Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Editorial
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Caricaturi
Remember
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
2205
De la 07 Ianuarie 2003
112824051
Editorial

Putem s-o mierlim, scârnăviilor nu le pasă!

  • Ioan Rotundu
  • 17 July 2011, 23:00
Aşa cum toţi cei de bună credinţă au anticipat, alianţa nefirească dintre PSD şi PDL dă semne de destrămare. Nici că se putea altfel. Orice atinge Băsescu, cu puterea sa malefică, se usucă, se ofileşte, sucombă fără putinţă de salvare. Deocamdată, la primul atac al lui Băsescu de a-i distruge, cei din PSD au rezistat. Dar vor urma şi alte atacuri, mai viclean şi insidios organizate Băsescu este genul de om care nu se opreşte la jumătatea drumului, care n-are suflet, n-are mamă şi n-are tată atunci când în joc sunt interesele sale.
Dacă în urmă cu un an eram înjurat pentru astfel de vorbe la adresa lui Băsescu, acum se simte o anume bunăvoinţă, o acceptare pe care n-aş numi-o tacită, ci complice. Nu-i departe vremea când cei care l-au ridicat în slăvi îşi vor dori să-l vadă în pământ. Deja fervenţii săi susţinători din media naţională au început să-l picteze în culori cenuşii, să-i reproşeze că prea s-a îndepărtat de interesele naţiunii şi prea s-a lăsat dominat de forţa puterii, ce l-a aruncat în mrejele de moarte ale dictaturii.
Dacă aceste lupte politice s-ar duce numai între grupările mafiote care vor să deţină pârghiile puterii, poate că n-aş fi prea îngrijorat. Istoria ne arată că luptele dintre mafioţi s-au soldat întotdeauna cu înfrângerea lor de către societate. Avem exemplul perioadei de prohibiţie din America şi personajul mafiot cel mai reprezentativ acelor vremuri, Al Capone. Avem ca exemplu perioada de glorie a mafiei siciliene şi decăderea ei tot datorită luptelor interne pentru deţinerea puterii.
Sunt însă îngrijorat de faptul că lupta dintre grupările noastre mafiote ne afectează în mod direct, deşi mulţi dintre noi refuză să accepte această teză, acest punct de vedere extrem de realist. Suntem supuşi unei presiuni fiscale gradate, fără a ne da seama imediat de consecinţe, suntem obligaţi să ne alimentăm cu produse şi la preţuri impuse de cercurile mafiote, suntem spoliaţi de către bănci într-un mod neruşinat şi la vedere. Nimeni nu ne apără de aceste consecinţe nefaste, nimănui nu-i pasă de soarta noastră, a copiilor noştri.
Uitaţi-vă la scârnăviile de Boc şi Geoană. Una au promis în campania alegerilor parlamentare şi alta ne oferă acum. În campanie mureau de grija noastră şi se întreceau în declaraţii de vitejie, cum ne vor apăra ei de criza economică. În acest zile de luptă pentru putere s-a demonstrat că noi n-am contat nicio clipă pentru ei. Am fost masa de manevră politică, care le-a netezit calea spre putere.
Câţi au observat un fenomen care s-a consumat în ultima zi a anului trecut. Puţini, sau aproape nimeni. În mod laş, cum aveam să descoperim în primele zile ale lunii ianuarie, Boc a semnat mai multe ordonanţe prin care ne-a impus o serie de restricţii total nejustificate şi menite să ne agraveze situaţia în faţa crizei economice, nu să ne apere de ea.
Trec peste ordonanţa mult hulită referitoare la scoaterea din câmpul muncii a pensionarilor şi mă opresc asupra unei alteia, mult mai dureroasă pentru noi toţi. Analiştii financiari au arătat că în cea mai mare parte prăbuşirea leului este consecinţa deficitului uriaş înregistrat la balanţa comercială. Adică importăm mult şi exportăm foarte puţin, făcând să crească în mod nejustificat cererea de valută, euro şi dolari. Şi au spus analiştii că nu trebuie să importăm pătrunjel, mărar, lapte, ouă, carne, ci trebuie să consumăm aceste produse din producţia internă.
Ştiţi cum au reacţionat mafioţii la astfel de declaraţii? Au obţinut un act normativ prin care ţăranii să nu-şi mai poată vinde ouăle, laptele, carnea din gospodăria proprie decât numai dacă se înregistrează la Direcţia Sanitar – Veterinară şi plătesc o taxă. Iar taxa este imposibil de plătit. Cum să plăteşti o taxă anuală de 300 lei ca să poţi vinde laptele pe piaţă? O văcuţă de-a noastră dă anual 2500 – 3000 l lapte. Procesatorii plătesc, în cazuri fericite, 0,70 lei/l, ceea ce înseamnă un venit anula de 2.100 lei. Să scădem furajele, munca întreţinerii animalului, taxa de păşunat, la care, de acum se mai adaugă taxa de piaţă de 300 lei. Ţăranului nu-i mai rămâne nimic. La ce să crească animalul?
Şi iată aşa importatorii de lapte şi-au asigurat câştiguri fabuloase şi pe viitor. Cum să nu importăm pătrunjel, mărar, mere când am fugărit producătorul autohton din piaţă, iar locul lor a fost luat de comercianţii importatori care ne vând „chimicale” la preţul dictat tot de ei? Să mori de râs, nu alta, dar şi de neputinţă când vezi că leul se prăbuşeşte dintr-o cauză total idioată, dar extrem de profitoare pentru găştile de mafioţi. De ce a fost de acord Guvernul Boc cu tâmpenia de-al propti pe ţăran la poarta oraşului, iar noi să mâncăm verdeţurile şi fructele pline de chimicale ale Occidentului? Pentru că aşa i-au cerut mafioţii care-l susţin.
Acesta este numai un exemplu din strategia noii corupţii ce-a cuprins ţara odată cu instalarea Guvernului Boc. L-am acuzat pe Tăriceanu de corupţie, neconcepând că poate fi şi mai rău. Iată că este! Putem s-o mierlim cu toţii, nu-i pasă nimănui de noi. Părerea mea!
JD 13.12.2009

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei
Diversiune cu câştig politic şi financiar
Ioan Rotundu
Mămăliga moldovenească
Caricatura zilei
Dealu Mare - DN prabusit - video
Când preotul nu mai sfinţeşte locul
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă