Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Editorial
Sindicate
Umor
Reportaje
Comentarii
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
8157
De la 07 Ianuarie 2003
85135873
Editorial

Ruşine! Gaiţelor din PSD Botoşani

  • 25 May 2018, 23:00
Sâmbătă, câteva sute de maşini din Moldova şi Transilvania s-au deplasat la Bucureşti pentru a protesta în Piaţa Victoriei împotriva Guvernului PSD care continuă să ignore construirea autostrăzii Tg. Mureş – Iaşi – Ungheni, Bucureşti – Bacău – Iaşi ceea ce ar permite atât dezvoltarea economică a Moldovei cât şi a Transilvaniei.
Deşi organizatorii au anunţat din timp Primăria Capitalei acest protest şi au primit acceptul,, vineri, cu oi zi înaintea protestului, li s-a spus că nu au voie în Piaţa Victoriei pentru că este acolo organizat un protest al taximetriştilor bucureşteni. Social-democrata Gabriela Firea, cu tot mai multe manifestări dictatoriale, a blocat pur şi simplu acest protest pentru a apăra imaginea unui guvern compromis deja în întregimea lui de către premierul Viorica Dăncilă.
Organizatorii n-au renunţat la protest şi s-au deplasat sâmbătă spre Bucureşti cu declaraţia că vor protesta în mişcare, adică nu vor parca maşinile în perimetrul Pieţei Victoriei ci vor continua să circule.
Ajunşi la Bucureşti, protestatarii au fost blocaţi de către jandarmi şi nu li s-a permis să intre în Piaţa Victoriei. Aflaţi într-o asemenea situaţie, protestatarii au parcat maşinile într-o altă zonă, s-au dat jos de la volan şi s-au adunat în Piaţa Victoriei, continuând să protesteze şi să –şi strige păsul.
Am aşteptat ca duminică, gaiţele din PSD Botoşani care s-au lăudat că Guvernul lor va realiza această autostradă, să dea un comunicat prin care să-şi exprime nemulţumirea faţă de modul în care s-a blocat acest protest şi să ne spună că ei, în Parlament, vor interpela premierul pentru a-i cere explicaţii asupra celor petrecute. Nici vorbă de aşa ceva! O tăcere totală. O dovadă de laşitate, mai degrabă de făţărnicie şi minciună care ne lămuresc ce reprezentanţi are judeţul în Parlament..
În 23 noiembrie 2017 senatorul PSD Lucian Trufin dădea publicităţii un Comunicat prin care susţinea că în Senat s-a aprobat „Strategia de Dezvoltare Teritorială a României” în care este inclusă şi realizarea celor două autostrăzi. Luând act de declaraţia senatorului, în 24 noiembrie, adică a doua zi, eu am publicat editorialul intitulat „Senatorial PSD Lucian Trufin are fierbinţeli if aiurează”, din care citez: “Şi de această dată Strategia cu care încearcă senatorul să ne ameţească de cap va avea aceiaşi soartă. Dovadă că nici n-a devenit Strategia lege că un alt coleg al senatorului, băcăuanul Dragoş Benea, a declarat tot ieri că el nu va vota realizarea autostrăzii Tg. Mureş – Iaşi – Ungheni pentru că este prea scumpă, deşi realizarea ei este cuprinsă în această Strategie cu care Trufin se umflă în pene în faţa botoşănenilor.”
Din nou am avut dreptate că senatorul aiurează şi lansează în spaţiul public informaţii false, menite să-i manipuleze pe creduli şi să-i deruteze pe cetăţenii de bună credinţă.
Organizatorii protestului au arătat cu Guvernul PSD nici măcar la nivel de intenţie nu s-a arătat interesat de a dispune efectuarea unui studiu de fezabilitate. Pur şi simplu ministrul Transportului şi alţi lideri PSD fac afirmaţii mincinoase pe seama acestor două autostrăzi, pentru că nu s-a alocat niciun leu pentru plata unui studiu de fezabilitate.
Toată lumea recunoaşte că realizarea autostrăzii Bucureşti – Bacău – Iaşi şi Tg. Mureş – Iaşi ar îmbunătăţi substanţial starea economică a Moldovei dar ar deschide spaţiului transilvănean legătura spre Republica Moldova, ceea ce ar permite investitorilor occidentali să treacă Carpaţii Orientali spre a localiza oportunităţi de afaceri, noua infrastructură rutieră permiţându-le accesul rapid şi în condiţii de eficienţă economică.
Cele 7 gaiţe parlamentare botoşănene ale PSD emit numai comunicate de laudă la adresa guvernării PSD dar când vine vorba de apărat interesele cetăţenilor din judeţ, care prin votul lor i-au trimis în Parlament, sunt loviţi brusc de muţenie. Să le fie ruşine! Părerea mea!
Ioan Rotundu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Casa „Sofian”, emblema neputinţei Bisericii şi a administraţiei publice
Bisericuţa dintre blocuri este, de fapt, un mastodont
Ioan Rotundu
Afaceri marca Gireadă – Bârsan
Cum a fost păcăli Eugen Vlad de traseiştii „ţaţa Mincă” şi Popescu
Doina, ia o aspirină să-ţi treacă!
Cum ăi sacul Dăncilă, aşa şi petecul Dan Şlincu
Cum întâmpină comuna Călăraşi Centenarul Unirii
Bancul zilei: Crucea folosită în stil monahal
Horoscop zilnic 25.05.2018
Catrenul săptămânii
A intrat în vigoare Regulamentul General privind Protecția Datelor. Tot ce trebuie să știi despre GDPR
Presa-n gura lu' Eotundu: Emisiunea din 25.05.2018
Lumea lu' Rotundu: Centenarul Unirii - Zilele comunei Călăraşi
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă