Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Anunţuri
Editorial
Administraţie
Horoscop
Umor
Reportaje
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
13036
De la 07 Ianuarie 2003
97289185
Editorial

România, ţara prizonieră a unor grupări politice mafiote

  • Ioan Rotundu
  • 4 August 2019, 15:04
Cazul Alexandrei consumat la Caracal, judeţul Olt, localitate cu un renume în folclorul popular românesc nu prea onorabil a scos la iveală un lucru de mult ştiut dar abil acoperit de liderii PSD din întreaga ţară: România este prizoniera unor grupări politice mafiote minuţios organizate de baronii centrali şi locali ai partidului. După ce liderii PSD din Parlament, Guvern şi principalele instituţii ale statului precum CCR, CSM, MAI, Justiţie etc. au reuşit să blocheze lupta DNA-ului împotriva corupţiei prin a destructura colaborarea acestei instituţii cu SRI, corupţia a reizbucnit la nivel de ţară cu o şi mai puternică pătrundere în toate structurile administrative ale statului.
Se ştia de mult timp că între structurile poliţiei, jandarmeriei, cu extensie în rândul procurorilor şi judecătorilor, sub controlul unor baroni locali ai PSD, s-au format grupări mafiote care colaborează cu grupările interlopilor, împreună devenind stăpânii acelor perimetre administrative controlate de baronii locali.
La toată această organizare de tip mafiot care s-a substituit puterilor legale ale statului presa locală şi naţională tipărită sau online, televiziunile, au devenit complice prin tăcerea pe care le-a fost cumpărată cu sume importante de bani. Puţinele mijloace media care au avut curajul să dezvăluite existenţa acestor organizaţii politice mafiote au fost supuse unor represiuni din partea CNA, CNCD prin amenzi uriaşe şi prin intentarea unor procese de hărţuire în scop de descurajare de a mai aborda astfel de subiecte.
Cu o neruşinare şi un tupeu inimaginabil, analfabeta funcţională pusă de mafiotul Dragnea în fruntea Guvernului României, mimând printr-un fals actoricesc grosolan emoţia de mamă, emoţia de ţară, imitându-l nereuşit pe celebrul personaj Caţavencu creat de Caragiale, Viorica Dăncilă a cerut public ca drama Alexandrei să nu fie transformată într-o armă politică. N-a trecut nicio oră de la această declaraţie că a şi apărut public pentru a prezenta cazul ca şi cum preşedintele Iohannis ar fi vinovatul şi nu instituţiile guvernamentale pe care le conduce.
Proastă, proastă dar s-a priceput să valorifice „cazul Alexandra” în avantajul său de candidat al PSD la Preşedinţia României, anunţând şi un plan de măsuri pe care l-a propus pentru reorganizarea activităţii şi atribuţiunile unor ministere şi instituţii ale statului, susţinând le ia în scopul de a se garanta siguranţa şi liniştea oricărui cetăţean aflat pe teritoriul României.
Ce n-a spus Dăncilă, dar a fost personajul cheie în realizare, a fost că PSD-ul este cel care prin majoritatea deţinută în Parlament, prin ea ca premier, pentru a proteja anumiţi lideri ai PSD descoperiţi de DNA ca fiind corupţi, au modificat legile penale în interesul lor, eliberând din închisori un val de infractori periculoşi printre care violatori, criminali, tâlhari, mafioţi, contrabandişti şi vânzători de droguri etc., pe deasupra oferindu-le şi despăgubiri pentru că au stat după gratii.
Dăncilă, în calitate de premier, a iniţiat împreună cu fostul ministru al Justiţiei Tudorel Toader, ordonanţe de urgenţă prin care legile penale au fost masacrate, au fost modificate în favoarea infractorilor şi în dauna interesului cetăţeanului cinstit. Toate acestea pentru a bloca anchetele DNA şi pentru a scoate de după gratii cele câteva sute de corupţi ai partidului condamnaţi pentru fel de fel de furtişaguri din banii publici sau comiterea unor grave abuzuri de putere.
Strategiile anunţate de Dăncilă şi ministrul interimar de la MAI Mihai Fivor pentru reformarea Poliţiei, Jandarmeriei şi înăsprirea legilor faţă de infracţiunile de viol, răpire, criminalitate organizată sunt baliverne. Ele au menirea de a opri protestele sociale, de a se depăşi stările emoţionale colective de ordon civic, după care totul va fi ca înainte de cazul Alexandrei. Nu se poate reforma nimic câtă vreme la putere se află PSD-ul.
Baronii acestui partid au organizat grupările politice mafiote locale şi centrale iar aceşti baroni nu pot fi reformaţi de propriul partid pentru că sunt legaţi ciotcă între ei de intere comune ilegitime. Toţi ştiu că pierderea puteri va însemna aducerea lor în faţa legii, motiv să facă orice numai să se menţină la putere. Minciuna, ipocrizia, demagogia au fost valorile PSD-ului promovate în aceste zile de premierul Dăncilă, ministrul Fivor şi ceilalţi lideri ai PSD. Sunt valorile tradiţionale ale socialiştilor.
Discutam marţi, săptămâna aceasta, în Bistriţa, cu un important cetăţean local care mi-a explicat că oraşul este prizonierul primarului PSD, primarul care a investit bani publici într-o pârtie de schi care nu are iarna zăpadă, care a cheltuit banii publici pe inutilităţi precum achiziţionarea unor veveriţe care au dispărut din voliera instalată în mijlocul oraşului. Primarul este arogant, discreţionar în decizii, nu primeşte sfaturi şi sugestii de la nimeni şi se consideră stăpânul absolut al oraşului. Cum îl va putea reforma Dăncilă? Iar cu astfel de primari este plină România.
Cazul de la Caracal este doar o mică pişcătură de purice adusă grupărilor mafiote ale PSD. Se poate admite că în judeţele Teleorman, Olt, Dolj, Gorj, Dâmboviţa. Argeş baronii locali ai PSD sunt de neclintit cu litera şi spiritul legii pentru că din aceste judeţe provin marea majoritate a parlamentarilor şi guvernanţilor care au ajuns în funcţii pe banii acestor baroni locali, aceşti demnitarii fiind de fapt exponenţii intereselor baronilor şi nu ale societăţii.
Prin modificările la legile penale şi adoptarea altora, precum cea iniţiată de Carmen Dan prin care poliţiştii şi jandarmii au primit puteri sporite, practic noi, cetăţeni, am fost supuşi unei măsuri de restrângere a libertăţilor şi drepturilor noastre. Aţi mai auzit ceva de acei jandarmi care l-au omorât pe un cetăţean cu spray lacrimogen numai pentru că o jandarmeriţă a simţit nevoia să-şi arate în public puterea pe care o are asupra noastră? N-aţi auzit şi nici nu veţi mai auzi.
Ştie cineva cum de un interlop care trage cu sânge rece într-un poliţist se spânzură în arestul Poliţiei ca un deprimat de rând, aşa cum s-a întâmplat la Arad? Poate vom afla adevărul, dar când nu ne va mai ajuta la nimic. Ce măsuri s-au luat cu acei poliţişti de la Satu Mare care au tras într-o maşină în care se aflau doi copii, rănind pe una din fetiţe? S-a aşternut tăcerea.
În schimb PSD-ul, prin Dăncilă, vrea puteri sporite pentru poliţiştii şi jandarmii care sunt pe-o mână cu lumea interlopă şi cu baronii locali ai PSD. Aşa speră liderii PSD că se vor menţine la putere, că ne vor transforma într-o turmă docilă de cetăţeni iar ei vor continua să ne conducă, chefuind, furând, organizând orgii sexuale prin insuliţe dunărene, deltă sau ale refugii turistice dosnice. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul săptămânii: Scenariu prost regizat
Horoscopul săptămânii 5 – 11.08.2019
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Lumea lu Rotundu Transfagarasanul
Cum a ratat comisarul şef Aioanei funcţia supremă în IJP Botoşani
Ioan Rotundu
Perfidia, principiul etic şi moral promovat de PSD
Ioan Rotundu
Şerbănoiu, şeful IJP Botoşani, prins cu lucrarea de doctorat plagiată
Ioan Rotundu
Primăria Botoşani - Comunicat de presă
Comunicat de presă Locativa SA Botoşani
Ministerul Apărării Naționale recrutează rezerviști voluntari
Va fi comisarul şef Cătălin Ilaşcu viitorul şef al IJP Botoşani?
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă