Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Social
Sindicate
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Proverbe şi...
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
27073
De la 07 Ianuarie 2003
122912722
Editorial

Posibilă gâlceavă pe seama Băsescu

  • Ioan Rotundu
  • 10 May 2007, 23:00
Duminică, la Iaşi, sunt organizate mitinguri pro şi contra Băsescu. PD-ul şi PLD-ul botoşănene susţin că vor fi prezente la Iaşi cu trei mii de botoşăneni. Fiecare partid va căra 1.500 de simpatizaţi ai lui Băsescu, ca să nu se lase cu concurenţă. PSD-ul a anunţat că va fi prezent cu două mii de social-democraţi, luând în derâdere cifra avansată de PD/PLD. Ambele mitinguri sunt programate la ora 17.00. Mitingul pro Băsescu se va ţine în Piaţa Unirii, iar cel al PSD în faţa Palatului Culturii. Distanţa dintre părţile beligerante este de cam 600 metri, existând contact vizual. Consider curajoasă decizia primarului Iaşilor, Gheorghe Nechita, de a aviza ambele mitinguri în aceeaşi zi şi la aceeaşi oră în spaţii situate la o distanţă îngrijorător de mică.
Primarilor Iaşilor, dorohoian de-al nostru, a ajuns în fruntea capitalei Moldovei în noiembrie 2003, când celălalt primar de origine botoşăneană, Simirad, a plecat în diplomaţie. Iată că destinele administraţiei publice a celui mai mare şi important oraş din Moldova, de câţiva ani încoace depind de conducători de origine botoşăneană. Social-democrat convins, primarul Nechita a intrat de mai multe ori în conflict cu liderii politici ai Alianţei DA. În momentul de faţă duşmanul său cel mai feroce pare a fi PD-ul, încurajat de pe margine de către lătrăturile anemice ale celor din PLD.
Este de aşteptat ca mitingul PSD să fie unul de amploare, cu multe zeci de mii de participanţi. În primul rând, primarul fiind social-democrat, va face tot ce-i va sta în putinţă să şicaneze mitingul pro Băsescu şi să acorde cât mai multe facilităţi mitingului ce va fi patronat de Mircea Geoană. Iar una din şicane poate consta în a oferi loc de parcare autobuzelor cu mitingiştii pro Băsescu în zonele mărginaşe ale Iaşilor, iar celor din PSD prin zonele centrale.
Primarul Iaşilor este mason, lucru ştiut de preşedintele Băsescu. Iar preşedintele suspendat Băsescu a declarat recent că se simte ameninţat de către Masoneria română, fapt ce l-a determinat pe Marele Maestru Ovidiu Chirovici să accepte invitaţia lui Robert Turcescu, la Realitatea TV, pentru a clarifica public situaţia. Nu este exclus, ca rebel cum este în limbaj, preşedintele Băsescu să includă în discursul său şi o astfel de precizare. Cu siguranţă că discursul lui Mircea Geoană nu va fi incitant, harul său oratoric fiind unul de duzină.
În schimb, Băsescu îşi va condimenta discursul cu acuzaţii de genul „copii spun lucruri trăsnite”. Mie teamă că, distanţa dintre cele două spaţii de miting fiind mică, să nu se interfereze participanţii şi evenimentul să degenereze în acte de violenţă. Sunt voci care afirmă că cei din PD şi PLD, mă refer la cei din Iaşi, ar fi pregătit eventuale echipe care să provoace dezordine la mitingul pro Băsescu, tocmai pentru a-l victimiza pe preşedintele suspendat şi a acuza PSD-ul de intoleranţă politică. Să sperăm că nu se va întâmpla aşa ceva. Mai sper că şi botoşănenii, care se vor urca, unii în autocarele PD/PLD alţii în cele ale PSD, vor da dovadă de civilizaţie, nu se vor jigni reciproc şi nu vor recurge la acte necugetate.
În ce ne priveşte, am fost invitaţi să participăm la miting atât de către PD/PLD cât şi de către PSD. Ca să nu fim acuzaţi ulterior de o anume părtinire, ne vom deplasa la Iaşi cu maşina redacţiei şi pe cheltuiala noastră.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Primarul din Dobârceni se simte ameninţat
Turul ciclismului se confruntă cu problemele de infrastructură
Noi tarife pentru înmatriculări
Miniştri în drum spre Botoşani
Se întrevăd speranţe pentru reţeaua VPN la Botoşani
Prefectul demască o intenţie murdară
Secrieru mută disputa cu Conţac în biroul lui Geoană
Social democraţii văd schimbarea legii referendumului o compensare
Experţii germani au venit la Botoşani să ne înveţe afaceri
Ghidul liderului de sindicat
Constructori amendaţi de OJPC
Mediul construcţiilor colcăie de munca la negru
Accident rutier cu implicarea unei maşini de poliţie
Peste 70 de sancţiuni pentru încălcarea regulilor de circulaţie
Trecerea de pietoni a devenit nesigură
Comentariu la comentarii (XCII)
(Ioan Rotundu)
Ucigaşii spaţiilor verzi din municipiul Botoşani
Horoscop
Anunţ public
Comunicat de presă
Citate şi cugetări din România
Poza de pe noptieră
Poate vrei să lucrezi în asigurări?
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog