Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Editorial
Învăţământ
Sport
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
26755
De la 07 Ianuarie 2003
122912404
Editorial

Ruşinea învăţământului botoşănean

  • Ioan Rotundu
  • 1 July 2012, 23:00
Suntem o ţară în care instituţiile statului de drept nu mai pot funcţiona decât numai dacă susţin ambiţiile de putere ale premierului. Iar premierul este un plagiator dovedit. Nu faptul că plagiatul a fost constatat de o comisie, un consiliu sau o altă formă de organizare a lumii academice şi de ştiinţă care, chipurile, nu ar fi fost legal constituite trebuie să primeze. Primează faptul că plagiatul există şi că un hoţ dovedit se află în fruntea statului şi face ceea ce ştie un hoţ să facă: îşi apără statutul de infractor prin compromiterea instituţiilor statului de drept.
Marele Nicolae Titulescu sfătuia pe români să-şi aleagă şefi şi nu stăpâni. Trăim vremurile unei societăţi româneşti în care mulţimea, dominată de efectul de turmă, s-a dus grabnic la urnele de vot şi şi-au votat stăpânii. Vremurile lui Caragiale sunt mai actuale ca oricând iar societatea noastră este la fel de lipsită de principii şi morală ca şi în vremurile lui nenea Iancu.
În toată această nebunie de o lună de zile încoace, care a cuprins întreaga Românie, nici judeţul Botoşani nu face notă discordantă. În urma alegerilor parlamentare din toamna anului 2008, în fruntea învăţământului botoşănean era numită Ada Macovei, cu încălcarea întregii legislaţii în vigoare. Cea care a sfidat legea şi a numit-o pe Macovei inspector general în fruntea IŞJ Botoşani era Ecaterina Andronescu, ministrul Educaţiei.
Acum Andronescu a revenit din nou în fruntea Educaţiei şi va continua să sfideze legea, mai ales că deasupra sa se află stăpânul Victor Ponta, hoţ calificat şi demolator al instituţiilor statului de drept pentru a face loc corupţiei şi abuzurilor care să reinstaleze dictatura, atât de dragă comuniştilor şi acum neocomuniştilor lui Ponta şi Crin Antonescu.
Ada Macovei a plecat din fruntea IŞJ, dar cine anume i-a luat locul? În locul său a fost promovată cea mai controversată persoană din învăţământul botoşănean, cea mai compromisă şi cea mai îndoctrinată politic. Numesc aici pe Mihaela Huncă, cea care a făcut echipă cu soţul la conducerea liceului Sportiv Botoşani şi unde s-au comis abuzuri peste abuzuri, cea care a fost director la casa corpului didactic şi şi-a legat numele de o pagubă, cea care a ajuns politic inspector în cadrul IJŞ numai pentru că este membră PSD.
Adjuncţii săi sunt alte două persoane compromise public. Marilena Mardare, declarată liberală de vreo doi ani încoace, a condus Colegiul „Nicolae Iorga” Botoşani şi a luat calificativul „nesatisfăcător”. De când Guvernul Ponta a preluat puterea, cu o nesimţire crasă, calificativul Marilenei Mardare a fost modificat în „foarte bine”. Avem exemplul unui abuz la scară judeţeană dar perfect încadrabil în politica premierului Ponta.
Al doilea adjunct, este o impostoare ce poartă numele de Cătălina Lupaşcu. O impostoare prin modul în care şi-a obţinut licenţa şi masteratul, prin incultura de care a dat şi dă dovadă, prin lipsa sa de moralitate profesională.
Şi despre Marilena Mardare şi despre Cătălina Lupaşcu s-a scris în presa locală şi s-a arătat cât de compromise sunt aceste două personaje politice care vor să reprezinte învăţământul botoşănean. Însă nu trebuie să fim surprinşi de noua echipă pusă în fruntea IŞJ Botoşani. Ea este oglinda a aceea ce s-a petrecut şi se petrece în plan naţional la nivel de Guvern Ponta.
Pe mine mă surprinde lipsa de reacţie a adevăraţilor profesori şi învăţători care fac cinste învăţământului botoşănean. Cum de acceptă ei să fie reprezentaţi de persoane compromise public şi cum se simt să fie controlaţi în activitate de nişte nulităţi profesionale.
Şi iar mă văd nevoit să revin la afirmaţia lui Caragiale cum că suntem o societate lipsită de principii şi morală şi că adevăratele valori sunt atât de umilite de impostori, oportunişti şi inculţi încât ale nu-şi mai pot face simţită prezenţa. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Ponta la spital
Premierul României, un om fără onoare și fără rușine
Stefan Vlaston
Prefectura Vrancea a anulat validarea unor consilieri pentru că nu au jurat pe Constituţie
"Andrei Marga a fost incapabil să prezinte agenda oficială"
cu care România a mers la Bruxelles
Adevăratul prefect de Botoşani
Ioan Rotundu
Îi mulţumesc lui Ponta pentru felicitări, dar CNE i-a cerut demisia
PSD împroaşcă cu noroi Universitatea Bucureşti
beneficiarul proiectului de 7 milioane de lei este Universitatea, nu profesorul Marius Andruh
Botoşani: Rezultate la extreme la evaluarea naţională a elevilor
Elevi botoşăneni şahişti participanţi la faza naţională
S-a dat startul la probele scrise ale Bacului
De azi, persoanele fizice plătesc sănătatea la Fisc
Şi-a revărsat furia pe copacii situaţi pe domeniul public
E oficial: Judeţul va avea un administrator
Botoşani: Plombări asfaltice cu puternic damf de comision
Mihai Ţâbuleac s-a lepădat de PDL
Lumea lu' Rotundu - Masacrul de la Târnauca
Cutremurătoarea dramă trăită la 13 ani
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog