Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Editorial
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Umor
Gastronomie
Comentarii
Important
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
22191
De la 07 Ianuarie 2003
87674009
Editorial

Privesc cu spaimă la stradă dar nu renunţă la putere

  • Ioan Rotundu
  • 4 November 2015, 23:00
Aseară tinerii României au ieşit în stradă peste tot în ţară. Vor să determine actuala clasă politică să părăsească Parlamentul, instituţiile statului la toate nivelurile şi să deschidă cale liberă unor alegeri cu adevărat democratice şi cinstite şi nu măsluite ca până acum de politicieni precum Liviu Dragnea.
Deşi privesc cu spaimă la zvârcolirile din stradă, parlamentarii s-au pitit ieri care pe unde a considerat că este mai în siguranţă dar n-au ieşit public să spună că se supun voinţei celor ieşiţi în stradă şi că acceptă alegeri anticipate. Liderii grupurilor parlamentare n-au ieşit la rampă să spună că partidul lor le-a cerut demisia la toţi pentru a lăsa cale liberă unor noi alegeri care să primenească actuala clasă politică în toate cotloanele sale.
Dealtfel ieri preşedintele PSD Liviu Dragnea a anunţat că parlamentarii PSD nu vor demisiona şi că partidul pe care-l conduce se simte îndreptăţit să formeze un nou guvern pentru că dispune în Parlament de o majoritate consolidată. N-a spus Dragnea cu ce ciumeţi politici a făcut iarăşi alianţă pentru a guverna dar intuim şi singuri că este vorba de acelaşi Gabriel Oprea „izmănarul cu girofar”, de acelaşi oportunist Călin Popescu Tăriceanu şi de rămăşiţele PP-DD-ului la care să mai adăugăm oportuniştii care se declară independenţi.
Altfel spus, Dragnea este pregătit să refacă Guvernul Ponta cu un alt premier iar toţi cei aflaţi acum la masa cu bucatele puterii să-şi poată păstra privilegiile. Ori, tineretul ieşit în stradă vrea ca toţi aceşti parlamentari corupţi, oportunişti şi impostori să dispară din viaţa publică, lucru pe care Liviu Dragnea nu pare să-l fi priceput.
Poate-l va pricepe astăzi după protestele de aseară când peste o sută de mii de tineri din întreaga ţară au ieşit în stradă să le ceară parlamentarilor să-şi facă bagajul şi să plece acasă pentru că şi-au bătut joc de acest popor vreme de 25 de ani şi a sosit momentul notei de plată. Perverşi politici precum Călin Tăriceanu, Inculţi ca Zgonea şi Oprea, fraudatori electorali precum Dragnea speră că şi de această dată îi va prosti pe români afişând o atitudine de pocăinţă aşa cum au făcut după alegerile prezidenţiale de anul trecut, după care să-şi arate din nou colţii puterii de care dispun. Ce nu conştientizează aceşti ticăloşi politici este că de această dată în stradă au ieşit tinerii care nu sunt dispuşi să se mai lase păcăliţi.
Politicienii actuali trăiesc o mare dramă. Dacă renunţă la putere ajung să facă coadă la DNA. Dacă nu renunţă riscă să fie măturaţi de furia străzii şi să sfârşească mult mai rău. Le-a sunat ceasul şi asta-i îngrozeşte şi-i face să ia decizii anapoda, să adopte atitudini hilare care alimentează şi mai mult furia străzii.
Cei din stradă vor să schimbe sistemul iar cei care formează sistemul nu se dau duşi şi luptă să-şi apere interesele personale şi de grup. Până acum tehnicile folosite în astfel de manifestări stradale, respectiv de a strecura în rândul manifestanţilor instigatori, provocatori de acte de violenţă care să compromită scopul urmărit, diversionişti care să-i manipuleze n-au dat rezultate
pentru că unitatea şi solidaritatea s-au dovedit a fi indestructibile.
Sper că cei din stradă vor rezista încercărilor de a le fi compromise idealurile şi vor duce până la capăt dorinţa lor de schimbare a sistemului politic românesc.
Astăzi va fi iarăşi o zi crucială, istorică pentru că vom afla dacă politicienii sunt dispuşi să se lase trimişi acasă sau vor sfida mulţimea din stradă printr-un compromis politic opoziţie-putere pentru a forma un nou guvern iar ei să-şi păstreze privilegiile comune.
De vor face o asemenea înţelegere politică riscă să transforme furia străzii într-o nouă revoluţie ce nu va fi nicidecum paşnică. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul zilei de 5.11.2015
Dragnea (PSD): Nu suntem de acord cu alegeri anticipate
PSD vrea sa ramana la guvernare. George Maior e in SUA si nu intra in discutie pentru functia de premier
Iohannis: Tragedia de la Colectiv a atins cel mai sensibil nerv al natiunii romane
A fost nevoie sa moara oameni pentru ca Guvernul sa demisioneze. / Consultari cu
Ultima sedinta de Guvern cu Ponta premier: Vor fi majorate salariile profesorilor
The Guardian: Laura Codruta Kovesi, femeia care conduce razboiul anti-coruptie din Romania si aduce trofeu dupa trofeu
Investitori americani si romani: Vrem reforma imediata a aplicarii legilor in Romania
Eforturile de inlaturare a coruptiei au fost insuficiente
Bancul zilei: Jena fiului de bogătaş
Reţeta zilei: Zacuscă de vinete
Rolul presedintelui Iohannis, varianta anticipatelor si ce are de facut strada mai departe
Cum arata demisia lui Victor Ponta
Botoşani: Lecţia tinerilor din stradă pentru părinţii de acasă
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă