Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Remember
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
9100
De la 07 Ianuarie 2003
120689166
Editorial

Pomana publică, greu de învins!

  • 24 July 2013, 23:00
Ministrul Muncii Sebastian Lăzăroiu a ajuns la concluzia că în România sunt prea multe persoane asistate social. Cifra oficială indică 1,8 milioane persoane. Dacă la această cifră adăugăm şi numărul salariaţilor bugetari de 1,6 milioane persoane, constatăm că în România 3,4 milioane de persoane trăiesc pe seama bugetului public.
Să aruncăm om privire şi în curtea celor care muncesc în sectorul privat, adică cei care produc şi generează venituri la bugetul statului.
Oficial în România lucrează 5,6 milioane de români. Scădem 1,6 milioane salariaţii din sectorul bugetar şi constatăm că cei care muncesc cu adevărat şi aduc venituri la bugetul public sunt doar 4 milioane de români.
Aşadar, patru milioane de români muncesc să aducă venituri la bugetul statului şi totodată să întreţină pe cei 3,4 milioane care trăiesc pe seama acestui buget. Un raport total contrar oricărei reguli sociale iar principiul solidarităţii, atât de invocat de social-democraţi, nu mai primeşte nici un fel de justificare. Nimic nu poate justifica ca un salariat să muncească pentru întreţinerea funcţionării instituţiilor statului şi în acelaşi timp pentru întreţinerea unui semen de-al său.
Aşa privită problema, ministrul Lăzăroiu are dreptate să fie alarmat şi să ceară reverificarea tuturor dosarelor de asistenţă socială. Numai că ministrul a pus problema politic, adică a căutat să arunce vina în curtea PSD şi PNL, mai exact a primarilor acestor partide. Lăzăroiu susţine că primarii USL menţin nun număr ridicat de cetăţeni asistaţi social pentru a.-şi asigura un anumit număr de voturi. Altfel spus, primarii USL cumpără voturi pe seama banilor de la bugetul de stat.
Parţial, ministrul Lăzăroiu are dreptate. Numai la nivelul judeţului Botoşani primarii PSD ţin în plată câteva mii de ţărani, în timp ce pământul acestora stă nelucrat iar fermierii n-au forţă de muncă zilieră pentru că ţăranul are socoteala sa: dacă ar munci ar câştiga tot cât primeşte ajutor social de la stat, aşa că preferă să stea vara la umbra nucului sau la răcoarea barurilor din sat.
Primari PSD fruntaşi în acordarea de ajutoare sociale sunt cei de la comunele Coşula, Hudeşti, Tudora, Dângeni, Frumuşica, până de curând Corni etc., oraşele Ştefăneşti, Bucecea, Dorohoi etc.
Chiar dacă vreo autoritate a statului constată că plăţile la ajutoarele sociale sunt nejustificate, primarul nu poate fi tras la răspundere pentru că legea nu permite. Firesc, ne întrebăm de ce de aproape trei ani de guvernare PDL n-.a modificat legea şi n-a înăsprit condiţiile de plata ajutorului social? Din raţiuni de ordin politic şi electoral, desigur. Acum, că simte pierderea alegerilor, s-a apucat de făcut curăţenie, pozând în eroi naţionali. Nu sunt eroi şi nu vor deveni.
Realitatea este alta. PDL a început să caute motive pentru pierderea alegerilor de la anul. Iar faptul că vrea să reducă numărul ajutoarelor sociale poate deveni un motiv credibil de victimizare. În ce priveşte pomana publică, ea va continua să existe pentru că este greu de eradicat când la mijloc sunt interese electorale. Boii înjugaţi la munca din sectorul privat vor continua să care în spate aceste persoanje care căpuşează bugetul public. Părerea mea!
19.08.2011

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Ardeleanul la maternitate
Gastronomie: Fii afurisită gâscă!
Păcatul credinţei
Botoşani: Ex-prefectul Macaleţi este cercetat penal
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă