Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Economic
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
23972
De la 07 Ianuarie 2003
106095957
Editorial

Ponta l-a dezamăgit din nou pe Biden

  • Ioan Rotundu
  • 30 October 2013, 23:00
Promisiunea făcută de premierul român Victor Ponta vicepreşedintelui SUA Joe Biden de a respectat statul de drept a ţinut de joi până mai apoi. Ieri, Ponta deja a încălcat această promisiune la care americanii ţin şi cu dinţii ca în România statul de drept să primeze faţă de toate interesele politice ale partidelor.
Nemulţumit de faptul că judecătorii de la Curtea Constituţională au declarat neconstituţionale două articole din Ordonanţa de Urgenţă prin care Ponta a legiferat Codul insolvenţei, acesta a ieşit ieri la atac. Ponta i-a acuzat pe judecătorii de la CCR că apără evazioniştii şi de aceea a declarat neconstituţionale articolul privind pierderea licenţei de către televiziunea sau radioul care intră în insolvenţă şi judecarea dosarelor de insolvenţă aflate pe rolul instanţelor de judecată după noile prevederi ale Codului insolvenţei.
Ponta ar trebui să-şi dea foc nu numai la diploma de doctor în drept ci şi la cea de licenţiat în acest domeniu. Orice student la drept care a trecut din anul I în II ştie că există principiul neretroactivităţii legii. Adică o lege operează pentru viitor şi nu pentru trecut. Ca fost procuror, Ponta a făcut de râs această profesie care are menirea de a fi garantul respectării legii de către cetăţeni, judecători şi avocaţi.
Cât a fost procuror, în anchetele efectuate el trebuia să-şi motiveze sancţiunile penale propuse în rechizitoriu pe temeiul legii prezente, adică în vigoare, şi nu pe cele viitoare. Tot aşa trebuia procedat şi cu Codul insolvenţei. Procesele aflate deja pe rolul instanţelor nu pot fi judecată decât după legea care era în vigoare la data depunerii cererii de insolvenţă şi nu după Codul lui Ponta, doar că aşa ar vrea el.
Atacând în mod total nejustificat Curtea Constituţională, instituţie de importanţă capitală în susţinerea statului de drept, Ponta a arătat lumii întregi, şi în special Americii, că el nu dă doi bani pe statul de drept şi principiile separaţiei puterilor în stat.
Iar ca să acuzi judecătorii că s-au transformat în apărători ai evazioniştilor fiscali numai pentru că i-au demonstrat lui că nu cunoaşte noţiuni juridice elementare de Drept constituţional este o ipocrizie fără margini. Omul acesta nu se poate abţine de la apucăturile sale de bădăran intelectual şi face de râs o ţară întreagă, afectând grav credibilitatea externă a României. Cu ce obraz se va mai întâlni el cu vicepreşedintele american (sau poate nu se va mai întâlni niciodată) când n-a fost în stare să-şi ţină promisiunea dată nici măcar până la sfârşit de an. Prostia din născare leac nu are spun bătrânii noştri şi mare dreptate au. Ponta suferă de prostie din născare şi singurul leac pentru el ar fi să fie fugărit acasă, scos definitiv din politică şi orientat către muncile de jos că pentru cele intelectuale nu are potenţial mintal Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Când soţul doarme buştean
Gastronomie: Castraveţi muraţi (în saramură)
Botoşani: De ce nu mai are bani de salarii societatea Urban Serv
Ioan Rotundu
Impozite pentru noi, protecţie pentru evazionişti
Ioan Rotundu
Victor Ponta se răfuieşte şi cu Iohannis
Victor Ponta atacă din nou Curtea Constituţională
Voinea: Guvernul ia în calcul lărgirea bazei de impozitare
Curtea Constituţională: Dispoziţii din OUG 1/2013 privind pensiile, neconstituţionale
Ponta ironizează participarea preşedintelui Băsescu la inaugurarea lucrărilor de la Deveselu
Daniel Chiţoiu: PNL nu ar rămâne la guvernare în cazul majorării cotei unice în 2014
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă