Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Cultură
Editorial
Administraţie
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
42747
De la 07 Ianuarie 2003
80932599
Editorial

Preşedinţia României luată cu asalt de circarii politici

  • Ioan Rotundu
  • 22 September 2019, 22:05
Doar trei sunt candidaţii la Preşedinţia României despre care se merită să comentăm, să analizăm şi să decidem cui vom da votul. Este vorba de actualul preşedinte al României, Klaus Iohannis, care-i reprezintă pe liberali, de Viorica Dăncilă care-i reprezintă pe socialişti şi Dan Barna care reprezintă un proaspăt curent politic de dreapta ce s-ar putea încadra în aria naţionalismului.
Restul candidaţilor sunt nişte circari politici care ne jignesc prin modul lor de a crede, de a avea convingerea că ne pot prosti să le dăm votul. Cohortele de candidaţi la preşedinţia ţării sunt specifice ţărilor în care democraţia şi statul de drept nu sunt consolidate iar electoratul insuficient de educat politic pentru a respinge şi sancţiona astfel de personaje politice pitoreşti de tip caragelian.
Majoritatea celor care au reuşit să-şi depună candidatura sunt necunoscuţi poporului român, n-au nici un merit care să-i recomande pentru cea mai înaltă funcţie în stat, n-au pregătirea profesională, politică şi educaţia necesară pentru a convinge electoratul să-i voteze.
Cu tupeul ce l-a caracterizat pe când era liderul minerilor, cu experienţa şi tupeul de puşcăriaş, Miron Cozma a avut şi de această dată neruşinarea de a pretinde să fie conducătorul românilor.
Saltimbancul actor Mircea Diaconu (foto), un actoraş care nu s-a distins prin niciun rol memorabil în cariera sa, care a jucat roluri mediocre în piese de teatru şi filme, care s-a comportat mai rău ca o ţară de mahala în alegerile europarlamentare din primăvara anului 2014, se crede nimerit pentru a conduce România. Ce-l recomandă pentru o astfel de funcţie ne-a spus-o chiar el: este om, are două picioare, două mâini şi un cap. N-a precizat şi dacă are ceva în acel cap pentru că din exterior privit pare a fi gol-goluţ, iar dacă o fi având vreo urmă de creier, vorba lui Adrian Năstase pe vremea când era premier, o fi având pitici.
Ramona Bruynseels candidează pentru că aşa i-a cerut infractorul Dan Voiculescu. Biata fată este tămâie în materie de politică internă şi externă. Iar prostia ce-o caracterizează a ieşit la suprafaţă ca păduchele pe frunte când a declarat la Antena 3 că Rusia este în NATO şi că ea va continua exerciţiile militare ale României alături de Rusia. În ce-i priveşte numele, care numai românesc nu este, îi va aduce voturi cam câţi porci mai are în fermă băiatul lui Liviu Dragnea.
Unguraşul Kelemen Hunor candidează pentru că stă în firea ungurilor să-şi bată joc de români. Hunor ştie că nu are nici cea mai mică şansă de a fi votat ca să intre în turul Ii, darămite să fie ales preşedinte. Hunor are şi un program, pe care nu-l rosteşte public, că nu-i pentru români: Ardealul să fie încorpora Ungariei. Autorităţile ucrainene, ştiind ce fel de poamă este Hunor şi ce gânduri nutreşte, l-au întors de la graniţă şi nu i-au permis să intre pe teritoriul Ucrainei. În România îşi poate face de cap pentru că autorităţile noastre îi permit.
De la PSD alţi doi socialişti vor la Cotroceni. Fostul europarlamentar Cătălin Ivan a reuşit să strângă cele 200 mii de semnături şi şi-a depus candidatura. Nu şi Liviu Pleşoianu care a strâns numai 164 mii, rămânând în afara circului politic.
Nu lipsesc nici escrocii. Alexandru Cumpănaşu, care s-a lansat public pe seama dramei de la Caracal, a fost descoperit de presă că are acte de studii false. Într-o ţară în care plagiatorii, infractorii, cercetaţii penal, farsorii cu diplome cumpărate sunt parlamentari, miniştri, şefi de instituţii publice, Cumpănaşu a considerat firească candidatura sa la Preşedinţia României. S-a vedea dacă Biroul Electoral Central îi va valida candidatura, creându-i astfel posibilitatea de a lungi circul.
Alţi candidaţi, cu experienţă în acest domeniu, au depus la BEC liste cu semnături, probabil rămase de la candidatura din 2014 sau poate mai vechi. Liberalul Viorel Cataramă, un pitoresc personaj postdecembrist, a fost prins cu lise falsificate pentru 94 mii de semnături şi a fost respins. Pagubă-n ciuperci! şi-o fi zis omul de afaceri. Ştia de la bun începu că nu are vreo şansă dar voia să-şi facă publicitate pentru noul său partid Dreapta Liberală. O să mai auzim de el la anul.
Prima parte a circului politic pentru alegerile prezidenţiale s-a încheiat noaptea trecută. Partea a doua se va încheia după ce BEC va termina de verificat listele la candidaţii care au reuşit să se înscrie pentru a fi validaţi, după care va urma partea a treia şi cea mai savuroasă. Aştept cu nerăbdare o confruntare politică între Iohannis, Dăncilă şi Barna. Dar am credinţa că cea mai savuroasă dispută va fi Iohannis – Barna. Chiar dacă Iohannis va câştiga un al doilea mandat, Barna va ridica USR-ul cu mult pese PNL în alegerile de la anul. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Intrigi între actorii Teatrului „Mihai Eminescu” Botoşani
Ioan Rotundu
Reacţii inedite referitoare la intrigile din Teatrul „Mihai Eminescu” Botoşani
Ioan Rotundu
Nici primarul comunei şi nici presa nu sunt moaşe comunale
Horoscopul săptămânii 23 – 28.09.2019
Catrenul săptămânii
Bancul săptămânii: M etehne româneşti cu deznodământ italian
Canalul You Tube Lumea lu’ Rotundu a depăşit 2.000.000 vizualizări
Cele mai comice întâmplări din timpul filmărilor
Presa`n gura lu` Rotundu Emisiunea din 20.09.2019
Procurorul Chihaia l-a descoperit pe cel mai periculos evazionist fiscal
Starul a fost prejudiciat cu uriaşa sumă de… 1.344 lei
Cum procurorul Chihaia îi întinde o mână de ajutor condamnatei Stâncescu
Ioan Rotundu
Presa`n gura lu` Rotundu Emisiunea din 27.09.2019
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă