Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Religie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
4846
De la 07 Ianuarie 2003
104643596
Editorial

Ponta fuge gâfâind, Klaus sprinten să-l ajungă

  • Ioan Rotundu
  • 11 November 2014, 23:00
Interesantă dar şi ruşinoasă această alergare a lui Ponta de către Klaus pentru ca amândoi să se confrunte într-o dezbatere publică, să ştie şi românii de cer l-ar vota pe unul sau pe altul. Ponta, cu destrăbălata moral Firea şefă a staff-ului de campanie pentru negocierile cu staff-ul ACL, ţine şi cu dinţii ca această confruntare să se producă la o televiziune din cele patru care deja l-au invitat pe premier.
Numai că cele patru televiziuni s-au compromis deja în ce priveşte echidistanţa şi neutralitatea lor politică, toate patru fiind făţiş de partea lui Ponta. Normal, că o confruntare la una dintre ele ar fi dezastruoasă pentru Klaus, nefiind nicio garanţie că moderatorul va juca corect.
Klaus vrea ca o confruntare publică, dar pe un teren neutru şi cu accesul tuturor mijloacelor media, confruntare de care Ponta fuge ca de dracul, chiar dacă se bucură din plin de ajutorul „creştinesc” al patriarhului Daniel.
De ce nu vrea Ponta o confruntare pe teren neutru şi cu un moderator venit din sânul societăţii civile? Pentru că el nu are un program cu care să-i convingă pe români că ales preşedinte va face ceva concret pentru îmbunătăţirea condiţiilor de muncă şi viaţă, că România nu va mai fi paria Europei şi a lumii şi că românii vor fi primiţi cu respect în orice ţară din Uniunea Europeană şi de pe glob. Tot programul lui Ponta costă în a alimenta ura românilor asupra lui Băsescu, Udrea şi mai nou asupra lui Klaus, folosind Biserica Ortodoxă cumpărată cu bani grei de la buget în a alimenta ura creştinilor asupra celorlalte culte.
În nici o campanie prezidenţială postdecembristă nu s-a promovat de către PSD atâta ură şi dezbinare între anumite categorii sociale de români. În nicio campanie nu s-au folosit atâtea mijloace josnice împotriva adversarului candidatului PSD, în situaţia de faţă Victor Ponta.
Ura semănată în sufletul românilor cu o educaţie redusă, în rândul bugetarilor cărora PSD-ul le-a creat statut de privilegiaţi ai naţiunii, încurajându-le sentimentele de superioritate şi dispreţ asupra cetăţeanului de rând. A produs o gravă şi greu de reparat ruptură moral-valorică în interiorul naţiunii române. Folosind resursele financiare ale ţării prin a oferi avantaje financiare doar bugetarilor şi pensionarilor, Guvernul Ponta al PSD, a şubrezit în mod periculos precara stabilitate economică a ţării.
Într-o confruntare publică cu Klaus, Ponta va trebui să răspundă dacă garantează că la anul nu vor fi creşteri de impozite şi taxe şi adăugarea altora noi, de unde vor veni banii la buget care să acopere pomenile sale electorale de acum, care va fi politica de investiţii, de ce România nu mai accesează fonduri europene, dacă va renunţa sau nu la Legea amnistiei şi graţierii corupţilor, dacă va păstra în funcţie pe actualul şef al DNA etc.
Apoi va trebui să răspundă încotro va îndrepta România. Ne va duce spre Moscova, îndepărtându-ne de Uniunea Europeană, va continua şi consolida parteneriatul strategic cu SUA, ce raporturi vor fi între România şi Republica Moldova şi cum rămâne cu intrarea României în spaţiul Schengen. Intrare pe care Ponta a blocat-o în vara anului 23012 şi despre care evită să mai pomenească în prezent.
Din păcate, votanţii PSD-ului nu-şi pun astfel de întrebări, pentru că ei sunt beneficiarii pomenilor electorale, beneficiarii protecţiei sociale a Guvernului Ponta şi nu le pasă ce va fi după ce Ponta nu va mai fi premier, după cum şi Ponta se conduce după deviza: după mine potopul. Important pentru el este să ajungă preşedintele României, poziţie de pe care, cu aceeaşi ipocrizie, minciună şi manipulare de acum va spune românilor că responsabilitatea pentru tot ce va fi rău aparţine guvernului şi că el ca preşedinte are competenţe limitate asupra acestuia.
Mi-aş dori ca tot acest scenariu sumbru să nu aibă loc după alegerile prezidenţiale, dar dacă Ponta va ajunge preşedinte aşa se va întâmpla. De aceea Ponta fuge gâfâind de confruntarea publică cu Klaus, iar Klaus aleargă sprinten să-l ajungă. Sondajele de ultimă oră arată că Ponta are 4 procente peste 50%, adică marja de eroare, ceea ce ne dă speranţe că suntem pe calea cea bună.
Dacă românii, cui bruma de raţiune rămasă de la manipularea PSD, vor sancţiona implicarea nepermisă a preoţilor în susţinerea lui Ponta, vor sancţiona mijloacele extrem de josnice folosite de PSD în campanie, în urma alegerilor de duminică, 16 noiembrie, România s-ar putea înscrie pe un drum ce va deschide o nouă epocă istorică aducătoare de progres şi civilizaţie. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Botoşani: Bănicioiu a promis condiții mai umane pentru bebelușii dorohoienilor
Klaus Iohannis, dupa dezbaterea de la Realitatea TV
Eu sunt un om al regulilor, al bunului simt, stiu sa ascult si sa imi respect interlocutorul
Klaus Iohannis despre confruntarea cu Victor Ponta: Pot sa va garantez ca va exista o dezbatere
Nicolae Robu, primarul Timisoarei, despre minivacanta pentru studenti de alegeri
Este rusinos ca la 25 de ani de la Revolutie sa asistam la reeditarea uneia din masurile luate de Ceausescu
Klaus Iohannis, despre gainile aruncate in curtea PNL
Un simbol foare vechi, folosit de nazisti. Este o amenintare directa cu moartea
ACL Botoșani: Un atac fără precedent (P)
Scandalul stenogramelor de partid: DNA s-a autosesizat si il cerceteaza pe Mircea Govor, seful PSD Satu Mare
dupa aparitia inregistrarilor din sedinta in care ii ameninta pe primari, directorii de scoli si de institutii deconcentrate
Comunicat de presă ACL
PSD folosește metodele înaintașilor bolșevici
Guvernul Ponta le-a promis sindicatelor din educatie mariri de salarii in 2015 si 2016 si o noua lege a educatiei
cu o saptamana inaintea alegerilor: Acord semnat de premier si 8 ministri cu sindicatele
FMI cere Romaniei sa nu puna in pericol progresele din ultimii ani
Horoscopul zilei
Bancul zilei: Operaţie estetică
Chişc ă de porc cu jumări
Cinci zile pina la alegeri. A aparut lebada neagra?
Sforile trase la Botoşani de Don Juan Bănicioiu
Ioan Rotundu
Episcopul Maramuresului: Votati-l pe al nostru!
Trebuie sa fie crestin, sa fie ortodox, sa se inchine, sa faca Sfanta Cruce
Preotii ortodocsi se implica deschis in campanie in favoarea lui Ponta
cer Patriarhiei Bisericii Ortodoxe si consiliului de conducere sa formuleze o opinie
Marea confruntare: Am văzut un Klaus timorat şi un Ponta demagog
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă