Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Social
Horoscop
Umor
Mondene
Comentarii
Pamflet
Remember
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
14825
De la 07 Ianuarie 2003
83708242
Editorial

Politica redacţională pentru anul 2009

  • 4 January 2009, 23:00
Este firesc, zicem noi, ca o dovadă de respect pentru cititorii noştri fideli şi ocazionali să ne face cunoscută politica redacţională pentru anul abia început. Iar cel mai bine redă politica adoptată de către o redacţie editoriale publicate zilnic, care sunt practic opinii exprimate într-un anume context politic, economic şi social determinat de anumite trăsături care să confere personalitatea publicaţiei, în cazul nostru cea a Publicaţiilor Jurnalul Online.
Ca să ajung la ce ne-am propus pentru acest an, pornesc de la câteva aspecte de care ne-am lovit în activitatea anului trecut. Am considerat că este de datoria noastră să informăm cititorii cu tot ce înseamnă viaţă politică la nivel de judeţ, cu prioritate, de multe ori publicând evenimente mai puţin plăcute din viaţa unor politicieni. Adică am scris adevărul, considerându-l mai important şi mai presus decât jena publică în care a fost pus cel vizat sau căzut în greşeală.
Numai că scriind despre astfel de evenimente am fost acuzaţi că „am terfelit” persoana în cauză. Vom continua „s-o terfelim” şi în acest an, mai ales că pentru politicieni se anunţă a fi unul foarte atractiv şi îmbietor la acte de corupţie, abuzuri de putere şi îmbogăţire pe căi necinstite. Ni s-a mai reproşat că am scris o serie de articole pentru că am fost plătiţi. Cei care ne-au acuzat n-au spus cine ne-a plătit, cu cât şi de ce. Nici în acest an astfel de acuzaţii nu ne vor descuraja să scriem adevărul. Ştim din experienţă că adevărul, mai devreme sau mai târziu, iese la iveală. Din ce-am scris anul trecut, nimic nu s-a dovedit a fi minciună, iar miile de cititori zilnici au sesizat acest aspect şi ne respectă munca şi sinceritatea.
Cei care ne-au acuzat de scrieri mincinoase n-au prezentat şi „adevărul lor”, mergând pe principiul discreditării materialului nostru. În acest an avem leac şi pentru astfel de cititori-comentatori. Cine ne va acuza de minciună, fără a prezenta şi varianta pe care o consideră adevărată, îl vom supune dispreţului public. Ne-am pregătit astfel de mijloace.
Când noi am scris despre Constantin Conţac sau Florin Ţurcanu, cei care i-au înjurat mai tare au fost tocmai persoane din partidul lor sau din subordinea lor, adică angajaţi ai Consiliului Judeţean. Când am scris despre Ţâbuleac, ca preşedinte al CJ, l-au înjurat oamenii lui Conţac, dar şi membri PDL sau angajaţi ai CJ. Am considerat toate aceste manifestări de opinie ca dovadă a independenţei noastre faţă de politica unuia sau altuia dintre partide sau politicieni.
Însă au fost şi multe comentarii de natură calomnioasă, injurioase, insultătoare, jignitoare. Site-ul Jurnalului nu este loc de refulare şi de răfuială personală. Pentru acest an, comentariile care nu vor respecta decenţa şi nu vor face referire la subiectul sau tema adusă în discuţie, nu vor fi validate. De exemplu, preşedintelui Conţac sau deputatului Florin Ţurcanu li se pot reproşa anumite dezacorduri gramaticale comise în vorbire şi fără a se recurge la cuvinte gen „umflat”, „neam de manivelă”, „porc” etc. Sunt destule site-uri care acceptă astfel de exprimări, multe obscene, aşa că cei care au mania unor astfel de comentarii au unde-şi valorifica „rodul gândirii”, lăsându-ne în pace cititorii de bună credinţă. Chiar dacă vom continua să punem accentul pe informaţia venită din sfera politicului, vom abordam cu acelaşi interes şi sfera economicului, urmărind evoluţia crizei economice şi consecinţele ei. Interes vom manifesta şi pentru domeniul social şi cultural, iar pentru învăţământ vom coborî aria activităţilor reportericeşti de la nivelul IŞJ la nivel de unitate de învăţământ, urmând a mediatiza munca profesorilor care obţin rezultate meritorii cu elevii participanţi la concursuri şi olimpiade, dar şi actele de indisciplină şcolară. Nu vor lipsi nici ştirile şi informaţiile de divertisment sau tip magazin.
Însă cel mai mult ne vom strădui să determinăm cititorii să participe la dezbaterea problemelor de interes general şi să-şi solidarizeze forţele pentru a lua atitudine civică faţă de cazurile supuse judecăţii publice. Trebuie să ne consolidăm forţa de a protesta împotriva abuzurilor puterii sau celor care deţin puterea şi să ne apărăm propriile interese. A continua să fim dezbinaţi, măcinaţi de orgolii interioare, indiferenţi la necazul celor din jur, ar însemna să acceptăm în continuare umilinţa la care suntem supuşi.
Avem dreptul la demnitate şi o viaţă mai bună. Nu politicienii trebuie să ni le dea, ca pe o favoare a lor, ci noi trebuie să le obţinem, obligându-i printr-o acţiune de revendicare unitară şi solidară. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Topul aberaţiilor din Justiţia Română
Votca şi chiloţeii
Cultura Lenuţei Condrei porneşte de la grajd
Horoscop
Păcătoşi de Bobotează
Românul şi placajul
Capricorn - previziuni pentru luna ianuarie 2009
Horoscop pe întreg anul 2009: femei şi bărbaţi
Solistul Mihai Traistariu are planuri mari pentru anul 2009
vrea să deschidă un centru de cercetare
Comentariul comentariilor I
(Ioan Rotundu)
Anul nou a început cu evenimente cu…foc
Profesia armelor – o atracţie reală pentru tinerii botoşăneni
peste 1.100 tineri botoşăneni şi-au manifestat dorinţa de a intra în armată
Cu ochii-n patru pe cinematografe!
La Botoşani tradiţia se respectă spontan, nu forţat
Un scandal politic de sfârşit de an, cu continuitate şi în noul an
Trimişi acasă, să-şi vadă de pensia lor
O modernizare care aşteaptă banii de la ARDNE Piatra Neamţ
Apa Grup a încheiat anul 2008 cu o bătaie de joc generală faţă de botoşăneni
La maternitate, anul 2009 s-a dovedit plin de rod
Chef cu tărie şi vin spumos la doar… 13 ani
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă