Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Editorial
Administraţie
Horoscop
Umor
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
38015
De la 07 Ianuarie 2003
95143239
Editorial

S-a deschis anul şcolar în acelaşi stil românesc

  • Ioan Rotundu
  • 13 September 2021, 20:32
Astăzi, luni 13 septembrie (1) 2021 s-a deschis anul şcolar păstrându-se tradiţia protocolului instaurat de către regimul comunist. Vorba lui Caragiale: „Ori să se revizuiască, primesc! Dar să nu se schimbe nimica; ori să nu se revizuiască, primesc! dar atunci să se schimbe pe ici pe colo, şi anume în punctele… esenţiale”
Noi i-am schimbat pe secretarii de partid cu actualii primari de partid, pe miliţieni cu actualii agenţi de poliţie, că tot avem noi un bogat folclor de bancuri cu şi despre ei, i-am adăugat şi pe preoţi adică am schimbat prin punctele esenţiale fără a revizui nimic. Preşedintele Klaus Iohannis, pe post de Ceauşescu, s-a dus la un liceu de prin Doftana, probabil atras de farmecul cântecului bolşevico-patriotic „Privesc din Doftana prin gratii de fier/ Departe, în zare, un petic de cer.”
S-a lăudat cu reforma pe care este pe cale s-o facă el în învăţământul românesc folosind banii europeni alocaţi în cadrul Planului Naţional de Refacere şi Rezilienţă (PNRR). Care bani? Programul nu este aprobat iar cu actualul scandal guvernamental o să ne cam lingem pe bot de finanţarea promisă de UE.
Premierul Florin Câţu s-a dus la un liceu în Bucureşti şi, asemenea lui Ceauşescu, s-a prins într-o horă tinerească. I s-a potrivit hora cu modul în care gândeşte de-o bucată de vreme, guvernând ţara după constatarea marelui călăuzitor al omenii spre un dezastru social V.I. Lenin „Un pas înainte, doi paşi înapoi”
. Anul şcolar s-a deschis şi în şcolile care n-au autorizaţii sanitare, şi se numără cu miile la nivel de ţară, care au grupul sanitar în tr.-un colţ mai ferit de curte, care n-au apă curentă dar care au la primărie primar şi aleşi locali ce mustăcesc cum să mai scoată nun ban de buzunar inventând vreo lucrare la şcoală care nu se mai termină niciodată.
Nici că se putea deschide altfel anul şcolar când în fruntea învăţământului românesc avem un ministru cu studii în cadrul Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti în specialitatea funciară, suspectat că şi-a plagiat teza de doctorat dar care a devenit şi mai celebru prin a lua apărarea celor cu teza de doctorat plagiată.
Pus politic, ministrul Sorin Cîmpeanu execută ordinile primite de la liderii PNL şi baronii locali, punând în fruntea Inspectoratelor şcolare politruci analfabeţi funcţionali care, la rândul lor, pun directori de şcoli politruci aserviţi partidului. Nici că trebuie un exemplu mai convingător decât cel care-l avem la Botoşani cu deputatul Costel Şoptică, un parvenit, un impostor, un evazionist fiscal de rang înalt.
Cât de curând, bucuria elevilor de a se vedea faţă-n faţă va fi spulberată de către sirianul Arafat care de doi ani de zile face ordine cu românii, un fel de căprărie din armata de pe vremea bunicului. Pentru 3-4 plimbăreţi nevaccinaţi care se vor îmbolnăvi de COVID într-o comună cu număr mic de locuitori, pedepsiţi vor fi elevii care, trimişi acasă, nu vor învăţa nimic pe calea Internetului iar perioada de producere a analfabeţilor funcţionali se va mai prelungi cu un an şcolar.
De vreme ce avem o clasă politică formată din analfabeţi funcţionali, avem un Parlament format din şmecheri, impostori, penali şi profitori, de vreme ce guvernele sunt formate din miniştri politruci şi nu din profesionişti, nu trebuie să ne mai mirăm de ce sistemul de învăţământ românesc se prăvale în prăpastie. Avem câteva mii de elevi şi studenţi bine pregătiţi pentru că doresc să se realizeze în viaţă, dar avem şi câteva milioane de elevi care rămân la stadiul de analfabet funcţional iar alţii, nu puţini, analfabeţi de adevăratelea.
Ipocriţi, politicienii şi guvernanţii i-acuză pe cei care învaţă bine că se duc în străinătate şi nu vor să rămână în ţară. Nu sunt patrioţi, români adevăraţi! Dacă ar rămâne în ţară, ar deveni subalternii unor analfabeţi funcţionali puşi şefi pe criterii politice şi nu vor putea să-şi pună în practică învăţătura, să participe la ridicarea nivelului de calitate a vieţii.
Dacă părinţii şi elevii nu vor ieşi în stradă şi nu-i vor forţa pe politicieni şi guvernanţi să depolitizeze sistemul de învăţământ, vom continua să producem analfabeţi funcţionali, masă de manevră pentru partidele conduse de impostori şi baroni care distrug viitorul noilor generaţii fără să le pese vreo clipă. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul săptămânii: Sinceritate matrimonială
Florin Cîțu despre nunțile programate în localități cu incidența crescută:
Ar trebui să folosim certificatul verde, dacă se poate
Horoscopul săptămânii 13 – 19 septembrie 2021
Dacian Cioloș a avut o tentativă de a ajunge președintele PNL
USR PLUS va câștiga dreapta din România dacă va decide să rămână în opoziție
Mita la vameş îi dulce ca mierea de albine
Mai ales dacă soţia mituitului este luptătoare anticorupţie
Catrenul săptămânii
Avionul ucrainean care a adus ţigări în Româînia a fost prins în Republica Moldova
Zoe Zlata - Reporter fără Frontieră
Investigațiile pe cazul unui avion capturat la frontiera de stat
Autorităţile române au fost informate de zborul avionului ucrainean dar tac complice
Zoe Zlata - reporter fără frontieră
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă