Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Economic
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
27070
De la 07 Ianuarie 2003
105972056
Editorial

Problema portocaliilor botoşăneni

  • Ioan Rotundu
  • 28 August 2012, 23:00
Acum, că preşedintele Traian Băsescu a revenit la Cotroceni, prin PDL Botoşani lucrurile încep a se aşeza. Adică pot prinde din nou curaj să-şi anunţe candidaturi pentru alegerile parlamentare din 2 decembrie, intenţie politică lăsată în aşteptare tocmai pentru a se limpezi apele în care l-au scăldat pe Băsescu cei din USL.
Numai că în interiorul PDL Botoşani mai trebuie clarificată o importantă şi sensibilă problemă, fără de care şansele de a avea succes la alegerile parlamentare sunt mult diminuate. USL va continua să lupte împotriva PDL cu tot arsenalul politic, în cea mai mare parte mârşav, numai pentru a discredita candidaţii PDL. Efectele neplăcute pentru bugetari şi pensionari ale Guvernului Boc vor fi amplificate până la saturaţie, alegătorii urmând a se zbuciuma şi noaptea prin somn de coşmarurile regizate de USL.
Bătălia pentru alegerile parlamentare va fi una pe viaţă şi pe moarte, pentru că USL va face tot ce-i va sta în putinţă să obţină în Parlament un procent cât mai mare peste 50% pentru a putea guverna şi în continuare şi pentru a-l răpune definitiv pe preşedintele Traian Băsescu.
În faţa unei astfel de lupte, cei din PDL Botoşani nu pot sta cu Cătălin Flutur în frunte. Ca preşedinte al PDL, Flutur s-a dovedit a fi prea domnişoară şi s-a aflat tot timpul în inferioritate faţă de liderii USL Gheorghe Marcu, preşedinte PSD şi Florin Ţurcanu, preşedinte PNL. Ca preşedinte al PDL, Flutur a promovat o politică împăciuitoare, meagresivă, tolerantă şi prea concesionară faţă de interesele USL, motiv pentru care vreme de patru ani Ţurcanu s-a jucat cum a vrut el cu vicepreşedinţii Consiliului Judeţean Botoşani.
Flutur n-a curăţat instituţiile statului în plan judeţean de oamenii PSD şi ai PNL puşi de Guvernul Tăriceanu. Lipsa acestei măsuri l-a costat pierderea funcţiei de primar, pentru că a fost boicotat în alegeri chiar de către cei pe care i-a lăsat în funcţie. Imediat ce a preluat guvernarea, Ponta şi ai lui au epurat toate instituţiile statului de toţi cei percepuţi ca fiind ai PDL sau împotriva USL, ceea ce le va da un mare avantaj în organizarea şi derularea alegerilor parlamentare.
Apoi, Cătălin Flutur, de când este preşedintele partidului, n-a avut un contact permanent cu primarii din judeţ şi nici nu i-a sprijinit în suficientă măsură în rezolvarea problemelor locale. Deşi se spune că PDL l-a avut preşedinte al CJ pe Mihai Ţâbuleac, primarii PDL au fost cei mai văduviţi la repartizarea sumelor de echilibrare a bugetului local. Iar Flutur, ca preşedinte al partidului, nu l-a responsabilizat pe Ţâbuleac să aibă o atitudine mai avantajoasă faţă de proprii primari, aşa cum face acum USL prin Florin Ţurcanu.
Pentru a nu provoca scandaluri politice publice, de frica gurii lui Marcu şi Ţurcanu, Flutur a cedat în dezavantajul aleşilor locali PDL. Ori, faţă de atitudinea liderilor USL Flutur trebuia să fie într-un permanent atac asupra lor, folosindu-se de toate mijloacele media, pentru a le uza credibilitatea. N-a procedat aşa şi PDL-ul a pierdut mult în urma alegerilor locale.
Dacă prin alegerile din 10 iunie PDL a obţinut 28 de primării, meritul este exclusiv al celor care au candidat la funcţia de primar, sprijinul de la nivelul judeţului fiind foarte firav. Şi acela venit din partea preşedintelui Ţâbuleac, care s-a deşteptat în al 12-lea ceas, prea târziu ca să reziste arsenalului de luptă folosit de Ţurcanu.
Flutur este un politician prea manierat şi dispus la colaborare cinstită, calităţi care n-au căutare în momentul de faţă, când cei din USL joacă murdar şi nu au niciun fel de valori morale, singurul lor scop fiind de a rămâne la putere. Iar pentru a-şi atinge acest deziderat cei din USL nu vor ţine cont de nimic.
Vor minţi, vor promite lucruri imposibil de realizat, vor distruge caractere umane şi bieţi personale, vor încălca legile, vor falsifica numărul voturilor şi vor mitui electoratul, vor ameninţa şi promite funcţii publice, vor şantaja, vor desfăşura o luptă cumplită.
În faţa unui astfel de comportament politic trebuie răspuns că aceeaşi putere de foc şi chiar mărit calibrul gloanţelor, ca să mă exprim metaforic. Pentru o astfel de luptă PDL nu-l poate avea conducător pe Flutur. Le trebuie un dur, un politician cu caracter puternic, care să nu cedeze la atacuri şi care să împartă întotdeauna mai multe lovituri de cât a primit.
Cred că ar fi onorabil ca Flutur să demisioneze din funcţia de preşedinte şi în acelaşi timp să-l susţină pe cel care se potriveşte actualelor condiţii politice de luptă. Lupta alegerilor parlamentare nu se va câştiga împărţind buchete de flori ci prin riposte mai puternice decât atacurile celor din USL.
Iar faptul că deja lUSL a anunţat pentru parlamentare patru candidaţi, toţi cu statut imoral şi infracţional ori vecin cu legea penală, este deja un motiv în plus pentru cei din PDL să fie şi mai atenţi la detaliile luptei pentru că vor fi şi atacuri surpriză. Florin Ţurcanu nu este omul care să mângâie. El dă cu pumnul pentru a-şi scoate adversarul din luptă. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Întoarcerea soacrei
Partidul Popular European salută revenirea în funcţie a lui Traian Băsescu
Sperăm că, de acum înainte, toate partidele se vor abţine de la atacuri asupra justiţiei
Preşedintele Traian Băsescu s-a întors la Palatul Cotroceni
Stratfor: Cerealele reprezintă o formă pură de geopolitică
,,Ziua Dreptăţii” vrea să sperie întreaga Românie!
Dacă suntem «prea» români, Budapesta ne închide robinetul
Comisia Europeană a luat nota de reinstalarea lui Basescu
procesul constituţional este acum complet respectat, aşa cum am cerut si noi, dar rămânem vigilenţi
Dinu Patriciu a fost achitat in dosarul Rompetrol
E drept? Nu-i drept!
Ioan Rotundu
Casa Corpului Didactic Botoşani: Comunicat de presă
Incendiu provocat de o persoană necunoscută
Primării somate să plătească pentru alegerile locale
Botoşani: Eminescu pus la "Colţ" pe Pietonalul Unirii
Ţurcanu a mai eliminat un incomod din PNL
Botoşani: Ţurcanu amanetează CJ, pentru a scoate bani de plombări
Basarabeancă burduşită cu ţigări în Piaţa Centrală
Botoşani: IŞJ Botoşani invadat de inspectori ai USL
cine sunt aceştia şi ce pregătire profesională au
Şase şcoli au, de ieri, directori noi
Ministrul Cepoi a făcut promisiuni pe placul cadrelor medicale botoşănene
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă