Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Anunţuri
Economic
Editorial
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
14245
De la 07 Ianuarie 2003
120869858
Editorial

Profesorii, umiliţi din nou

  • Ioan Rotundu
  • 10 June 2014, 23:00
Vă mai amintiţi de Marius Nistor, liderul sindicatului din învăţământ „Spiru Haret”? Este vorba despre acel guraliv din vremurile Guvernului Boc care ţipa continuu pe la Antena 3 că preşedintele Băsescu şi premierul Boc umilesc profesorii, îşi bat joc de ei, le-a diminuat salariile şi că a desfiinţat multe şcoli pe motiv că nu ar mai fi elevi. Mai ţipa Nistor că trebuie susţinut USL-ul care din prima zi de guvernare va repara toate nedreptăţile comise de Guvernul Boc şi va reda demnitatea celor din învăţământul românesc.
Au trecut doi ani de Guvernare Ponta şi nimic din ce ţipa voinicul Nistor la Antena 3 nu s-a înfăptuit. Mai mult, profesorii sunt acum mai umiliţi şi mai oropsiţi decât în vremea Guvernului Boc. Cei care au câştigat drepturi băneşti prin instanţele de judecată nu şi-au primit banii, cum le promitea Ponta. Banii pe navetă nu i-au primit şi între timp s-au adunat noi restanţe, 100 de euro pentru cărţi pe care îi primeau de la Guvernul Boc au dispărut fără urmă iar de majorările salariale pe care Ponta le promitea cu largheţe nu se mai vorbeşte nimic.
Gălăgiosul Marius Nistor a amuţit şi nu mai îndrăzneşte să ţipe la Ponta cum ţipa la Boc. Nu mai îndrăzneşte pentru că Ponta i-ar lua imediat jucăria sindicală şi l-ar lăsa un simplu profesoraş la catedră, aruncându-l în anonimat pentru tot restul vieţii. Cu Boc i-a mers, pentru că i s-au respectat competenţele de lider sindical, cu Ponta nu-i de glumit pentru că PSD-ul nu-i iartă pe cei care se ridică contra lor.
Transformaţi în slugi ale PSD, profesorii au ajuns o masă de manevră a stângii socialiste, o masă de bugetari care pot fi manipulaţi după cum sunt interesele de partid. Au ajuns profesorii cârpe de şters pentru politicieni, fie ei de stânga sau de dreapta pentru că nu sunt solidari, nu sunt bătăioşi pentru drepturile lor, sunt fricoşi în a participa la greve, sunt egoişti şi uşor de influenţat.
Curajul profesorilor ţine cât timp ei se află la catedră şi în faţa unor copii minori care le ştiu de frică. În momentul când ajung în cancelarie şi au de luptat pentru propria lor viaţă, se covrigesc de frică la orice ton mai ridicat al directorului iar în faţa superiorilor de la Inspectoratul Şcolar nu mai ştiu nici cum îi cheamă.
A venit vremea Bac-ului. De ani şi ani de zile profesorii implicaţi în examenul de Bac sunt plătiţi în bătaie de joc. În fiecare an profesorii fac scandal că sunt plătiţi inacceptabil de prost, ameninţă cu boicotul examenului, după care intră docili în sălile de supraveghere sau de corectare a lucrărilor.
Şi în acest an povestea s-a repetat. Guralivul Nistor a mormăit ceva cum că plata profesorilor este mai mică ca anul trecut dar n-a iniţiat proteste de amploare, n-a organizat boicotul examenului. Iar „vitejii” profesori care ameninţau cu boicotul s-au supus ordinelor primite de la IŞJ, neavând curajul de a protesta şi refuza orice implicare în examenul de Bac.
Doar 3 lei de lucrare primeşte un profesor corector. Un cerşetor primeşte mai mult. Până la urmă se vor mulţumi şi cu aceşti bani, pentru că Guvernul Ponta nu alocă bani decât acolo unde are asigurată paraua îndărăt. Peste câteva zile profesorii vor uita de Bacul din acest an şi îşi vor aduce aminte la anul că sunt plătiţi mai prost ca anul trecut. Unde nu-i cap, vai de picioare! Iar profesorii, când vine vorba de a-şi apăra interesele, n-au cap. De aceea îşi merită soarta. Părerea mea!!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Examen oral, la drept
Horoscopul zilei
Marea Britanie, Germania, Suedia si Olanda au ajuns la un acord pentru a lupta impotriva abuzurilor libertatii de miscare
Banca Mondiala a imbunatatit prognozele economice pentru Romania
Liviu Dragnea: Nu mai avem subiect de discutie cu PP-DD daca sustine alte partide
Irakul, in pragul haosului
Dosarul lui Dan Voiculescu, amanat pana la 1 iulie
Studiu: 70% dintre angajatori nu intentioneaza sa faca noi angajari in urmatoarele 3 luni
Sute de polițiști au avut misiuni de oază şi ordine Rusalii
Deblocarea posturilor la Serviciul de Ambulanţă
Prefectul de Botoșani vrea un bac fără incidente
Botoşani: DNA a publicat referatul privind implicarea patronului Gheorghe Ciubotaru în acte de corupţie
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă