Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Editorial
Horoscop
Umor
Decese
Reportaje
Comentarii
Pamflet
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
11558
De la 07 Ianuarie 2003
85041002
Editorial

Puşcăriaşul Dragnea şi final la vol. III „Doar politicieni sau şi ticăloşi?”

  • Ioan Rotundu
  • 28 May 2019, 22:47
Dacă la trilogia politică intitulată „Doar politicieni sau şi ticăloşi?” primul volum a fost denumit Epoca Băsescu, al II-lea Epoca Băsescu – Ponta, cel de-al III-lea volum era rezervat Epocii Dragnea.
Tot timpul am avut convingerea că Liviu Dragnea va ajunge după gratii. Fără îndoială că justiţia română este infectată cu mulţi procurori şi judecători aserviţi PSD-ului, dar toţi aceştia sunt o minoritate. Am mai avut în vedere faptul că oricât de aserviţi politic ar fi unii judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie unor lideri ai PSD, oricât de recunoscători ar fi pentru avantajele şi privilegiile de care au beneficiat în carieră, nivelul instituţiei este prea înalt şi prea în văzul ţării şi al lumii ca să-l protejeze pe faţă pe Liviu Dragnea, mai ales că acesta era deja declarat infractor de către un alt complet de judecată din cadrul ÎCCJ.
Iată că aşteptările mele s-au adeverit iar Liviu Dragnea se află după gratii. S-a împlinit ceea ce istoria a demonstrat despre sfârşitul politic şi chiar fizic al dictatorilor care s-au crezut stăpânii naţiunii din care s-au ridicat pentru a se instala în funcţia supremă în stat şi a dispune de puteri discreţionare. Fie că am aflat citind din istorie vieţile marilor dictatori, fie că am trăit astfel de evenimente pe parcursul vieţii noastre, ne-am dat seama că niciun politician care, cuprins de beţia puterii, s-a transformat într-un satrap al naţiunii conduse, adică a devenit dictator, n-a plecat din această viaţă fără a fi pedepsit pentru faptele sale.
Liviu Dragnea, un amărăştean din Teleorman, lipsit de merite profesionale şi fără realizări personale care să-l fi propulsat în viaţa publică, are în sângele său gena dictatorului. Abil în a specula momentele cheie ce i s-au oferit în viaţa politică, cu un real talent cameleonic ca politician, cu un simţ dezvoltat în a depista caracterele umane mizerabile moral şi dispuse să-l sprijine în demersurile sale, el s-a înconjurat de colaboratori de aceeaşi teapă ca şi el dar pe care ştia că se poate baza oricând să obţină de la ei tot ce-şi doreşte.
Trebuie să recunoaştem că acest joc demenţial al puterii generat de dorinţa interioară de a fi cel mai puternic om al zilei, i-s reuşit lui Dragnea pentru o perioadă scurtă de timp. Analiştii politici îl consideră un politician puternic cam de acum doi ani şi jumătate, adică de când a preluat preşedinţia PSD.
Pentru a se consolida la putere şi obţine statutul de cel mai puternic om politic din România, Dragnea n-a exclus din demersurile sale nici situaţie care l-a aşezat în rândul trădătorilor de ţară. A cochetat pe ascuns, prin diferite canale nediplomatice dar cu contacte la cel mai înalt nivel, cu apropiaţi ai lui Vladimir Putin, Putin, premierul Viktor Orban al Ungariei, cu Erdogan dictatorul Turciei, dar mai ales a avut o strânsă colaborare cu Netanyahu premierul Israelului, unde a fost în într-o vizită ce n-a fost deloc oficială dar aşa a prezentat-o el românilor.
Consiliat de specialişti în manipularea publicului aduşi din Israel şi plătiţi din bani publici, Dragnea a reuşit ca vreme de 2 ani şi jumătate să prostească cu minciuna şi mita electorală o parte importantă dintre români. Iar când a realizat că minciuna şi mita electorală nu mai sunt eficiente, a adus consilieri americani, aşa cum a adus şi Adrian Năstase.
Ce n-a realizat Dragnea în nebunia sa pentru putere a fost lipsa de analiză asupra impactului ce-l poate avea asupra românilor sfaturile consilierilor israelieni şi americani. A repetat greşelile lui Adrian Năstase care a descoperit după ce a pierdut alegerile la Preşedinţia României în faţa lui Traian Băsescu că experienţa consilierilor americani nu se potriveşte deloc cu mentalitatea românilor.
Dragnea a cheltuit bani mulţi ca să cumpere protecţia preşedintelui Donald Trump, a angajat lobby-şti de top, neînţelegând că la americani se pot aranja multe chestiuni politice dar nu şi atunci când eşti declarat în ţara ta un simbol al corupţiei şi un duşman al statului de drept şi a valorilor democraţiei.
Dragnea a avut parte de un sfârşit ca al unui borfaş de rând, Spun borfaş pentru că niciodată nu s-a ridicat mai sus de acest statut de om mărunt la caracter, incapabil să se ridice mai sus de statutul de fost patron de berărie care-şi fura clienţii la gramaj şi preţ..
Să mai remarcăm că Dragnea n-a fost un politician prost. Numai că el şi-a folosit calităţile personale, eminamente negative, în mod egoist, adică în folosul său personal şi mai puţin sau deloc şi în folosul găştii cu care s-a înconjurat. Acest egoism completa de dorinţa de putere l-au trimis în mod meritat după gratii, fiind posibil să mai primească şi alte pedepse.
Istoria va analiza în mod special Epoca Dragnea şi ne va transmite învăţămintele necesare ca pe viitor poporul, naţiunea română să se ferească de astfel de politicieni. Numai că pe la români memoria, mai ales cea despre comportamentul politicienilor, este scurtă. Uităm repede, iertăm cu o generozitate prost înţeleasă şi fals întemeiată pe morala creştină. Despre Dragnea, în volumul meu, veţi putea găsi o radiografie politică a întregii sale epoci. De astăzi, încep pregătirile de predare a manuscrisului la editor. De altfel, trilogia „Doar politicieni sau şi ticăloşi?” surprinde viaţa politică românească începând cu anul 2004 şi până la zi, adică pe parcursul a 15 ani. Istorici competenţi consideră lucrarea de o importanţă deosebită pentru generaţiile viitoare interesate să cunoască ce-a mai frământată perioadă istorică din politica românească postdecembristă.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Cum se împart mandatele de europarlamentar după alegeri: PNL îi revin 10, PSD și USR-PLUS, câte 8
Ipocrizia „şobolanului roşu”
Ioan Rotundu
De azi, începe marea descătuşare
Ioan Rotundu
Falsul argument de a nu-şi da demisia
Ioan Rotundu
Horoscopul săptămânii 27.05 – 2.06.2019
Catrenul săptămânii
Bancul săptămânii: Instincul proprietăţii
Condoleanţe pentru senatorul PNL Costel Şoptică
De la Botosani la Verona Invierea II
Grişa, primarul PSD situat la limita dintre beţia puterii şi cea a prostiei
Ioan Rotundu
Botoşăneni revoltaţi la secţia de votare din Valeggio Sul Mincio – Italia
Presa-n gura lu ' Rotundu: Emisiunea din 31.05.2019
Preotul Cezar Leonte calcă din nou pe drumul credinţei
Ioan Rotundu
Lumea lu' Rotundu: De la Botoşani la Verona - Diaspora I
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă