Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Editorial
Sport
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Important
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
10451
De la 07 Ianuarie 2003
122896100
Editorial

Proasta din târg umilită de premierul Dăncilă

  • Ioan Rotundu
  • 18 August 2018, 23:00
În tradiţia populară, când o persoană matură dă dovadă că are o gândire puerilă, lipsită de puterea înţelegerii, cei din jur o compară cu modul în care se comportă o proastă ajunsă în târg şi care n-a mai văzut atâta lume adunată într-un singur loc, o lume în care se gesticulează, se negociază, de vinde şi se cumpără lucruri trebuitoare la casa omului.
Expresia „se uită şi râde ca proasta-n târg” aplicată unei persoane sugerează că acea persoană este atât de proastă că o lata mai proastă ca ea nu poate exista. Iată că premierul Viorica Dăncilă ne-a demonstrat că proasta din târg poate fi umilită cu o prostie şi mai dihai, încât îţi vine să exclami ca ardeleanul Ioan care privind la o girafă a exclamat convins „aşa ceva nu există”.
De când a fost numită premier de Dragnea, preşedintele Iohannis doar semnând decretul de numire ca pe vremuri primarul, Viorica Dăncilă a dovedit că poate manifesta atâta prostie încât a aruncat în aer toate proverbele, maximele, cugetările intrate în tradiţia populară în decurs de secole.
Despre agramatismul său în privinţa cunoaşterii limbii române, gafele sale diplomatice care au făcut înconjurul lumii, lisa culturii generale şi în mod special a celei politice, că despre cea economică nu putem vorbi, rând şi copii de şcoală care n-au luat examenul de absolvire a clasei a VII-a sau bacul. Râd pentru că prostia lor tradusă prin lipsa unei educaţii şcolare minime s-a dovedit a fi un mic puişor faţă de cotcodăcelile cu care a uimit întreaga lume gălbioara găină de Teleorman.
Ultima gafă, care fără îndoială va rămâne un monument al prostiei şi o mare ruşine pentru cei din Teleorman care au dat României un asemenea premier, este scrisoarea trimisă de preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi prim-vicepreședintelui CE, Frans Timmermans. În scrisoarea respectivă, pentru care orice român normal ar face-o pe Scaevola băgând mâna în foc c ă n-a scris-o ea ci un şarlatan manipulator de la vârful PSD, se arată că preşedintele Iohannis este cel care a organizat protestele violente, el organizând o lovitură de stat pentru a înlătura prin violenţă Guvernul legitim al PSD.
Mai spune „proasta târgului” din Teleorman că nimeni n-a dorit să-şi asume organizarea protestului din 10 august pentru că toţi şi-au dat seama că realizările Guvernului Dăncilă sunt remarcabile, motiv pentru care nu trebuie să i se ceară demisia.
Sunt atâtea inepţii înserate în scrisoare încât bătrânul Mironov ar trebui să iasă public şi să recunoască talentul unicat premierului în domeniul literaturii science fiction, scrierile sale către Comisia Europeană făcând istorie, din nefericire ruşinoasă pentru România.
Viorica Dăncilă, în dimensiunea incomensurabilă a prostiei sale are credinţa că şi cei de la Bruxelles se uită şi se informează de la Antenele mogulului penal Dan Voiculescu. Nici prin cap nu-i poate trece, pentru că n-are resursa intelectuală a unei astfel de priceperi, că la Comisia Europeană faptele Guvernului PSD, motivele protestelor stradale şi justificata cerinţă de demisie a sa sunt cunoscute mai bine decât ea, o sclavă politică a lui Dragnea şi care a fost pusă în funcţie pentru a îndeplini trebuire murdare ale acestuia şi ale penalilor din PSD plantaţi strategic în fruntea instituţiilor statului.
Dăncilă va primi un răspuns de la Comisia Europeană, dar va fi un răspuns umilitor pentru ea. CE nu are, potrivit Constituţiei europene, competenţa de a se implica în treburile interne ale unui stat membru al Uniunii Europene. Ea doar urmăreşte implementarea şi respectarea politicilor economice. Alegerile electorale, formarea unui guvern, relaţiile instituţionale în stat etc. sunt probleme interne ale statelor membre şi se rezolvă în interiorul lor. Comisia doar priveşte de la distanţă şi trage concluzii. Iar dacă democraţia şi statul de drept sunt puse în pericol, acţionează prin mecanismele constituţionale pe care le au la dispoziţie.
Numai că proasta de Dăncilă nu are habar de toate aceste cutume europene. A semnat scrisoarea ce i s-a pus în faţă fără a realiza cât mare deserviciu face României ca ţară şi poporului român.
Ca proastei târgului să nu-i fie urât singură, i s-au alăturat şi alte personaje pitoreşti prin politica românească dintre care s-a remarcat europarlamentarul Norica Nicolai. Fost procuror comunist, Norica nu poate depăşi tiparele gândirii comuniste în care s-a format profesional. Ea a declarat că protestatarii cu mâinile ridicate şi care au fost bătuţi de jandarmi sunt nişte falsuri. Zecile de filmuleţe care circulă pe Facebook, secvenţele televiziunilor necontrolate de PSD sunt pentru ea nişte plăsmuiri
Un alt ticălos s-a dovedit a fi Darius Vâlcov, consilier al premierului Dăncilă şi suspect că ar fi compus scrisoarea trimisă la CE. Vâlcov încearcă să deturneze atenţia publică de la barbarismele jandarmilor susţinând că multinaţionalele care jefuiesc averea poporului sunt cele care organizează protestele violente din Piaţa Victoriei.
Infractor periculos şi cu o condamnare de 8 ani la închisoare cu executare în primă instanţă de judecată, Vâlcov susţine că multinaţionalele care gestionează gazele româneşti au furat România de cel puţin două miliarde de euro. Culmea, Vâlcov a fost ministru de Finanţe în guvernul Grindeanu şi n-a declarat nimic despre acest furt. Apoi, actualul ministru de Finanţe, Teodorovici, nu a anunţat că există un asemenea furt. El a declarat că multinaţionalele sunt în spatele protestelor.
Aşadar, liderii PSD, neavând alte argumente să susţină dezastruosul Guvern Dăncilă, s-a întors la vechea placă cum că multinaţionalele sunt cele care vor să dea jos guvernul. Varianta nouă a celei vechi a lui Ceauşescu cu „agenturili străini” Pentru privitorii Antenei 3 aceste prăpăstii inventate de minţile bolnave din interiorul PSD poate că prind. La românii normali, care ştiu realitatea, aceste manipulări n-au efect.
Revenind la scrisoarea cu pricina,de data aceasta gafa premierului este prea mare şi cu consecinţe greu de evaluat pentru România ca ea să mai rămână premier. Cum Dragnea n-o va schimba pentru că mai are nevoie de ea, cum Dăncilă ne-a demonstrat că dispune de o nesimţire crasă ca să demisioneze în urma repetatelor, ne vom duce crucea mai departe, suportând alte şi alte umilinţe de pe urma Vioricăi Dăncilă. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Cine sunt cei doi protestatari reținuți pentru ultraj și tulburarea ordinii publice
Lumea lu Rotundu Centenarul Unirii - Martirii Ardealului
Horoscopul săptămânii 13 - 19 august 2018
Parchetul Militar face un apel la protestatarii răniţi în urma intervenţiei jandarmilor să ofere informaţii;
19 plângeri au fost depuse până în prezent
Bancul săptămânii: Pur ardelenesc
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Adevărul despre 10 august
Prima fotografie clară cu bărbatul în alb care ar fi coordonat intervenția brutală a jandarmilor în Piața Victoriei.
Jandarmeria refuză să confirme dacă e vorba de șeful Brigăzii Speciale, invocând GDPR
Parchetul Militar şi spaima trioului Dragnea - Dăncilă - Carmen Dan
Ioan Rotundu
Replici de dispreţ ale social-democraţilor la adresa protestatarilor
Ioan Rotundu
Impozitarea bacșișului - posibile implicații si exemplele altor state
Momentul în care jandarmerița bătută este scoasă din mulțime de colegi și merge singură.
”Fraților, unde dracu’ m-ați dus!”
Şeful Jandarmeriei îi felicită pe jandarmii bătăuşi
„Colegii mei și-au făcut datoria. Oamenii în uniformă își merită respectul nostru”
Parchetul General preia ancheta în cazul violențelor din Piața Victoriei
Plângere pentru șeful Filarmonicii Oltenia după ce a spus de mamele de la protest că merită „glonț în cap”
EFJ şi IFJ au alertat Consiliul Europei cu privire la agresiunile jandarmilor asupra jurnaliştilor din România
Val de achiziții făcute de Jandarmerie înainte de protestul din 10 august
Pulverizatoare de mare capacitate, mii de spray-uri iritant lacrimogene și cătușe textile de unică folosință / Jandarmeria: Nu ne-am pregătit în mod special pentru acest miting. Echipamente de reprimare a revoltelor: 1.100 de spray-uri iritant lacrimogene
Parchetul Militar: 192 de plângeri, până acum, contra jandarmilor care au intervenit vineri seară
Parchetul Militar: 192 de plângeri, până acum, contra jandarmilor care au intervenit vineri seară
Înainte, vitejie şi loialitate lui Dragnea, după, laşitate
Ioan Rotundu
Cum am ajuns din muritor „Nemuritor”
"Contribuabilii persoane juridice sunt invitaţi la sediile ANAF pentru a fi informaţi cu privire la schemele de ajutor de stat
Vlăsâneşti: Cum a compromis „Papalete” sărbătoarea Centenarului Unirii
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog