Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
6101
De la 07 Ianuarie 2003
77709474
Editorial

Prognoza falsă a meteorologului Liviu Dragnea

  • Ioan Rotundu
  • 2 September 2016, 23:00
În calitatea sa de preşedinte al PSD, Liviu Dragnea s-a opus vehement ca premierul Dacian Cioloş să stabilească duminica de 11 decembrie ca dată a alegerilor parlamentare. Iar ca argumente a adus faptul că PSD-ul. Îşi doreşte o prezenţă masivă la vot iar data de 11 decembrie este o zi în plină iarnă şi înzăpezirile vor bloca accesul românilor către secţiile de votare.
Voia Dragnea ca dată a alegerilor duminica de 27 noiembrie sau cea de 4 decembrie, susţinând că sunt zile care nu vor fi afectate de viscole şi întroieniri. Prognoza meteorologică dată de Dragnea pentru duminica de 11 decembrie n-are suportul specialiştilor din Administraţia Naţionale de Meteorologie. Mai degrabă aceştia au anunţat că luna decembrie va fi o lună săracă în precipitaţii şi chiar riscăm nun Crăciun şi un An nou fără zăpezi.
Şi, atunci, de unde se trage spaima lui Dragnea cu înzăpezirile şi o prezenţă diminuată a românilor la vot? Nu este vorba de o spaimă ci de o adevărată ipocrizie şi şarlatanie pe care Dragnea le-a adus în spaţiul public cu scop de manipulare şi intoxicare a românilor, adevăratul interes al PSD-ului fiind cu totul invers.
Premierul Dacian Cioloş a explicat că duminica de 27 noiembrie nu poate fi desemnată dată a alegerilor parlamentare pentru că s-ar încălca prevederile Constituţiei României existând riscul ca la o eventuală contestaţie a unui partid interesat la Curtea Constituţională alegerile să fi anulate.
Dragnea ştia de acest risc dar a ţinut cu orice preţ la data de n27 noiembrie din cu totul alte motive, mult mai serioase pentru PSD. De vreme ce este deja condamnat şi declarat infractor cu acte în regulă, lui Dragnea îi este indiferent că a cerut premierului să încalce şi el legea. Dar care era interesul major al PSD ca aceste alegeri să fie, în duminica din 27 noiembrie?
Declaraţia lui Dragnea că PSD-ul vrea o prezenţă majoră la vot este una mincinoasă şi ipocrită. Dacă alegerile ar fi fost stabilite, chiar legal, în duminica de 27 noiembrie, PSD-ul ar fi fost avantajat enorm pentru că întreg electoratul său ar fi fost prezent la vot iar românii din diaspora n-ar fi fost interesaţi de vot pentru că erau interesaţi să vină acasă pentru sărbătorile de iarnă. Iar românii din diaspora votează cu dreapta şi nu cu PSD-ul, motiv pentru Dragnea să-i împiedice de a veni la vot.
Duminica de 4 decembrie iar ar fi avantajat PSD-ul pentru că între 1 şi 4 decembrie românii vor fi liberi. Majoritatea va profita de aceste 4 zile libere şi va plecat într-un scurt concediu. Cine ar fi profitat de aceste zile? Exact votanţii de dreapta care dispun şi de venituri financiare. La vot ar fi venit sărăcimea, protejaţii sociali ai PSD, bugetarii ceea ce ar fi fost un avantaj semnificativ pentru PSD şi partidele sale satelit.
Duminica de 11 decembrie nu este deloc pe placul celor din PSD pentru că lucrurile stau cu totul altfel. Românii din străinătate vor fi acasă pentru sărbătorile de iarnă şi vor vota fiecare în localitatea lui, voturi pentru partidele de dreapta. Angajaţii din sistemul privat, şi ei susţinători ai dreptei politice, vor fi în majoritate în concediul pentru Crăciun şi Anul Nou. Vor pleca în concediu, nu toţi, şi cu ceva bani în plus primiţi de la patron ca mulţumire pentru activitatea de peste an. Altfel vor primi toţi aceştia alegerile!
În schimb, sărăcimea protejată de PSD va constata că vine Crăciunul iar protectorii lor nu le mai dau pomeni electorale pentru că n-au acces la trezoreria statului. Stă în firea noastră, a românilor, că degeaba am promit pomeni tot anul dar dacă nu şi în ultima zi a acestuia şi vom devenim răzbunători cu binefăcătorii noştri.
Iată, dar, că spaima lui Dragnea vine de la prezenţa în ţară a românilor din diaspora, a prezenţei la vot celor care susţin dreapta şi a riscului ca susţinătorii PSD-ului să stea acasă nemulţumiţi că n-au primit pomenile electorale pentru Crăciun şi Anul Nou, aşa cum au fost obişnuiţi.
Cred că şi premierul Cioloş a realizat de că duminica de 11 decembrie dezavantajează PSD-ul, motiv pentru care a desemnat-o uzi a alegerilor parlamentare, creând multe insomnii celor din PSD şi acoliţilor lor din partidele satelit.
Sunt şanse mari ca actualele alegeri parlamentare să se soldeze cu o grea lovitură dată corupţiei care a cuprins ţara, corupţie formată din troica PSD-ALDE şi în locul UNPR actualul PRU în care se refugiază toţi parlamentarii corupţi din celelalte partide unde nu prea mai au şanse să devină candidaţi, fiind prea mulţi pe nun loc eligibil cei cu musca corupţiei pe căciulă. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Guvern: Alegerile parlamentare, pe 11 decembrie
Cele două plăgi care i-au lovit pe ţăranii din norul judeţului
Ioan Rotundu
Redacţia Jurnalului vă informează
"Cel mai longeviv om din lume", un indonezian in varsta de 145 de ani,
spune ca vrea sa moara
Cu tupeu, Mihaela Huncă continuă pesederizarea în şcolile din judeţ
Ioan Rotundu
Ce se intampla daca mananci TREI OUA PE ZI? Sigur nu stiai asta!
Premierul Ciolos merge saptamana viitoare in Germania, pentru intalniri economice.
Iohannis si Merkel se vor intalni in perioada urmatoare
Ambasadorul SUA ,JAMES D.PETIT ]n Republica Moldova a fost expulzat
Moldovenii cer EXPULZAREA ambasadorului SUA la Chișinău
Horoscopul zilei de 3.09.2016
Bancul zilei: Educaţie cazonă în vremurile trecute
Biserica lui Ştefan confiscată de stareţul Mănăstirii Popăuţi
Ioan Rotundu
„Zilele Nordului”, o afacere de familie ajunsă orfană politic
Ce cauta Ciolos, Dragnea, Basescu, Tariceanu, Ponta si multi altii chiar in aceste zile
Cum s-a nascut noul Frankenstein al politicii romanesti
Peste Transfăgărăşan...
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă