Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Fapt divers
Editorial
Social
Sindicate
Ştiri agenţii
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
22194
De la 07 Ianuarie 2003
104607371
Editorial

Râd şi curcile, Ovidiule!

  • Ioan Rotundu
  • 10 April 2016, 23:00
Sâmbătă, la intrarea în piaţa centrală a oraşului dinspre staţia de tramvai, era postat strategic un cort al PSD iar o tânără îi îndemna pe trecători să intre în cort pentru a semna în vederea susţinerii primarului Ovidiu Portariuc pentru un nou mandat. Trecătorii tineri, cam până spre 40 – 45 de ani, îşi vedeau de drum dar cei de vârsta a treia să grăbeau să scoată buletinul pentru a i se trece datele personale în tabel şi a semna.
Mi-a atras atenţia sloganele electoare scrise pe pânza cortului: Oraş curat” şi „O primărie curat㔠Iată că pe ultima sută de metri de mandat primarul Ovidiu Portariuc recunoaşte că a murdărit nu numai aparatul funcţionăresc al primăriei ci şi întreg oraşul iar acum ne cere să-i mai acordăm un mandat ca să curăţe ce-a murdărit.
În anul 2012, când a preluat mandatul de primar, sediul primăriei era deja reabilitat de fostul primar Cătălin Flutur, deci Portariuc nu mai avea ce curăţa. Aparatul funcţionăresc mergea bine în sensul că fusese dresat de Flutur să se considere cu adevărat la dispoziţia cetăţeanului şi nu invers. La acest capitol a lucrat Ovidiu Portariuc, A schimbat şefii din instituţie, a angajat mai multe persoane incompetente şi ce a fost mai grav s-a înconjurat de angajate şi angajaţi percepuţi ca fiind din lumea interlopă a oraşului.
Amintesc aici desele declaraţii ale fostului consilier local Gheorghe Iavorenciuc care nu se ferea să afirme public că primarul Portariuc este prizonierul unei grupări mafiote. Timpul a confirmat spusele lui Iavorenciuc, totul culminând cu faptul că inclusiv consilierul personal al lui Portariuc s-a dovedit a fi un periculos mafiot care a sfârşit prin a fi condamnat.
Acum Portariuc vrea un nou mandat s㠄curăţe primăria”. Probabil că au mai rămas printre funcţionari câţiva competenţi şi care-şi fac cinstit datoria iar Portariuc vrea să-i înlăture şi pe ei ca să rămână un aparat funcţionăresc supus lui şi clicii mafiote cu care s-a încunjurat.
Celălalt slogan „Oraş curat” ne face să plângem. Ce mândreţe de oraş aveam noi în vara lui 2012 când Portariuc a fost ales primar! Se mirau cei care ajungeau prin Botoşani de modul cum arată oraşul lui Eminescu şi nu le venea a crede. În numai trei ani faţa oraşului s-a schimbat radical şi am ajun s de râsul ţării. Spaţiile verzi, cândva covoare de flori multicolore, au ajuns pământ uscat. Mobilierul cu florile decorative a dispărut şi au apărut nişte lădiţe pătrate de parcă-s coşuri de gunoi.
Celebrii trandafiri şi arbuşti decorativi de pe scuarul Căii Naţionale au dispărut şi în locul lor au apărut bucăţi de stâncă şi nisip selenar. În locul teilor şi castanilor care au înnobilat Botoşaniul din vremuri medievale au apărut nişte sfrijiţi de salcâmi japonezi care n-au nimic comun cu sufletul nostru.
Cartierele mărginaşe ale oraşului au fost abandonate, lăsate pradă străzilor de pământ şi gunoaielor. Amintesc revolta celor din cartierul Luizoaia, revoltă de care primarul Portariuc s-a speriat şi a fugit să stea de vorbă cu oamenii ştiindu-se vinovat.
Imaşul care aparţine de municipiu a fost dat de către nişte funcţionari corupţi din primărie la câţiva mafioţi care i-au înlăturat pe adevăraţii crescători de animale. Revoltele crescătorilor de animale au rămas nerezolvate pentru că şpaga dată celor din primărie a avut prioritate faţă de dreptatea la care se aşteptau crescătorii de animale. Investiţii de interes municipal precum cea de la Cornişa n-au fost finalizate pentru că primarul s-a dovedit incapabil să le poată gestiona.
În schimb, Portariuc a schimbat directorii competenţi din instituţiile subordonate primăriei cu incompetenţi, a politizat direcţiile din primărie, a creat zâzanie între angajaţi potrivit principiului machiavelic „divide et impera”, împreună cu social-democrata pusă în fruntea IŞJ Mihaela Huncă a politizat şcolile şi grădiniţele din municipiu.
Neavând cu ce să-şi susţină un al doilea mandat, lipsit de realizări şi doldora de dovezi ale incompetenţei sale de administrator al oraşului, Portariuc ne-a oferit două slogane de care râd şi curcile. Noi ar trebui să plângem! Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Botoşani/Darabani: Duminica liniştită a satului Bajura tulburată de stafiile roşii
Laura Codruta Kovesi: Eliminarea din OUG privind interceptarile a posibilitatii de conectare la Centrul National de Interceptari ar fi un pericol
Laura Codruta Kovesi: Ar trebui o lege care sa interzica celor condamnati definitiv sa ramana in functie
Unii sunt speriati ca as putea sa intru in politica, mai bine sa fie speriati ca raman la DNA
Peste 80 de morti si 250 de raniti intr-un incendiu izbucnit intr-un templu din India
Cum l-a dibuit Calistru pe primarul Chelariu că nu mai are carnet de conducere
Banca Mondiala in Romania condamna actele de rasism impotriva romilor
Horoscopul zilei de 11.04.2016
Ambasada SUA in Turcia: Exista "amenintari credibile" care vizeaza zone turistice, in special Istanbul si Antalya
Cristina Kirchner, fostul presedinte al Argentinei, acuzata de spalare de bani
Bancul zilei: Poliţistul cu mustăcioară şi ţâncul cel isteţ
Reţeta zilei: Ciuperci cu ceapă roşie şi pătrunjel
Lumesa luî Rotundu: Vorniceni - Schimbarea la faţă
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 8.04.2016
Moş Teacă, alias Radu Anton, va sta proptea în faţa primarului Ştefan
Ioan Rotundu
Botoşani/Ipoteşti: Templul lui Eminescu spurcat din nou de familia Gireadă
Drumul familiei Gireadă spre glorie presărat cu infracţiuni şi mai nou cu morţi
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă