Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
10530
De la 07 Ianuarie 2003
111319177
Editorial

Regrete PSD-oiste după guvernarea PDL

  • Ioan Rotundu
  • 4 September 2013, 23:00
În judeţul Botoşani funcţionează patru unităţi ale Grupurilor de Acţiune Locală (GAL) care au menirea de a primi proiectele întocmite de primării în vederea accesării fondurilor europene. Aceste GAL-uri au sediul în Vorona, Suliţa, Săveni şi Cristineşti. Primarii şi-au pus mari speranţe în aceste GAL-uri, considerându-le un mijloc de accesare a fondurilor europene mult mai la îndemâna lor.
Numai că, din proiectele primite şi aprobate, nici un primar n-a primit fonduri europene. Totul merge ca pe roate în parcurgerea fazelor de întocmire, depunere şi aprobare a proiectelor dar când se ajunge a primirea banilor europeni totul se blochează.
Îndată anul trece fără ca prin comunele judeţului să se fi realizat vreun proiect cu bani europeni. Mai mult, primăriile încep să nu mai aibă bani pentru plata salariilor la funcţionarii proprii şi la cadrele din învăţământ. Cu cât vom înainta în toamnă, adică spre sfârşit de an, problemele financiare ale primăriilor se vor agrava. Aşa spun primarii!
Ei sunt dezorientaţi şi chiar disperaţi. Rectificarea din vară nu le-a adus bani pentru nici un fel de investiţii. Dealtfel a fost o rectificare bugetară pe minus. Premierul Ponta le-a promis bani la rectificarea din toamnă. Totul va rămâne la stadiul de promisiune pentru că veniturile la buget sunt în scădere continuă şi nu în creştere.
Aşa se face că primarii PSD cu care am stat de vorbă (peste zece) regretă guvernarea PDL. Ei spun că aşa cum a fost Guvernul Boc dar li s-a asigurat bani pentru investiţii şi au putut avea acces la fondurile europene. Acum nu au bani de nici un fel iar proiectele aprobate zac în aşteptarea banilor europeni care par să nu mai vină.
Primarii PSD sunt nemulţumiţi şi de actuala conducere a PSD de la nivelul judeţului. Preşedintele Andrei Dolineaschi nu este de găsit pe la partid, iar când se dă npste el vorbeşte în dodii şi nu se angajează în nimic concret. Preşedintele executiv, Ovidiu Portariuc, nu prezintă nici un fel de încredere, nu cunoaşte problemele din judeţ, are o colaborate extrem de proastă cu liderul PSD şi totodată premierul Victor Ponta. Impresia lor este că premierul Ponta nu-l ia în seamă.
Primarii PSD recunosc că n-au ce mai căuta pe la sediul PSD pentru că nu mai au cui să se plângă. Ei nu-şi pot explica cum de o duc aşa greu când partidul lor este la guvernare.
Dacă facem o analiză de ansamblu la cum s-au derulat investiţiile în judeţ în acest an, constatăm că nu prea avem ce analiza. Bruma de investiţii de la unele primării şi la nivel de judeţ s-au realizat din banii proprii şi din cei primiţi de la judeţ.
Nici preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Florin Ţurcanu, nu se poate lăuda cu investiţii majore. Guvernul Ponta nu i-a alocat bani pentru aşa ceva. Ce s-a investit, s-a investit cu banii din bugetul Consiliului judeţean. Investiţia de la Stăuceni, privind groapa de gunoi, care trebuia finalizată şi intrată în funcţiune, încă nu-i gata. S-au dat termene peste termene dar nu s-a respectat niciunul. Se va intra în iarnă cu investiţia nefinalizată. Cauza: lipsa banilor!
Mierea şi laptele pe care Po0nta i le-a promis lui Ţurcanu pe scena de la Staţiunea Popăuţi în perioada opoziţiei, s-a transformat în fiere, acum când Ponta este premier şi are la dispoziţie toate pârghiile de acţiune. Primarii PSD regretă guvernarea PDL. Nu numai ei, am ajuns s-o regretăm aproape cu toţii. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Modern Calor - Comunicat umplere instalaţii
Bancul zilei: Compunerea Ilenuţei
Vladimir Putin nu exclude participarea Rusiei la un atac militar
Ministerului Agriculturii vrea să blocheze vânzarea terenurilor către străini
proprietatea de terenuri agricole in extravilan pe persoana fizica nu poate depăşi 100 ha
Alexandria Librării deschide prima librărie din Botoşani (P)
Carrefour aplică noul TVA de 9% la pâine şi făină şi ieftineşte suplimentar preţul (P)
Comunicat de pres㠖 APIA Botoşani
E LEGE: Dacă pleci la muncă în străinătate, anunţi primăria să aibă grijă de copiii tăi
Bani grei băgaţi în televiziuni de către Roşia Montană Gold Corporation
se va lăsa populaţia prostită de publicitatea din televiziuni?
O pastilă digitală capabilă să transmită mesaje din interiorul organismului
A descoperit un tezaur cu 47.000 de monede otomane de argint
Condiții preferenţiale maternitate contra unei sume modice
Şantierele şi plăţile restante de la şcoli s-au înjumătăţit
Maternitate de lux la Botoșani
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă