Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Editorial
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
18386
De la 07 Ianuarie 2003
79920564
Editorial

Revin vremurile PNA-ului?

  • Ioan Rotundu
  • 2 October 2013, 23:00
Procurorul şef al Secţiei I-a din DNA, Lucian Papici, a fost demis din funcţie de către procurorul general Tiberiu Niţu. Demiterea nu este una oricare. Procurorul Papici a fost cel care a efectuat ancheta asupra lui Liviu Dragnea privind implicarea acestuia în fraudarea votrului la referendumul de demitere a preşedintelui bTraian Băsescu.
Papici fusese numit şeful secţiei I-a a DNA cu delegaţie. Imediat ce în presă a apărut informaţia că dosarul de anchetă a lui Liviu Dragnea ar putea ajunge pe masa judecătorului, a apărut şi informaţia cum că ministrul Ju8stiţiei, Robert Cazanciuc, ar fi încercat la Consiliul Superior al Magistraturii ca în locul lui Papici să fie numit un alt procuror. Numai că cei de la CSM n-au agreat propunerea şi Papici a rămas pe funcţie.
Între timp Papici a reuşit finalizarea dosarului lui Dragnea şi să-l predea şefului său Laura Codruţa Koveşi. Din momentul predării dosarului, procurorul general al României, Tiberiu Niţu nu mai poate opri drumul acestuia pe masa judecătorului dar, în schimb, s-a răzbunat pe Papici şi l-a revocat din funcţie.
Decizia procurorului general este şi un semnal către ceilalţi procurori din DNA că va fi spre binele lor să mai ia aminte şi la semnalele care se transmit prin premierul Ponta şi alţi lideri politici de prim rang cum ar fi Crin Antonescu şi chiar Dan Voiculescu.
Când Dan Voiculescu a luat act de condamnarea sa la cinci ani închisoare cu executare nu s-a simţit deloc demoralizat sau înspăimântat. Dimpotrivă, el a declarat şi chiar ameninţat pe duşmanii că că roata vieţii se învârte şi că finalul dosarului va fiu cu totul altul.
Dovadă că Voiculescu nu s-a temut de condamnarea primită a fost şi faptul că în timp ce era judecat şi condamnat a mai pus la cale o afacere ilegală. A primit prin contract de arendă cele 2800 ha teren ale Academiei de Ştiinţe Agricole situate în judeţul Giurgiu, teren ce va fi cultivat cu grâu. Iar cadoul i l-a făcut protejatul său Daniel Constantin, ministrul Agriculturii. Aceşti oameni nu s-au temut să încheie un contract păgubos pentru stat, semn că au anumite garanţii că nu li se va întâmpla nimic.
Sî dăm timpul înapoi şi să ne oprim asupra perioadei Guvedrnului Năstase. Atunci a luat fiind Parchetul Naţional Anti orupţie care astăzi se numeşte DNA. Năstase a înfiinţat PNA-.ul pentru a arăta celor din Uniunea Europeană că în România autorităţile statului luptă împotriva corupţiei.
Din câţi jurişti eminenţi avea România şi acea vreme, Năstase a găsit de cuviinţă să-l pună şef la PNA pe procurorul dorohoian Ioan Amnariei, cel care comisese un accident auto cu moartea victimei pe o trecere de pietoni din Dorohoi. Ministrul Justiţiei de atunci era celebra Rodica Stănoiu, cea care dicta prin telefon judecătorilor pe cine să condamne şi pe cine să achite. Stănoiu l-a propus pe Amnariei lui Năstase, probabil informându-l că omul este şantajabil cu un dosar de omor.
Câtă vreme a durat Guvernul Năstase şi Ioan Amariei a fost şef al PNA, nici un politician de soi, nici un membru al Guvernului Năstase, nici un mare corupt n-a fost trimis în judecată. Domnea pacea şi armonia, iar corupţia la vârf înflorea prosper.
Când Guvernul Ponta s-a instalat la putere, Gigi Becali declara voios că de acum au venit la conducere ai săi aşa că nu se mai teme de procurori şi judecători. Numai că el a fost judecat şi condamnat. Dar condamnarea lui s-a făcut pe seama dosarului instrumentat de DNA înainte de instalarea la conducere a Guvernului Ponta.
În momentul de faţă DNA-ul trimite în judecată mari corupţi şi demnitari implicaţi în acte de corupţie pe seama dosarelor deschise în timpul procurorului şef Daniel Morar şi a procurorului general Laura Codruţa Koveşi.
De când procurorul general al României a fost numit Tiberiu Niţu iar ministrul Justiţiei Robert Cazanciuc, cei de la DNA n-au mai deschis noi dosare decât duşmanilor PSD. Printre aceşti duşmani se numără liberalul Vosganian şi democrat-liberalul Videanu, dar nu mai apare nici un nume de social-democrat. Se întorc vremurile fostului PNA? Răspunsul la această întrebare îl poate da doar Dan Voiculescu prin slugile sale de la Antena 3. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Prietenul soţiei mele
Un blestem numit Felix
Dan Voiculescu si patologiile tranziţiei româneşti
Integrarea romilor este posibilă dacă aceştia respectă legile Republicii
Noul pachet de bază aduce schimbări importante pentru sănătatea românilor
consultaţiile vor fi numărate şi pentru peste 300 de diagnostice nu vor mai fi acceptate internările în spitale
Vasile Astărăstoae, urmărit penal de procurorii ieşeni
în vizorul procurorilor se află şi Vasile Cepoi
Premierul Franţei l-a refuzat în două rânduri Pe ponta cu intrarea în Schengen
Ce urmează după epoca Băsescu
Procurorul care a finalizat rechizitoriul lui Liviu Dragnea a fost revocat din funcţie
din ordinul procurorului general Tiberiu Niţu
Portariuc îi face cadou Mihaelei un campus şcolar
Ce-a risipit Ţâbuleac, plăteşte acum Ţurcanu
Botoşani: În pelerinaj la Schitul Poiana
Ioan Rotundu
Ilie Ivanache, un primar bogat
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă