Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Economic
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
17627
De la 07 Ianuarie 2003
122903276
Editorial

Portariuc şi moaştele Sf. Maga

  • Ioan Rotundu
  • 9 October 2013, 23:00
În ultima perioadă primarul Ovidiu Portariuc comite gafă după gafă. Dacă gafele s-ar răsfrânge asupra persoanei sale sau a afacerilor familiei Portariuc m-ar durea-n cot de acestea. Dar gafele sale afectează prezentul şi viitorul întregii comunităţi botoşănene, ceea ce mă obligă să iau atitudine publică şi să încerc să-i atrag atenţia că Primăria nu-i moşia familiei Portariuc ci o instituţie de interes public care reprezintă interesele unei comunităţi formată din peste 140 mii de membri.
Luni, la şedinţa extraordinară de Consiliu Local Municipal, primarul şi-a anunţat intenţia de a-l schimba pe Gheorghe Ciubotaru din funcţia de cenzor la Asociaţia Zonei Metropolitane cu Gheorghe Maga, fost demnitar comunist, fost demnitar iliescian şi a cărui nume a fost implicat în dosare penale şi scandaluri publice de corupţie şi crimă organizată.
Pe vremea când la Jurnalul se scria despre implicaţiile directorului general al Finanţelor Publice Botoşani, economistul Gheorghe Maga, în diferite combinaţii suspectate de corupţie Ovidiu Portariuc încă mai arunca cu pietre pe casa bunicului său din Vlăsâneşti, aşa cum fac de obicei copii de la oraş când merg la ţară la bunici. Îl ajut să-şi dea seama cam ce trecut profesional şi politic are Maga, care s-a bucurat din plin de sprijinul PSD Botoşani.
În anul 2001 – 2002 în Botoşani se consuma cea mai mare evaziune fiscală cu alcool. Colonelul poliţist Vasile Calimandruc s-a ocupat direct de evaziunea fiscală comisă de societatea Bovaly la care asociat era şi Eenest Jakab a cărui mamă era chiar sora lui Gheorghe Maga. Iar Maga era în acea vreme directorul general al Finanţelor Publice Botoşani.
Doi ani mai târziu numele lui Gheorghe Maga apare în dosarul penal 2/P/2004 întocmit de procurorii Parchetului Naţional Anbticorupţie. Ancheta viza comiterea mai multor ilegalităţi. Graţie şefului PNA de atunci, dorohoianul Ioan Amariei, dosarul a fost scos de sub ancheta PNA şi trimis la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani. După această mişcare strategică nu s-a mai auzit nimic de acest dosar.
În vara lui 2004 avea să izbucnească scandalul de la societatea Agripolis Gulioaia patronată de un italian. La această asociaţie s-a comis o mare evaziune fiscală cu sprijinul a patru inspectori fiscali iar directorul general al Finanţelor era, nici nu se putea altfel, Gheorghe Maga. În urma acestui scandal inspectorul fiscal Olguţa Alexa s-a spânzurat. Cu o zi înainte ea a fost vizitată la domiciliu de Gheorghe Maga. Ce-a căutat Maga acasă la femeie şi ce urgenţă a avut de discutat Poliţia n-a explicat. Cert este că a doua zi Olguţa a fost găsită spânzurată. La puţin timp s-a sinucis şi soţul ei Dorin Alexa.
La acea vreme presa a scris că autorul moral al sinuciderii soţilor Alexa a fost Gheorghe Maga, sub a cărui oblăduire s-a produs şi marea evaziune fiscală de la Agripolis Gulioaia.
Dupăî căderea Guvernului Năstase, Gheorghe Maga s-a dat la fund şi n-a mai apărut în spaţiul public. Pentru presă el a fost trecut în rândul moaştelor comuniste care şi-au trăit traiul şi şi-au mâncat mălaiul.
Iată că după aproape zece ani de uitate vine tinerelul Portariuc, o beizadea a neocomunismului postdecembrist, şi-i învie moaştele, dorind să-l pună într-o funcţie publică gras plătită din banii publici, adică ai noştri.
De ce-o fi vrând primarul Portariuc să fie încadrat de două moaşte neocomuniste, Mihai Tincu şi Gheorghe Maga, nu avem o explicaţie logică. Dar ce este logic în ce face actualul primar? Păcat de tinereţele sale. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Treabă americană pe covor verde znguresc
Directorul Institutului Geologic al României a desfiinţat cu argumente ştiinţifice Proiectul Roşia Montană
declarațiile sale arată culpa politicienilor cât și a serviciilor de informații care spun că proiectul este curat
Ruşine: Germania şi Rusia somează România să recunoască Pactul Ribbentrop-Molotov
UE nu va mai accepta irosirea fondurilor dedicate proiectelor regionale
Guvernul dezminte acuzaţiile că mai mulţi miniştri ar fi făcut petreceri la Vila Dante
Ipocrizia lui Ponta pe seama Justiţiei
TVA de 9% "cel mai probabil" in sectorul cărnii
România cere sprijin Japoniei pentru pregătirea fizicienilor în seismologie
Guvernul amână din nou adoptarea noului Cod rutierl
Ponta continuă a se răfui cu Băsescu şi în şedinţa de Guvern
Ponta vrea părtaş la întocmirea bugetului pe FMI şi CE
Ziua Internaţională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale
Incendiu generat de o lumânare lăsată aprinsă lângă materiale combustibile
Întâlnire Asociaţia ADOR – Primăria Botoşani
Botoşani: Silvia Pavăl rămâne abandonată în ghearele morţii
Ioan Rotundu
Gastronomie: Gogoşari dulci acrişori in sos de muştar
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog