Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Anunţuri
Editorial
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Caricaturi
Remember
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
7132
De la 07 Ianuarie 2003
122867199
Editorial

Politică pentru fraieri

  • Ioan Rotundu
  • 16 August 2011, 23:00
Săptămâna abia trecută a avut un sfârşit bogat în evenimente. Doar două astfel de evenimente îmi propun să le aduc în atenţia publică prin comentariul de faţă. În primul rând, cap de afiş al evenimentelor a fost Congresul PSD. Mă aşteptam ca în urma acestui Congres, social-democraţii să-şi clarifice poziţia faţă de criza economică ce a dus economia românească la metastază şi în al doilea rând faţă de români.
Din nefericire pentru PSD, Congresul n-a clarificat niciuna dintre aceste două mari şi esenţiale probleme. Faptul că s-a fluturat pe sub nasul românilor un program de guvernare PSD, gros cât un volum din Fraţii Jderi al lui Sadoveanu, ne-a demonstrat încă odată că acest partid nu este unul al simplificării lucrurilor, ci al complicării lor, ceea ce constituie un excelent paravan pentru ca, ajunşi la putere, social-democraţii să fure cum au mai furat.
Mă aşteptam la un program anticriză simplu şi concret, cu cifre viabile prin care să se arate românilor pe ce resurse financiare la buget se bazează PSD-ul, în caz de preluare a guvernării, ce impozite şi taxe desfiinţează, reduc sau introduc, cum asigură fondurile necesare pentru plata pensiilor fără a apela la credite externe cvum face acum PDL, cum rezolvă finanţarea sistemului de sănătate,aflat într-o mare dificultate, ce direcţii investiţionale consideră prioritare pentru România în momentul de faţă şi sursa finanţării lor, ce soluţii adoptă pentru a-i determina pe români să iasă la muncă şi ce politică salarială adoptă şi de unde asigură resursele necesare.
Nimic din toate acestea n-a clarificat Congresul PSD. Firesc, mă întreb de ce-şi doreşte PSD-ul cu atâta ardoare să preia guvernarea? Să fure din ce n-a mai apucat sau n-apocă să fure PDL-ul. Să ne iasă din cap teza că PSD-ul vrea la guvbernare pentru că moare de grija poporului român. Au mai fost la guvernare şi n-azu murit ei, am murit noi, econjomic şi social vorbind.
Nu cred că era nevoie de un Congres ca PSD să declare că nu vrea guvernare sau colaborare cu PDL. Au mai făcut astfel de declaraţii, după care a guvernat bine mersi aproape un an alături de PDL. Astfel de declaraţii politice, menite să ne fraierească, nu mai ţin. Mulţi români sau deşteptat şi nu mai vor să fie fraierii social-democraţilor, lăsându-se manipulaţi.
Ca o concluzie a mea, Congresul PSD n-a fost decât nişte apă chioară aruncată în ochii fraierilor de români. Acest partid, care se pretinde a fi cel mai puternic partid din România, este de fapt un partid aflat într-o cădere accelerată de imagine şi credibilitate. Actualii săi lideri, în afară de dorinţa insistenţă de a prelua puterea, nu ne-au convins cu nimic altceva că vor puterea pentru a salva România de la dezastrul în care a bogat-o guvernarea portocalie.
Un al doilea eveniment demn de luat în seamă se referă la afirmaţiile preşedintelui Băsescu cum că Vasile Blaga nu este bun de preşedinte al României, dar ar fi Baconschi, Preda sau Negoiţă. A mai declarat preşedintele Băsescu că nici Elena Udrea nu-i bună de premier, că n-are suficientă experienţă de viaţă.
Nu cred că preşedintele Băsescu se află în situaţia de a recomanda românilor cine este, sau nu este, bun de preşedinte al României. Forţele sale malefice care au aruncat România într-un dezastru economic şi social îl recomandă doar pentru Iad, nu şi pentru a le arăta românilor drumul către Rai. Nici eu nu cred că Blaga ar fi bun de preşedinte al României, dar comparat cu Baconshi, Preda sau Negoiţă, faţă de aceşti trei este de o mie de ori mai bun.
Ştiu însă că în PDL se dă o luptă puternică între Vasile Blaga şi Gheorghe Flutur, pentru ca unul dintre ei să devină candidatul PDL la preşedinţia României. Nici unul dintre cei doi nu este agreat de preşedintele Băsescu.
Dar, dacă aş fi în locul lui Băsescu, aş fi mult mai interesat de viitorul meu politic şi nu de al altora. Pentru că cei din PDL vor să-şi disocieze imaginea de cea a lui Băsescu, inclusiv Elena Udrea fiind de această parte a baricadei, fiind mult mai isteaţă decât o crede Băsescu.. Lucru care se va întâmpla cât de curând. Părerea mea!
18.10.2010

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei
Tabara "Codrii de Arama" Agafton 24.98.2910
Există un răspuns: fatalitate!
Ioan Rotundu
Cârlanul dolofan şi proţapul buclucaş
Inundaţii, durere şi neputinţă
Caricatura zilei
uă săptămâni de verificări și reparații în sistemul de termoficare
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog