Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Important
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
4929
De la 07 Ianuarie 2003
106105020
Editorial

Restauraţia

  • Ioan Rotundu
  • 11 June 2012, 23:00
În alegerilor de duminică bătălia s-a dat exclusiv între Mişcarea pentru Botoşani şi USL. A câştigat USL cu 64%, respectiv a câştigat 50 de primării din totalul de 78.
De observat că Mişcarea n-a câştigat nicio primărie orăşenească, ci numai la nivel de comune. Rezultatul este unul bun, iar dacă-l comparăm cu primăriile obţinute de către fiecare partid din cele trei care formează USL, cu cele 26 primării, PDL are rezultate peste aşteptările celor din PSD sau PNL.
Dar problema s-o analizăm din punctul de vedere al câştigului USL. Poate cu excepţia Primăriei Vorniceni, unde PDL are majoritate în consiliul local, nu ştiu să mai fie vreo altă comună. Înseamnă cu USL are majoritate absolută în restul consiliilor locale şi poate să-şi numească viceprimar pe unul dintre consilierii săi. Puţine pot fi comunele unde PDL poate face mariaj politic cu consilierii PRM, UNPR sau PPDD.
Practic, întreg judeţul şi întreaga Românie este contro0lat în totalitate de către USL. Iar primele semne de la câştigarea alegerilor nu sunt deloc încurajatoare. La nivel de Botoşani, întreg consiliul judeţean şi municipal este controlat de Florin Ţurcanu şi Ovidiu Portariuc.
Precum îl cunoaştem, Florin Ţurcanu va începe răfuiala cu cei aflaţi la conducerea instituţiilor şi societăţilor aflate în subordinea CJ. Vor fi puşi oamenii aleşi după criteriile şi interesele sale. Să mai adăugăm că ambele funcţii de vicepreşedinţi CJ vor fi ocupate tot de persoane desemnate de Ţurcanu.
Anticipez instalarea unui întreg mecanism de represiune asupra primarilor PDL, răzbunarea făcând casă bună cu Florin Ţurcanu.
Având controlul în CJ, Ţurcanu va dispune de bugetul judeţului cum îu va pofti inima. Iar inima sa pofteşte multe, pentru că are datorii importante de achitat, va trebui să-şi refacă situaţia financiară a familiei aflată într-un declin sever. Una peste alta, prevăd un jaf sistematic asupra bugetului judeţean şi această acţiune va dura timp de patru ani.
Îi compătimesc pe patronii firmelor care au angajate lucrări cu CJ sau care vor licita astfel de lucrări de acum înainte. Vor fi jumuliţi cu comisioane de care nici nu-şi imaginează.
La nivel de Primăria Botoşani, câştigătorul Ovidiu Portariuc, care a avut un discurs extrem de modest în seara când a fost declarat învingător va fi vreme de patru ani prizonierul grupărilor mafiote din PSD. În spatele său se va afla tot timpul deputatul Costică Macaleţi şi pupila sa Răzvan Rotaru dar şi alte persoane influente care vor dori să prindă câte o halcă din ce poate oferi primăria celor care o conduc.
Societăţile subordonate primăriei precum Modern Calor, Urban Serv, Locativa, Eltrans au fost mereu pentru PSD vacă bună de muls pentru cine le-a conduce. Să mai adăugăm că va începe împărţirea mălaiului de prin Consiliile de administraţie, Comisii de cenzori, posturile de consilieri şi altele asupra cărora stau atenţi mulţi ochi de social-democraţi.
Vin alegerile parlamentare de toamnă iar Ovidiu Portariuc va trebui să umple visteria partidului. De unde va lua banii? De la firmele care au contracte de execuţia lucrărilor prin oraş precum Victor Construct, Conrec, Transporturi Auto SA ertc. Îi compătimesc pe patronii acestor firme care vor trebui să achite nu numai nota de plată a alegerilor din toamnă dar şi să asigure partea celor care decid asupra modului în care se execută lucrările.
Cine a citit şi cunoaşte istoria perioadei când în România s-a intalat puterea comunistă ştie că structurile statului au fost conduse de activişti PMR semianalfabeţi, care vorbeau agramat şi care nu ştiau decât să te declare chiabur sau burghez dacă nu te supuneai voinţei lor.
De duminică a început restauraţia neocomunismului prin puterea absolută deţinută de USL. Deja foştii activişti PCR stau grupuleţe pe la colţ de stradă sau blocuri şi jubilează că s-au întors din nou vremurile lor bune.
Botoşănenii s-au răzbunat pe PDL pentru că le-a tăiat salariul şi p0ensia. Au la dispoziţie pentru ani să-şi frângă mâinile pentru că s-au lăsat orbiţi de o ură nejustificată în cea mai mare parte şi au votat de la rău spre mai rău.
Am atras atenţia asupra pericolului de a prelua puterea absolută USL-ul şi am convingerea că voi avea satisfacţia sadică de a privi cum acest USL va da cu tifla celor care i-au ales în speranţa că viaţa lor va fi una mai bună. De viaţă mai bună vor avea parte cei care vor ocupa posturi în structurile puterii şi nu cei care i-au ales. Să fie clar!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Capcană pentru tinerii căsătoriţi
Voronin recunoaşte ca reunirea Basarabiei cu România este inevitabilă
Voronin, un Ceauşescu mic, din ce în ce mai mic
Nu mă aşteptam la acest scor la locale
Puterea poate ameţi minţile oamenilor!
Primul ministru britanic David Cameron şi-a uitat fetiţa într-un pub
Botoşani: La ce oraşe şi comune s-au produs surprize electorale
Lista finală cu primarii aleşi în funcţie
Maşina unui procuror DIICOT a luat foc din senin
Florin Ţurcanu va avea doi oameni de încredere
Noua structură a Consiliului Local Botoşani
Mihai Ţâbuleac învins la scor şi în judeţ
Spitalele vor fi controlate tot de Ministerul Sănătăţii
În scurt timp vom primi cardurile de sănătate
Clasificarea spitalelor după criterii de competenţă revine în actualitate
Botoşani: Bac fără incidente
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă