Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Sport
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
30227
De la 07 Ianuarie 2003
111205555
Editorial

Pot apărea mari surprize

  • Ioan Rotundu
  • 2 December 2012, 23:00
Ne mai desparte o săptămână până când, cei care au motivaţie, vor merge la urnele de vor pentru a-şi vota candidatul preferat. Cu cât ne-am apropiat mai mult de ziua hărăzită votului cu atât mai mult s-au produs confuzii în rândul multor alegători. Dacă la momentul intrării în campanie se putea aprecia mult mai aproape de realitate ce candidaţi la parlamentare au şanse de a obţine mult râvnitul mandat, acum, cu o săptămână înainte de alegeri, sunt tot mai multe semne de întrebare.
Trei candidaţi par a fi siguri de succes. Mă refer la social-democraţii Andrei Dolineaschi şi Doina Federovici, primul candidat la deputaţi pe Dorohoi iar a doua la Senat pe Dorohoi – Flămânzi şi la liberala Roxana Anuşcă, candidată la deputaţi pe Colegiul Săveni. Restul candidaţilor pot fi pretendenţi la un mandat, dar viitorul oor se va hotărî la urna de vot.
Pe Colegiul Botoşani Vest social-democratul Mihai Baltă pornise în cursă cu şansă sigură de câştig. Numai că între timp şi Cristian Roman, candidatul ARD, a reuşit să îndoaie inima unui important procent de botoşăneni. Bătălia dintre cei doi se va da în interiorul partidului fiecăruia. Totul depinde de numărul de voturi obţinut de fiecare în raport cu ceilalţi candidaţi ai alianţei din care face parte.
Pe Colegiul Botoşani Est lucrurile stau şi mai încurcate. Sunt mulţi botoşănenii care strâmbă din nas când vine vorba de social-democrata Tamara Ciofu, despre care se crede că şi-a umflat botişorul cu botox pentru a avea buzele senzuale. Candidatul ARD, Gabriel Alexandru, care şi-a împins în prima linie de luptă nevasta şi fetiţa, tulbură liniştea prin Botoşani dar nu şi prin comunele arondate colegiului, respectiv Băluşeni, Răchiţi, Gorbăneşti, Stăuceni.
Nu intră în cărţi dar a stricat jocul pentru Tamara Ciofu şi Gheorghe Ciubotaru. Este greu de spus care dintre aceştia doi va băga mandatul în poşetă sau în buzunar.
La Senat, pe Botoşani, iarăşi câştigătorul se va decide în etapa a doua de repartizare a mandatelor. Liberalul Viorel Grigoraş are cam mulţişori botoşăneni care nu-i ţin partea dar nici actualul senator Dan Humelnicu n-are a se bucura pentru că şi el are suficienţi opozanţi care consideră prea cu nasul pe sus. Să nu-l uităm pe Conţac, care va culege ceva voturi şi în lipsă, încurcând socotelile celor din USL.
Pe Colegiul Flămânzi, chiar dacă nu mai are sprijinul primarilor PDL, candidatul ARD Neculai Rebenciuc se bucură de simpatia localnicilor, fiind considerat de-al lor, din zonă. „Intrusul”, Verginel Gireadă, nu prea are charisma pe placul flămânzenilor. Cred că în acest colegiu se dă cea mai dramatică luptă. Rebeniuc, aproape singur, luptă doar cu mâinile goale. Gireadă, în spate cu o cohortă întreagă de activişti nde teren, luptă cu cele mai moderne arme de manipulare folosite de USL.
În Colegiul Darabani pare să domine în continuare deputatul Stelică Strugaru, chiar dacă şi el a fost părăsit de primarii PDL. Strugaru însă are de partea sa mulţi susţinători prin comune, ceea ce-l ajută în a fi cunoscut. Costel Şoptică a cheltuit ceva bani până acum, va mai cheltuit şi în această săptămână, dar este greu de spus dacă no face cu vreun folos.
Nici la Senat, pe Colegiul Darabani – Săveni, lucrurile nu s-au limpezit. Miky Şpagă are avantajul candidatului aflat pe listele USL. Candidatul ARD, Valentin Făgărăşian este dezavantajat de faptul că nu este suficient de cunoscut printre alegători. Şi nici nu s-a străduit prea mult să-şi facă cunoscută candidatura şi în ultimul cătun din colegiu. Este o bătălie între forţele întunericului, a tenebrelor, reprezentate de Şerban Mihăilescu şi forţele binelui, ale iluminării, reprezentate de Făgărăşian. Înclin să cred că vor câştiga forţele răului, pentru că alegătorii din acest colegiu, săraci şi material şi cu duhul, cred în pomana fără muncă.
Mai trebuie remarcat absenţa tot mai alarmantă din peisajul bătăliei electorale din Colegiul Săveni a candidatei PPDD Liliana Mincă. Această Samanthă ratată în a vrăji electoratul cu mijloacele sale de piţipoancă parvenită, fudulă şi proastă, cum este zugrăvită în cântecul lui George Hazgan, s-a dat la fund. Probabil s-a lămurit că mandatul de deputat este pus de-o parte pentru vRoxana lui Ţurcanu, aşa că n-are decât să se ducă la Dan Diaconescu şi să-i dea, pe lângă cei 50 mii de euro, un colac şi lumânare. Poate va fi răsplătită cu un „bogdaproste!”.
Aşadar, ziua alegerilor se apropie cu multe necunoscute pentru candidaţii la parlamentare, situaţie nemaiîntâlnită până acum în perioada postdecembristă. Surprizele se vor ţine lanţ. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Treabă ţigănească cu folos
Preturi in creştere pentru deşeurile de fier la BRM Terminal Botoşani
Gastronomie: Lapte de pasăre
Drapelul naţional a fost arborat pe vârful Parângu Mare, la 2.519 metri înălţime
Scandări pentru unirea Basarabiei cu România de 1 Decembrie la Alba Iulia
Guvernul vrea să acorde studenţilor zi liberă pe 10 decembrie
pentru alegeri
Preşedintele Băsescu huiduit de Ziua Naţională de mitingiştii de profesie
Lumea lu' Rotundu: Basarabia - 200 de ani de lacrimi şi durere
Crin Antonescu vrea şefia Senatului, ca punte spre Cotroceni
Miky Şpagă, viitor de Botoşani, vrea la guvernare alături de USL
Crin Antonescu vrea suspendarea lui Băsescu
o nouă suspendare se face in funcţie de vot sş nu de UE
Amintiri din Alba-Iulia, de Ziua Marii Uniri
Cei 18 traficanţi de ţigări cer libertate
Şi-a pierdut piciorul la vârsta de 20 de ani
Botoşani: Morţii din Italia au ajuns acasă
Truşeşti: Voturi stoarse din bătrâneţea cuplurilor
Înghesuială la fasolea cu cârnaţi
1 Decembrie – Mesajele şefilor locali către botoşăneni
Prinşi băuţi la volan
Măsuri sporite pentru linişte în Centrul Vechi
Şi reprezentanţii opoziţiei au cuvântat de 1 Decembrie
Conştiinţa naţională trece prin strachina cu fasole
Ioan Rotundu
Botoşani: Nebunia salariaţilor de la secţia Psihiatrie
Elevi care fac cinste şcolii botoşănene
Numărul medicilor chirurgi a mai crescut cu doi
n şcolile judeţului au rămas foarte puţini profesori necalificaţi
S-a reluat vaccinarea contra TBC la nou născuţi
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă