Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Sport
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Comentarii
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
26322
De la 07 Ianuarie 2003
95505866
Editorial

România, bine ai intrat în lumea civilizată!

  • Ioan Rotundu
  • 15 February 2009, 23:00
Atac armat cu două omoruri în Braşov, tâlharii nesfiindu-se de aglomeraţia din preajmă. Dimpotrivă, când un trecător îndrăzneţ a încercat să le taie calea, l-au împuşcat cu sânge rece. Tot la Braşov a mai fost un atac armat asupra unei farmacii, când alte două persoane au fost împuşcate.
Afectaţi şi ei de criza financiară, tâlharii au dat iama şi prin primării, neştiind că prin casieriile acestor instituţii cam bate vântul, Guvernul Boc neavând încă buget pentru ele. Cu tupeu european, tâlharii au prădat o bancă din Cluj, chiar în momentul când premierul Emil Boc tocmai trăsese acasă, probabil să-şi i-a nişte lenjerie intimă şi să definitiveze jocurile pentru alegerile care s-au consumat ieri, adică să-şi desemneze urmaşul la primărie, aşa cum a făcut şi Putin cu Medvedev, în Ruşia cea devenită duşman lui Băsescu, şi prin el nouă.
Timpul consumat de tâlhari ca să uşureze banca de câteva zeci de mii de euro l-ar fi făcut invidios şi pe Einstein. În exact 66 de secunde au intrat în bancă, l-au imobilizat pe mototolul de paznic, au dărâmat uşa de la casierie, au ridicat numerarul găsit şi au părăsit banca, dând dovadă de o bună pregătire fizică şi psihică. Oamenii ăştia, dacă vor fi prinşi, trebuie trimişi direct la Academia de Poliţie. Vor deveni buni şi eficienţi poliţişti europeni, net superiori amărâţilor noştri care se învârt în jurul cozii, fără a prinde vreun infractor din cei care atacă cu curaj.
Cu numai câţiva ani în urmă citeam cu nesaţ în presă cum a mai fost spartă vreo bancă prin Franţa, Anglia, Germania sau peste ocean, în SUA şi ne cruceam de ce se întâmplă în lumea civilizată. Iată că acum trăim pe viu astfel de evenimente. Am intrat şi noi în rândul lumii civilizate. Se trage cu pistolul pe străzi ca în filmele americane, se fură arme din unităţile militare ca la Ruşi, avem morţi cu titlu de victime colaterale evenimentului, sunt prădate bănci şi sedii de instituţii ale statului, ce mai, exact ca în ţările civilizate.
Tot ca prin ţările civilizate, dar mult mai aproape de realităţile americane din vremurile bune ale lui Al Capone, poliţia şi justiţia merge pe-o mână cu infractorii. Dacă se întâmplă ca vreun poliţist de teapa lui Eliot Ness să mai prindă câte un infractor, se va găsi de fiecare dată un judecător care să-l pună în libertate pe motiv de „stare melancolică după viaţa liberă”.
În timp ce noi privim la televizor cum „fătucile lui Cristoiu” întorc pe toate feţele ultimul jaf armat, guvernanţii îşi văd de treaba, adică împart bugetul de criză după principiul „una ţie, două mie”. Parlamentul şi-a tras fonduri cu 50% mai mari ca anul trecut, Preşedinţia şi-a luat cam cât a crezut Băsescu că-i va trebui la alegerile din toamnă, iar premierul Boc şi-a umflat bugetul Cabinetului cât să ajungă la toţi clujenii pe care i-a cărat după el la Bucureşti.
Nu putem spune că nu ne-a oferit ceva şi nouă. A îngheţat salariile la bugetari, a blocat posturile vacante, a mărit contribuţia asigurărilor sociale, a mai tăiat din lista medicamentelor compensate şi multe altele despre care încă n-am aflat, dar o să aflăm când ne va căuta Fiscul că n-am plătit oarece taxă nou introdusă.
Însă cea mai mare neruşinare a Guvernului Boc mi se pare majorarea impozitului pe clădiri, pământ şi maşini cu 24,5%. Cu tupeu, premierul declara săptămâna trecută că nu guvernul său a majorat aceste impozite, ci primăriile. Da, primăriile, dar ele au făcut-o, sau o vor face, în baza coeficienţilor care i-a stabilit Boc prun hotărâre de guvern. Pe lângă neruşinare, este şi laş. Iar pe deasupra ne ia de proşti, aruncând pisica moartă în ograda primăriilor.
Iar am votat anapoda şi în anul trecut. Nenorocirea este însă că nu mai avem cu cine vota. Toţi sunt nişte mincinoşi, începând cu prostănacul Geoană, papagalul Boc şi escrocul liberal cu papion şi faţă europeană Tăriceanu. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Comentariul comentariilor XXXII
(Ioan Rotundu)
Românul şi copilul din flori
Sos de ţelină
O revistă din ce în ce mai atractivă
Povestea veselă a unui mort
Mica publicitate
Horoscop
Flutur crede că bugetul local ar putea fi aprobat în luna martie
Criza economică muşcă din nou, sporind numărul şomerilor
Amenzi pentru muzică difuzată în local şi băutură lipsă la gramaj
72 mii euro pentru informarea ţiganilor
Acţiuni sportive de imagine
Asistenţii maternali continuă să fie bătaia de joc a Protecţiei Copilului
Huţuleac vrea o lege a acţiunilor voluntare
Contribuţia la pensiile private nu va suferi majorări
Ce-a pierdut la masa arbitrajului ar putea câştiga la cea a judecătorilor
Încă o instituţie a judeţului care nu-şi găseşte identitatea
Furnizorii de medicamente vor de la spitale plata cu banii jos
Flămânzeanul comandor „Foozie” Berbunschi a trecut în nefiinţă la numai 47 de ani
Pe unde mai umblă Boc cu... mâinile
Nou lot de ţigări confiscat de poliţiştii de frontieră
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă