Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Editorial
Administraţie
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Important
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
11741
De la 07 Ianuarie 2003
111320388
Editorial

Primarii liberali spionaţi de conducerea IJP Botoşani

  • Ioan Rotundu
  • 22 November 2018, 17:05
De mai mult timp mi s-a spus de către persoane avizate că agenţii de poliţie din comunele cu primar liberal au primit de la conducerea Inspectoratului Judeţean de Poliţie Botoşani ordinul nescris de a supraveghea activitatea primarului şi a înainta periodic rapoarte scrise către şeful de la Botoşani.
După mai multe discuţii cu primari liberali şi tatonări pe surse din interiorul IJP Botoşani dacă cu adevărat activitatea primarilor liberali este monitorizată de agenţii de poliţie comunali a rezultat că o astfel de acţiune este în derulare. În unele comune agenţii de poliţie depun rapoarte la intervale neregulate de timp, după cum şi primarul le oferă motive de a avea ce raporta. În comunele unde primarul este vocal la adresa politicii Guvernului PSD, la adresa liderilor PSD Botoşani, rapoartele ajung să fie săptămânale.
Am încercat să aflu cine ar fi beneficiarii informaţilor transmise de agenţii de poliţie la conducerea IJP Botoşani. Pe surse mi s-a explicat că ordinul a venit de la Ministerul Afacerilor Interne şi că iniţiatorul ordinului ar fi ministrul Carmen Dan care, la rându-i, primeşte periodic rapoarte de la conducerea IJP. Aşadar, la nivelul Ministerului Afacerilor Interne se practică la greu poliţia politică. Acum este explicabil cum acţioneaz㠄statul paralel” atât de invocat de Liviu Dragnea ca să-şi pună la adăpost propria sa creaţie statală.
Câţiva primari liberali, intens monitorizaţi, după ce-au aflat ce preocupări au agenţii de poliţie din comună au realizat şi de unde ştiu aşa de bine liderii PSD Botoşani cum gândesc şi acţionează ei şi de unde li se trag controalele apărute peste noapte, în special de la Curtea de Conturi, Garda de Mediu, , Autoritatea Electorală Teritorială şi din partea altor instituţii conduse de oamenii puşi de PSD.
Aş putea da mai multe nume de primari liberali astfel terorizaţi, dar le-ş agrava condiţiile de muncă şi aşa tensionate din cauza presiunilor pe cale liderii PSD Botoşani le fac asupra lor ca să-i determine, dacă nu trec la PSD, măcar să nu facă în plan local o politică ostilă partidului de guvernământ.
Marea nedumerire apare din partea conducerii PNL Botoşani, a preşedintelui senator Costel Şoptică (foto). Deşi conducerea PNL cunoaşte chiar în detaliu acţiunile de poliţie politică ale agenţilor de poliţie, nimeni de la vârful conducerii n-a ieşit public să condamne acest mod de a spiona acţiunile opoziţiei. Această complicitate prin tăcere manifestată de Şoptică şi restul membrilor din conducerea PNL confirmă faptul că între liderii PNL şi PSD există o colaborare strânsă, afacerile dintre liderii liberali şi primarii PSD fiind liantul.
Aşa privite lucrurile, avem şi explicaţia pentru care la Botoşani PSD nu are opoziţie. Dacă din când în când se mai dă publicităţii de către conducerea PNL a unui comunicat, acesta este construit în aşa fel încât să nu-i supere pe social-democraţi. Cu un aşa partid liberal, la Botoşani PSD-ul va domina încă mulţi ani de acum înainte puterea locală, va controla prin instituţiile statului întreaga activitate economico-socială a judeţului iar noi vom continua să concurăm cu judeţul Vasluiul şi Teleorman la sărăcie. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 16.11.2018
Bancul săptămânii: Motociclistul ghinionist
Catrenul săptămînii
Ioan Mamaische
Horoscopul săptămânii 19 – 25.11.2018
Lumea lu Rotundu Centenarul Unirii - Dângeni
Quo vadis!
Prefață la cartea Doar politicieni sau și ticăloși? Epoca Băsescu – Ponta (vol.II) – Ed. Agata, 2018. Autor: Ion ISTRATE. Publicat: 16 Nov. 2018 în Revista literară Luceafărul.net
Abuzurile lui Nechifor sancţionate de judecători
Ioan Rotundu
Aioniţoaie, prin vrerea PSD, nu poate fi director la „Vasilache”
Ioan Rotundu
Să ne mândrim sau să ne ruşinăm, cu Budăi ministru?
Ioan Rotundu
Evreul Laufer şi datul cu curul de podea
Ioan Rotundu
Să ne ferească Dumnezeu de iubirea lui Ilan Laufer!
Ioan Rotundu
Cuvânt lămuritor l la "Doar politicieni sau şi ticăloşi?" vol.II Epoca Băsescu - Ponta
Ioan Rotundu
Eveniment important dedicat Centenarului Unirii
Presa-n gura lu ' Rotundu: Emisiunea din 23.11.2018
Jaful de la locuinţa comisarului şef Şerbănoiu ţinut la secret
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă