Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Economic
Editorial
Administraţie
Horoscop
Umor
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
3532
De la 07 Ianuarie 2003
85032976
Editorial

Primar Flutur, las-o mai moale cu scuzele faţă de evrei!

  • 22 June 2018, 23:00
Şi în acest an evreii care au refuzat salamul cu soia al lui Ceauşescu plecând în Israel au venit în vizită la Botoşani, să vadă cu ochii lor cum trăim fără ei. La fel ca acum un an, evreii au fost primiţi de primarul Cătălin Flutur pentru a schimba impresii. Numai că de această dată primarul şi-a depăşit prerogativele de ales al comunităţii municipale şi, cu de la sine putere, a declarat evreilor c㠄Ştiu prea bine prin ce a trecut poporul dvs. şi cred că este momentul ca toţi, cei care ne aflăm în funcţii publice, să îşi ceară scuze publice pentru tot ce s-a întâmplat.”
Dacă Flutur are ceva pe conştiinţa proprie legat de convieţuirea cu evreii, în nume propriu să-şi ceară scuze. Dar în numele nostru n-o poate face decât numai dacă ne consultă, iar noi, după ce ne spune de ce trebuie să ne scuzăm, vom decide dacă este el cel în măsură s-o facă.
Mereu evreii ne scot ochii cu pogromul de la Iaşi din 27 - 29 iunie 1941. Este o crimă abominabilă comisă din ordinul mareşalului Antonescu cu concurenţa autorităţilor locale ale Iaşului. Pentru această crimă ne-am turnat suficientă cenuşă în cap. Dacă se impun scuze, s-o facă administraţia municipiului Iaşi şi nu noi, botoşănenii.
Dar ce nu ştie Flutur şi ştiu istoricii români şi basarabeni este că acest pogrom trebuie legat de retragerea administraţiei şi armatei române din Basarabia şi Bucovina începând cu 26 iunie 1940 în urma somaţiei venită de la Moscova. Atunci, la Chişinău şi Cernăuţi, evreii bolşevici au aruncat peste coloanele de militari români în retragere fecalele din oalele lor de noapte şi i-au scuipat pentru a se remarca în faţa autorităţilor sovietice şi a primi favoruri.
Povestesc aceste fapte reprobabile ale evreilor bătrânii din Bucovina şi Basarabia, istorici de rang academic din Chişinău. Nu trebuie izolat pogromul de la Iaşi de aceste evenimente petrecute cu un an în urmă când armata română a fost umilită de evreii bolşevici.
Ar mai trebui să ştie primarul Flutur, ca ales al urbei noastre, că istoricul Nicolae Iorga a fost un antisemit mai înverşunat decât legionarii dar evreii evită să-l condamne pentru că ştiu foarte bine că Iorga s-a bazat în antisemitismul său pe dovezi istorice care nu pot fi contestate.
Flutur să mai aibă în vedere că la Iaşi au fost ucişi în mod criminal 13.266 de evrei dar evreii care au adus comunismul în România, veniţi călare pe tancurile sovietice, au ucis în închisorile comuniste floarea intelectualităţii române şi cetăţenii cu gândire democratică, numărul lor nefiind încă inventariat dar apreciat a fi peste 100 de mii. Evreul Alexandr Sergeyevich Nikolsky, născut (foto) în 1912 la Tiraspol, a deţinut funcţia de şef al Securităţii regimului comunist din România.
A avut funcţiile de subdirector general al Direcţiei Generale a Securităţii Poporului (1948-1953) şi secretar general al Ministerului Afacerilor Interne (1953-1961). A rămas in istoria comunistă ca fiind un torţionar al Securităţii în special prin măsurile dure adoptate împotriva deţinuţilor politici anticomunişti. Nicio autoritate evreiască nu şi-a cerut scuze pentru masacrul provocat de Nicholschi. Noi de ce ne umilim s-o facem? La Botoşani a fost una din închisorile comuniste unde deţinuţii politici erau omorâţi în bătaie şi îngropaţi la cimitirul Eternitatea fără cruce şi date i identificare.
În momentul de faţă consultanţii evrei ai liderilor PSD au aruncat România într-un haos politic, economic şi mai ales legislativ. Consultanţii evrei au inventat „statul paralel” cu care Dragnea şi ai lui otrăvesc spaţiul public românesc. Nu este suficient cum ne umilesc ei acum, mai trebuie să ne umilim şi noi în faţa lor?
Invocând antisemitismul ca formă de represiune socială asupra lor, evreii de fapt se autovictimizează ca din spatele acestei imagini publice condamnabile să profite financiar şi economic Darul grecesc este o naivă păcăleală pe lângă vorba vicleană a evreului.
Mai bine Flutur i-ar fi întrebat pe cei care l-au vizitat de ce şi-au distrus propria istorie a locului prin a demola clădiri istorice reprezentative culturii lor. Poate că ar fi făcut bine să-i fi întrebat ce au de gând să facă cu sinagogile ruginite de vreme care sluţesc frumuseţea oraşului cum este cea de pe strada Independenţei. Nu de perenitatea materială, nu de memoria în cărămizi a culturii lor sunt interesaţi evreii ci de puterea financiară acumulată cu care se pot duce în orice alt colţ de lume.
Această putere financiară care le-a marcat întreaga istorie a stârnit asupra lor ura popoarelor la sânul cărora s-au oploşit cu scopul de a-şi spori averea. Părerea mea!
Ioan Rotundu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Pedeapsă popească
Horoscop zilnic 23.06.2018
Răspunsul CJ la protestul celor din Răuseni
o făcătură prost concepută
L Koveşi, între agonie şi extaz
Centenarul Unirii şi infractorii parlamentari
Are nevoie de legitimitatea intervenţiei ]n forţă
Aveţi o şansă! Salvaţi-vă, dragi parlamentari din PSD Botoşani
Avem dubii că Guvernul va face autostrada Ploiești-Brașov
cu un studiu de fezabilitate din 2005
Reacția lui Toader față de condamnarea lui Dragnea:
Judecătorii nu au ținut cont de decizia CCR / Nu mă pronunț asupra demisiei sale, e o chestiune politică
Indicele Robor la trei luni a crescut la un nivel maxim de 3,09%
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 22.06.2018
Lumea lu Rotundu Centenarul Unirii - Coţuşca
Mihai Șora le dă întâlnire protestatarilor în Piața Victoriei:
”Dragi șobo, ne vedem la Girafă, în această seară și în toate serile în care va fi nevoie”
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă