceea ce românii nu vor să vadă.
„Politica – o frază de dânşii inventată” a dat roade, dar pentru politicieni. Politica este mijlocul politicienilor de îmbogăţire şi preluare a puterii. Dacă religia este propovăduită în numele credinţei, politica nu poate fi dublată de credinţă. Nu poţi să ai credinţă în politicieni. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul yilei: Cadoul neveste-si de… Moş Crăciun
Gastronomie: Cârnaţi de casă
Măsurile economice ale Guvernului Ponta
Ce a promis şi ce a realizat
Compania suedeza Usitall nu mai vrea sa investească în România lui Ponta
Victor Ponta l-a împins la sinucidere pe procurorul Panait
Eu cu cine votez? Și unde?
COMUNICAT – PER Botoşani
Anita a câştigat preşedinţia Tribunalului Botoşani
Trei şantajişti au ajuns după gratii
Suliţa: Şoferul care a provocat accidentul mortal era băut
Botoşani: Primul Club al pensionarilor a fost inaugurat
Banii pentru ajutorul la încălzire pe noiembrie au intrat în Trezorerie
mai trebuie ca primarii să-i ridice
Mănăstirea Popăuţi: Mirarea mitropolitului Teofan
Botoşani: Zăpada căzută n-a ridicat probleme
prefectul Macaleţi a stat pe poziţie
Delibaş recunoaşte că avem pământuri atractive pentru străini
zeci de mii de hectare de teren agricol au ajuns la aceştia
Mulţi botoşăneni se arată nemulţumiţi de service-urile auto
Botoşani: Au venit ajutoarele pentru încălzire, fix înainte de alegeri
Cerc Pedagogic la Şcoala 7 Botoşani cu directorii din municipiu
Botoşani: Primăria a găsit leac pentru ca HSR să se cuminţească
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă