Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
12540
De la 07 Ianuarie 2003
122872607
Editorial

Popescule, nu tu ai dreptul de a da lecţii de etică şi morală politică!

  • Ioan Rotundu
  • 24 September 2015, 23:00
Ieri m-am pricopsit la redacţie cu un Comunicat de presă al PNL Botoşani semnat de senatorul Corneliu Popescu. Bietul suliţan s-a chinuit mult să lege câteva fraze prin care încearcă să ne convingă că infractorul preşedinte Florin Ţurcanu nu reprezintă partidul. PNL Botoşani este reprezentat de cei ca el, adică de membri de partid care pot fi un exemplu de etică şi morală politică pentru tineretul liberal, pentru electorat.
Bietul Corneliu Popescu s-a a început să prindă musculiţe drosophile, mai ales că la bază este profesor de matematică şi ştim cu toţii că aceşti profesori spun lucruri trăsnite şi au devieri comportamentale extrem de curioase şi cu multe asemănări din lumea fiinţelor despre care învăţăm în şcoală la Zoologie.
Popescu vrea să ne convingă că un preşedinte de partid nu reprezintă partidul dar nu ne spune cine-l reprezintă. Toţi botoşănenii. poate şi din cei nenăscuţi încă, ştiu că la Botoşani partidul a fost şi este una şi aceeaşi entitate cu Florin Ţurcanu, unul dintre cei mai mari impostori politici postdecembrişti şi care şi-a construit cariera politică pe şantaj, ameninţări şi multă, multă şpagă.
Vrea Popescu să ne sugereze că PNL Botoşani este reprezentat de către cei ca el, adică de membri imaculaţi şi liberali din zorii democraţiei româneşti? Popescu ne crede uituci, ne crede ca având memoria scurtă şi nu ne mai amintim de trecutul politic al botoşănenilor care prin fraudă morală ne reprezintă în forul legislativ al ţării Parlamentul.
Mă simt obligat să-i amintesc lui Popescu cine reprezintă actualul PNL Botoşani începând chiar cu el. Prea repede Popescu o face pe lupul moralist când el a falimentat două societăţi patronate şi a produs o evaziune fiscală de peste 15 miliarde lei vechi. Apoi, a încercat în mai multe rânduri să-l răstoarne din scaun pe fostul preşedinte Dinu Secrieru şi pe cei care i-au urmat. S-a mutat la toate partidele desprinse din PNL numai să obţină avantaje. A ajuns sub Guvernul Tăriceanu preşedintele Companiei Naţionale de Piscicultură şi .i-a părăduit bugetul. A scăpat de puşcărie pentru că pe atunci DNA încă nu ieşise la atac. A încercat să ajungă preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani candidând independent şi n-a obţinut voturi nici pentru a ieşi consilier judeţean, ceea ce ne-a lămurit cam ce trecere are în faţa electoratului.
Când n-a mai avut altă nişă s-a dus la partidul lui Dan Diaconescu, alt impostor şi şantajist iar senator a ieşit la resturi, cu voturi din adunătură la nivel de judeţ. Cu aşa un trecut politic nu are dreptul să dea lecţii de etică şi morală politică nici măcar copiilor de la clasa pregătitoare.
Să-i trecem în revistă lui Popescu cine mai reprezintă PNL Botoşani că el, bietul puritan moral preocupat de binele poporului român n-a avut vreme să privească în jur. Infractorii Florin Ţurcanu şi Verginel Gireadă, ambii condamnaţi şi care se pregătesc pentru noi confruntări cu judecătorii ne-a da de înţeles Popescu că nu reprezintă partidul. În schimb, actualul preşedinte interimar senatorul Viorel Grigoraş îl reprezintă cu tot cu evaziunea sa fiscală de vreo 7 miliarde lei vechi şi cu dosarul aflat la Parchet. Să-l mai amintim şi pe Ionică Nechifor, alt infractor cu cazier, condamnat şi el de vreo două ori şi abia este la începutul carierei infracţionale.
Deputatul Costel Şoptică, cel care a tras tunuri unor unităţi de stat, adică ler-a luat banii şi apoi şi-a declarat societăţile în insolvenţă, cel care are afaceri cu mai toţi primarii, cel a cărui societate nu mai termină de construit sediul nou al primăriei Văculeşti dar a păpat toţi banii, cel care îi lămurea pe vremea USL-ului pe botoşăneni că impozitul pe venitul agricol este o necesitate reprezintă cu succes PNL-ul pe la mai toate evenimentele publice.
Nu am cum să-l uit pe infractorul primar de Flămânzi, Dan Oloeru, condamnat pentru că a bătut o minoră de-a desfigurat-o, pe primarul Costel Romanescu de la Păltiniş cercetat penal pentru contrabandă cu ţigări, pe Sebastian Merticaru de la Ştiubieni care a risipit câteva miliarde de lei din bugetul comunei pe un camion care n-a circulat niciodată, pe Aurel Ungureanu de la Vf. Câmpului cercetat pentru fraudarea fondurilor europene etc.
Popescule, faci parte din această adunătură şi cu toţii reprezentanţi PNL Botoşani. Faceţi de râs partidul istoric fondat de Brăteni şi a cărui zestre politică n-o meritaţii. Din aceste motive tu nu ai dreptul moral să dai lecţii publice de etică politică şi să transmiţi mesaje botoşănenilor. Ai ajuns senator, lucru pe care ţi l-ai dorit din străfundul inimii deşi nu meritai această onoare. Acum îţi tragi şi pensie specială, de nesimţiţi ce sunteţi cu toţii. În loc de a ne mai da lecţii ai face mult mai bine să treci neobservat până când îţi expiră mandatul, după care să te retragi la Suliţa pentru a te bucura de privilegiile pe care sub nicio formă nu le-ai fi meritat dar pe care le-ai obţinut, cum am spus, prin fraudă modală. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Familiarisme cu şefa
Horoscopul zilei de 25.09.2015
Reţeta zilei: Tomate frito în felul meu
Prognoza meteo pentru vineri
Ceasul Apple a salvat viata unui tanar
In urma intamplarii, tanarul a primit o oferta de munca de la Tim Cook
Ioan Talpes: Romania nu a avut niciodata vreo oferta de deschidere sau oferire a unei inchisori CIA
Liviu Dragnea: Deja incepe sa imi fie frica sa mai sustin pe cineva
Presedintele interimar al PSD Liviu Dragnea a afirmat joi, raspunzand la o intrebare, ca a ajuns sa ii fie "frica" sa mai sustina pe cineva pentru o functie.
Angela Merkel: UE trebuie sa aprobe o solutie permanenta privind distribuirea refugiatilor
Senatorul Serban Nicolae ia in calcul sa nu mai candideze la sefia
PSD: "Organizarea Congresului si a alegerilor este profund viciata, nestatutara si confuza"
Ambasadorul SUA, Hans Klemm, s-a intalnit cu Livia Stanciu:
Sprijin pentru puternicele si independentele institutii romanesti de aplicare a legii
Elevii cer pedepse drastice pentru colectarea fondului scolii:
Statul va refuza sa finanteze corespunzator educatia, cat timp elevii si parintii sunt dispusi sa cotizeze
Botoşani: Gabriel Oprişanu îngenuncheat de Pitorac la Curtea de Apel Suceava
* procesul a fost câştigat, dar cine repară paguba de aproape un milion de lei?
Păgubiţi de foc
Botoşani: Partidul Național Liberal nu se identifică cu o persoană
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog