Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ultima oră
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Reportaje
Publicitate
Remember
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
2277
De la 07 Ianuarie 2003
78471477
Editorial

Putreziciunea iese greu la iveală, dar iese

  • Ioan Rotundu
  • 16 November 2007, 23:00
Copii asistaţi social la Dorohoi, în cadrul centrului „Floare de colţ” au protestat, joi, împotriva intenţiei conducerii Consiliului Judeţean Botoşani de a o schimba din funcţia de director al instituţiei pe Felicia Mihai. Orice om bine intenţionat poate lesne trage concluzia că protestul nu a izvorât din mintea copiilor şi n-a avut caracter de spontaneitate, copii habar neavând de intenţiile lui Conţac, ci a fost unul organizat de către îngrijitorii fideli lui Mihai, dacă nu cumva chiar pus la cale de ea însăşi. De ce a pornit acest protest chiar de la Dorohoi?
Pentru că în acest Centru s-au petrecut şi se petrec lucruri extrem de grave. În vară am primit informaţia că o fată asistată a fost dată pe mâna unui cioban aflat în slujba pădurarului din Cordăreni, care o bătea în mod bestial. Când am început să ne interesăm de soarta fetei, cei de la Centru au intrat în panică. Fata a dispărut din curtea ciobanului, dar n-a putut fi găsită la garsoniera Centrului, unde ni s-a spus că ar locui. Toţi cei cu responsabilităţi au dispărut, lăsându-mă pe mâna secretarei. Apoi, nu întâmplător moartea acelei fetiţe de a cărei soartă nu s-a interesat nimeni din conducerea instituţiei este tot din Centrul de la Dorohoi.
Încercarea lui Conţac, deşi tardivă, de a face ordine la Protecţia Copilului i-a alarmat pe cei care se simt vinovaţi, care se tem de consecinţele ce le-ar putea suporta. Prea repede au uitat unii cititori despre acele comentarii dure la adresa Feliciei Mihai, prin care se dezvăluiau public abuzuri grave în ce priveşte risipa de fonduri.
Putreziciunea care există în activitatea instituţiei, abil ascunsă de Mihai şi susţinătorii săi, nu este de azi sau de ieri. Ea există de ani, dar a ajuns la faza de metastază. Preşedintele Conţac ştie acest lucru, iar înspăimântat de cele aflate a decis s-o schimbe pe Mihai. Numai că susţinătorii lui Mihai, implicaţi şi ei în matrapazlâcuri, vor să deturneze atenţia care s-a concentrat asupra lor, acuzându-l pe Conţac de anumite interese. Este sistemul clasic al hoţului care strigă prindeţi hoţul.
Să ne amintim cât de greu a fost eliminată din conducerea instituţiei septuagenara contabilă Paşalău. Mihai nu îndrăznea să renunţe la această pensionară pentru că ea era creierul unor afaceri prospere realizate pe seama licitaţiilor publice. Sub presiunea faptelor a trebuit să se despartă, dar sunt voci care susţin că cele două n-au întrerupt definitiv legăturile.
An de an la Protecţia Copilului, în decembrie, s-au alocat fonduri importante de la buget. Nu puţine au fost acuzaţiile publice, lansate cu jumătate de gură, că aceste infuzii de fonduri din partea Mariei Bordaş, mai marele peste bugetul CJ, nu-s decât nişte manevre menite să aducă comisioane grase celor împuterniciţi să administreze banii Protecţiei Copilului. Niciodată Mihai sau Bordaş n-au dezminţit public aceste acuzaţii. Bordaş are o vilă impozantă. Nu cred că o asemenea construcţie ar fi putut fi ridicată din salariile bugetare ale celor doi soţi Bordaş.
Atât Mihai cât şi ceilalţi angajaţi cu conştiinţa pătată au toate motivele să recurgă la orice mijloace, numai să-l oprească pe Conţac din demersul său de a schimba conducerea instituţiei. Odată conducerea schimbată, cei care vor veni vor descoperi totul. Iată de ce ţipă cu toţii şi speră să-l facă pe Conţac să renunţe la decizia de a o schimba pe Mihai.
Conţac ar trebui să numească o comisie care să cerceteze şi cum s-a ajuns la protestul de joi. Ce minte diabolică a conceput implicarea acestor copii în proteste de stradă? Este o instigare la violenţa juvenilă, ceea ce legea sancţionează. Cine a organizat deplasarea la Botoşani şi pe banii cui, că nu puteau acei copii să părăsească Centrul din Dorohoi, aşa, de capul lor? Acest protest poartă amprenta mentalităţii comuniste, ceea ce nu este specific copiilor, ci institutorilor lor. Iată de ce cazul trebuie investigat cu toată seriozitatea şi aplicate sancţiuni exemplare. Fac aceste afirmaţii şi în calitatea mea de jurnalist expert în probleme privind violenţa asupra copiilor, calitate ce o susţin cu diploma de absolvire a cursului de specializare.
La Protecţia Copilului putreziciunea morală a celor din conducere a început să miroase public. Cineva trebuie să asaneze instituţia de acest miros putregăios. Iar legea cere acest lucru lui Conţac, ca preşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


APIA a finalizat controlul în teren a exploataţiilor agricole
Ţigări confiscate la Mihăileni
ASP a început hăituirea medicilor stomatologi moldoveni şi ucraineni
Oprişanu dă iama printre cabinetele stomatologice rurale
pe lângă faptul că-s puţine, şi cele existente riscă să fie închise
Comunicat presă E.ON
oamenii lui Victor Construct au mai comis o boacănă
Comunicat de presă
Program TELE’M Botoşani
Votaţi-i, numai aşa vor ajunge în Parlamentul European!
Prefectul Sorescu a ascultat problemele romilor
După ce-a stat pe scaunul de senator, acum vrea să stea pe cel de primar
Peremiştii acuză monopolizarea panourilor electorale
Probe de la benzinării trimise la analize la Bucureşti
Botoşănenii pot consuma liniştiţi produse de post
Anunţ important
Magistrala de gaz, o investiţie care se târâie de peste zece ani
vineri, în prezenţa ministrului Vosganian s-a inaugurat începerea lucrărilor
Senatorul Ţâbuleac vrea să susţină termoficarea în Botoşani
Avertismentul lui Drăguş pentru 2008
Diaconiţă crede că are probe zdrobitoare împotriva celor doi poliţişti (II)
ce spune consilierul său juridic despre modul de derulare al ancheteicare este punctul de vedere al inspectorului şef, col. Costică Holcă
Ministrul justiţiei, dl. Tudor Chiuariu, şi-a cerut iertare
Ruşii lipoveni – istorie pe ritm de kalinka
Sarmale cu dovleac
Horoscop
Mail-ul buclucaş
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă