Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Sport
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
10084
De la 07 Ianuarie 2003
76522883
Editorial

Profesorii, vrabia din mână şi cioara din par

  • Ioan Rotundu
  • 22 October 2014, 23:00
În comentariile mele am mai făcut referire la faptul că cei mai uşor de manipulat sunt intelectualii iar dintre ei cadrele didactice sunt mană cerească pentru politicienii locali şi de mai sus.
La toate alegerile parlamentare postdecembriste, dar absolut la toate, partidele care au râvnit la putere, în special cele de stânga în frunte cu PSD, i-au manipulat pe cei din învăţământ făcându-le promisiuni care n-au fost niciodată onorate.
Cea mai proaspătă şi reuşită manipulare a învăţătorilor şi profesorilor a fost realizată de USL în alegerile parlamentare din toamna anului 2012. În opoziţie fiind, PSD şi PNL cu forţele unite sub cupola USL, le-au promis celor din învăţământ majorări de salarii peste tăierile operate de Guvernul Boc, restituirea imediată şi integrală a reţinerilor salariale făcute de acelaşi guvern, alocarea de bani la Ministerul Educaţiei pentru a se asigura dotările în şcoli şi grădiniţe cu materiale didactice şi mobilier, inclusiv fonduri pentru finalizarea investiţiilor începute de Guvernul Tăriceanu şi rămase la stadiul de temelii sau ziduri ridicate pe jumătate.
După ce s-au văzut la Guvernare, cei din USL nu şi-au mai onorat promisiunile. Între timp gaşca Antonescu – Ponta s-a spart iar meteahna promisiunilor manipulatoare de voturi a rămas monopolul PSD. Iată că se apropie alegerile prezidenţiale şi PSD are nevoie, mort-copt, să-l scoată pe Victor Ponta Preşedinte.
Şi pentru că Ponta a dat tonul la pomenile electorale din bugetul naţional, adică din veniturile acumulate la buget pe seama celor care mai muncesc prin această ţară părăduită fără milă de baronii social-democraţi, miniştrii din partidul său se întrec şi ei în promisiuni financiare.
Pentru cei din învăţământ, ministrul Remus Pricopie, care i-a hrănit pe Romulus şi Remus cu lapte de vulpe în loc de lupoaică, le-a arunca cu galanterie câte 150 euro. Cică să-şi cumpere ce vor, că nu este nevoie să justifice cuiva cum vor cheltui banii. Ce nu le spune ministrul vulpoi este că aceşti bani vor intra în buzunarul profesorilor la Paştele Cailor. Banii, spune ministrul, vreo 50 milioane de euro, vor fi primiţi de la Uniunea Europeană în baza unui proiect depus. Proiectul este întocmit şi depus, dar de la Comisia Europeană nu s-a dat nici un semnal că se va acoperi finanţarea.
Ştiind ministrul cât de uşor este să-i manipulezi pe profesori, le-a spus că în câteva săptămâni vor primi banii. N-a spus o dată certă, n-a spus două-trei săptămâni, a spus peste câteva săptămâni din acest an şcolar. Anul şcolar ţine până în iunie 2015, altfel spus totul nu-i decât o promisiune a PSD aidoma celor făcute şi în alegerile anterioare.
Au mai încercat profesorii să obţină de la Guvernul Ponta o majorare de salariu, fie şi eşalonată pe trei ani. Premierul Ponta, guralivul ministrul Remus Pricopie care a confundat lupoaica cu o vulpe firoscoasă , au tăcut mâlc când veni vorba de majorare a salariilor. Le-a spus să treacă alegerile Prezidenţiale, după care vor negocia şi o majorare de salariu. Banii care au mai rămas prin buget după avalanşa de pomeni electorale au fost dăruiţi Patriarhiei BOR în schimbul binecuvântării patriarhului Daniel dată viitorului preşedinte al României Victor Ponta. Preoţii s-au lăcomit la arginţii lui Ponta şi i-au luat cu mare iuţeală de mână. Să-i ajute binecuvântarea popească lui Ponta tot atât de mult pe cât bine doreşte el să facă acestui popor ca preşedinte!
Erste limpede că Ponta şi al său PSD şi-au făcut socotelile că aplicând manipularea profesorilor prin promisiuni, metodă care de fiecare dastă a dat rezultate, le va obţine voturile şi de această dată. După ce le vor lua vrabia din mână, adică votul, profesorii vor privi, pentru a câta oară?, cum zboară cioara promisiunilor din par iar ei rămân aceiaşi fraieri de până acum. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Joi, doi miniștri în vizită la Botoșani
Elena Udrea: Traian Basescu se va inscrie in PMP in 22 decembrie
Victor Ponta se foloseste iar de imaginea Simonei Halep pentru a strange like-uri pe Facebook
Sebastian Ghita a anuntat la Romania Tv va candida in tandem cu Liviu Dragnea la conducerea PSD
Reactii in interiorul PSD dupa anuntul privind posibila candidatura a lui Dragnea la sefia partidului
Cum a revenit Monica Iacob Ridzi la putere, cu o condamnare in prima
Klaus Iohannis despre Victor Ponta: Este un om manevrat, un om al gastilor de partid
Fostul ministru al Comunicatiilor Adriana Ticau, la DNA
Perchezitii DNA la biroul lui Andrei Hrebenciuc, fiul fostului deputat PSD
Victor Ponta a discutat la telefon cu vicepresedintele american Joe Biden
despre Parteneriatul strategic Romania - SUA
Dragi copii, stimaţi părinţi şi bunici, veniţi la teatru!
Modern Calor COMUNICAT DE PRESĂ
Bovină căzută în Jijia, salvată de pompieri
Avere pierdută din neglijenţă
Simona Halep, dupa victoria in fata Serenei Williams
Horoscopul zilei
Bancul ziei: Surpriza durului
Gogonele murate
„Virtuţile” de care se bucură Ovidiu, Doina şi Tamara
Botoşani: Bolnavii de la Darabani și Săveni vor îngheţa de frig în saloane
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă