Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
647
De la 07 Ianuarie 2003
76544264
Editorial

Produşii cârdăşiei

  • Ioan Rotundu
  • 20 June 2012, 23:00
Fără nici o îndoială Victor Ponta este cel mai relevant exemplu de produs al unei cârdăşii politice. El nu s-a ridicat la statutul de lider al partidului şi de politician de prim rang prin merite personale ci prin sprijinul politic de care s-a bucurat din partea protectorilor săi. Abia cu ocazia acestor plagiate aflăm şi noi cam ce produşi ai cârdăşiilor politice avem, cine sunt protejaţii şi ce protectori are fiecare.
Nechibzuitul Mang, un anonim pentru noi dar un protejat al lui Ponta, a ajuns ministrul Educaţiei pe această cale a cârdăşiei. Tot pe calea cârdăşiei şi-a obţinut şi titlul ştiinţific de dr. plagiind fără jenă din lucrările muncite ale altor profesori universitari şi oameni de ştiinţă din străinătate, crezând că mârşăvia sa va fi permanent acoperită de cei care-l protejau.
N-a fost să fie şi a trebuit să demisioneze. Mang n-a ştiut că tocmai protectorul său s-a folosit de aceleaşi metode ale plagiatului pentru a deveni o personalitate politică de prim rang. A aflat, poate cu stupoare, dar mai ales cu o bucurie de justificare morală a propriei sale mârşăvii că stăpânul său nu este din altă plămădeală decât a sa.
Dar să revenim la Ponta, pentru că el este în momentul de faţă un izvor de nesecat pentru presa internă şi internaţională. El şi-a luat doctoratul în urma protecţiei de care s-a bucurat din partea mentorului său Adrian Năstase, folosindu-se de lucrarea unui judecător aservit şi al PSD-ului în general şi al lui Năstase în special.
Ponta a dovedit înclinaţii infracţionale încă din perioada cât a lucrat ca procuror, lucrând selectiv la întocmirea rechizitoriilor. Apoi, tot sârguincios a acţionat şi ca şef al Corpului de Control al Primului Ministru Năstase, când executa cu silinţă ordinile acestuia de a verifica anumite ministere şi companii de stat care nu dădeau curs nevoilor exprimate de premieri.
Vă mai amintiţi de episodul când Năstase, înconjurat de „trandafirii” PSD-ului s-a dus la Parchet să-l salveze pe Bivolaru? Era printre ei şi Victor Ponta. N-a trecut mult timp şi sârguinciosul doctortand al lui Năstase a repetat episodul, mergând şi el la Parchetul Piteşti pentru a salva un baron local PSD
L-a salvat judecătorul plagiat Dumitru Diaconu, eliberându-l pe motiv de cinste şi moralitate exemplară. Aşadar, acum aflăm că judecătorul era în cârdăşie cu Năstase şi Ponta şi executa ordinile acestora cu supuşenie. Cum să-l reclame judecătorul pe Ponta că i-a plagiat lucrarea când el se află într-o situaţie şi mai compromiţătoare?! Ponta este premierul României. Prin natura funcţiei el trebuie să lupte împotriva corupţiei şi a crimei organizate. Hoţ la rându-i, Ponta nu poate lupta împotriva hoţilor. Cum poate ieşi el public să vorbească de lupta împotriva corupţiei când el este primul corupt al ţării, funcţia situându-l deasupra lui Năstase?
Ponta reprezintă România în plan internaţional. Toată presa europeană l-a sancţionat dur pentru plagiatul comis şi i-au sugerat că demisia ar fi o dovadă că mai are ceva onoare în caracterul său. Dar Ponta a replicat jenant de compromiţător la imaginea personalităţii sale că nu demisionează numai pentru că l-a atacat preşedintele Băsescu. Dar problema sa în lume este plagiatul şi nu moralitatea lui Băsescu. Ponta nu poate întinde mâna spre nici un premier al vreunei ţări europene pentru că l-ar jigni pe cel în cauză şi l-ar pune într-o situaţie diplomatică fără precedent. Nici ceilalţi premieri, când îl vor întâlni, nu se vor grăbi să-i întindă mâna.
De la o zi la alta Ponta devine tot mai mic ca om politic şi tot mai compromis în ţară şi străinătate. Faptul că demisia sa ar pune România într-o dificultate economică şi politică este o teză falsă. Când a căzut Guvernul Ungureanu nu s-a prăbuşit nimic în România.
În PSD sunt politicieni mult mai valoroşi ca Ponta care pot deveni premieri. Prin PSD sunt oameni valoroşi care pot fi miniştri şi nu caricaturile de faţă, nişte moaşte comuniste sau parveniţi prin plagiat şi meritele protectorilor care-i vor miniştri pentru a se folosi de ei.
Un nou guvern, nu cinstit ca cel de acum, ci unul capabil să înţeleagă starea de fapt a României din ziua de azi, de asta are nevoie România. Un guvern format din miniştri care să nu fie produşii unor cârdăşii politice ci ajunşi personalităţi prin munca şi meritele proprii. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Badea Gheorghe la doctor
Ponta sa nu tradeze increderea romanilor din Ardeal
Cel care va face numirile la ICR este Dan Voiculescu
Nu avem nici un aliat politic
Kommersant: Ponta in centrul unui scandal rasunator
Romania risca o criza politica
Judecatorul Dumitru Diaconu este cel care l-a eliberat pe Constantin Nicolescu (PSD) din arest
Cum vor comunica liderii PSD in cazul Ponta-Plagiat
Premierul Ponta şi-a epurat CV-ul de unele studiil
Presa germana despre scandalul plagiatului
Premierul roman inca mai dezminte ca si-a copiat cu nerusinare dizertatiaNici prin cap nu-i trece sa se scuze"
Ponta i-a tăiat lui Băsescu calea spre Bruxelles
Prefectul cere mobilizare generală în lupta cu canicula
Botoşani: Au fost validaţi consilierii judeţeni
Au fost aleşi cei doi vicepreşedinţi ai CJ Botoşani
Prefectul către consilierii judeţeni: „Doamne ajută!”
Filmul condamnării Adefinitive a lui drian Nastase
Noua lege a sănătăţii poate aduce şi micşorări de salarii
Meningita virală acută ne dă târcoale
Sunt copii neînscrişi în clasa pregătitoare
MS pregăteşte o lovitură sistemul medical privat
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă