Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Important
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
23333
De la 07 Ianuarie 2003
122883400
Editorial

Puterea lor izvorăşte din muţenia noastră

  • Ioan Rotundu
  • 26 January 2010, 23:00
Botoşănenii n-au uitat de perioada când Municipiul Botoşani s-a aflat sub sceptrul de primar al lui Florin Egner. Şi cum să uităm, când în perioada domniei lui Egner, ziua ascultam minciunile debitate de acesta, cu nonşalanţă, pe postul local TV Somax cum că vagoanele cu combustibil pentru Termica tocmai au intrat în gară, iar noaptea, în apartamente, ne îngheţa răsuflarea.
Iată că de două zile, de când afară gerul sfărâmă pietrele şi bate record după record în privinţa temperaturilor scăzute, caloriferele ne sunt din nou reci. Cauza, să-ţi scuipi în sân şi să-ţi faci cruce de aşa prostie, neghiobie, incompetenţă profesională sau cum vreţi să o mai numiţi. Ţeava principală de transport a agentului termic n-a rezistat gerului chiar pe porţiunea aflată în curtea societăţii Termica. Dar indiferent care ar fi fost motivul avariei, nu există nici o scuză.
Sistemul naţional de Meteorologie şi-a făcut datoria şi a anunţat Cod portocaliu cu două zile înainte ca gerul să ne îngheţe suflarea pe stradă. Presa locală, în ediţiile de luni a preluat şi publicat avertismentul. Cu toate acestea, la Termica conducta este avariată chiar sub nasul şefilor, sub curul lor aşezat comod pe scaunele ergonomice, ca să nu le jeneze intelectul de amploiaţi incompetenţi.
Un oraş întreg a stat ieri după amiază şi noaptea trecută cu caloriferele reci. Dacă nu plăteşti la vreme, Termica îţi calculează majorări. Pe noi cine ne despăgubeşte pentru noaptea petrecută în frig, pentru faptul că de teri zile nu avem apă caldă? Nu ne plăteşte nimeni. Ne-am obişnuit să fim cobaii celor de la Termica, a celor de la Apa Grup şi a firmelor căpuşe lor precum este Elsaco.
Şi pentru că veni vorba de societatea Apa Grup, neisprăviţii profesional care o conduc ne fac zilele amare exact când ne este şi mai greu. Ne-au lăsat anul trecut fără apă în noaptea de Revelion, acum ne-au lăsat fără apă pe un frig cum numai prin Siberia lui Putin se mai întâlneşte.
Cu tupeu, acest directoraş Georgescu, care de când conduce societatea nu s-a remarcat prin nimic bun sub soare, ne anunţă că avaria s-a produs pentru că-i veche conducta. Avaria s-a produs pentru că sunt ei incompetenţi şi n-au luat măsuri de prevenire a unor astfel de avarii care pot apărea în condiţii de temperatură extrem de scăzute. La reclamaţiile cetăţenilor că nu au apă, Georgescu le-a răspuns că au îngheţat branşamentele pentru că n-au fost îngropate la adâncimea prevăzută de normele tehnice, iar vina aparţine constructorilor.
Stau şi mă întreb, constructorii ăştia au realizat branşamentele din capul lor? Nu cei de la Apa Grup au avizat acele lucrări? Cine trebuia să verifice dacă proiectul de executare a lucrării respectă condiţiile tehnice? Apa Grup a încasat suma cuvenită pentru a da avizul respectiv, fără ca măcar să aibă curiozitatea să se uite pe proiect . Şi-acum dă vina pe constructori.
Decât preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Mihai Ţâbuleac, şi acoliţii lui ar ponegri cultura judeţului, mai bine ar face regulă cu incompetenţii de la Apa Grup. Îl întreb acum pe preşedintele Ţâbuleac, care era hotărât într-o perioadă să-l schimbe din funcţie pe acest Georgescu, de ce nu l-a schimbat? Înseamnă că zvonul apărut cum că Georgescu şi-a răscumpărat ruşfetul de director contra unei sume de câteva mii de euro conţine un sâmbure de adevăr.
Suntem bătaia de joc a aleşilor noştri. Ei sunt câţiva, noi câteva sute de mii, dar ne domină şi fac ce vor din noi. Tupeul lor izvorăşte din muţenia noastră. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Cetăţenia română acordată mai repede
Vizita între fraţi: astăzi Traian Băsescu ajunge la Chişinău
Interdicţii de circulaţie în centrul capitalei Moldovei
deszăpeziri la minus 20 de grade, manifestaţii şi o agendă de întâlniri încărcată
O tânără din Bangladesh a primit 101 lovituri de bici
pentru că a rămas însărcinată în urma unui viol
Prioritatea zero a Poliţiei e asigurarea ordinii publice în stradă
Căutarea vieţii extraterestre ar trebui să înceapă pe Pămân
este părerea unui cercetător american
OMS, criticată că a declarat pandemia H1N1 la presiunile industriei farmaceutice
Bagaje pline cu ţigări pentru piaţa neagră
A rămas fără maşină, ţigări şi viză
Comunicat de pres㠖 Teatrul „Mihai Eminescu”
Cum a supravieţuit Pământul procesului de formare a planetelor
Mioriţa violet
Horoscop
Marian Oprişan cere lui Geoană demisia de onoare
Americanii dau frisoane celor de la Gazprom
care pierd pieţe în favoarea Statelor Unite
Serviciile publice de ambulanţă n-au voie să taxeze pacienţii
Blocuri moderne, mai prietenoase şi cu un confort termic sporit
Coşurile de fum necurăţate aduc mari necazuri
NOVAOPTIC şi-a recunoscut vina şi a plătit despăgubiri
Poliţiştii au salvat câteva persoane fără adăpost
Cerbicia preşedintelui Ţâbuleac tinde să devină proverbială
privatizarea Laboratorului de Analize, un pas până la Instanţă
Huţuleac vrea să verifice urgenţele medicale din străinătate
Branşamentele de mântuială au lăsat mai mulţi botoşăneni fără apă curentă
Au putere şi tupeu!
Ţâbu - greul PDL-ului
Comentariul comentariilor (XIV)
Ioan Rotundu
Şcoli închise din cauza gerului
Adio salarii de merit şi prime
Comunicat presă Termica
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog