Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Economic
Editorial
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Ultima oră
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
26999
De la 07 Ianuarie 2003
122912648
Editorial

S-a făcut lumină

  • Ioan Rotundu
  • 5 July 2012, 23:00
În cazul suspendării preşedintelui Băsescu s-a cam făcut lumină. Ne-a luminat Dan Voiculescu, nu cu rapoarte de genul celor care le făcea către Securitate ci folosindu-se chiar de lumina reflectoarelor postului său de televiziune Antena 3.
Cu guriţa sa Voiculescu a explicat cu ceva timp în urmă, fără ca noi să luăm prea mare seamă la vorbele sale, că în 60 nde zile preşedintele Băsescu va fi suspendat şi în alte 30 de zile vom avea alt preşedinte interimar.
Mai spunea Voiculescu că ar fi o mică problemă cu referendumul dar că se va rezolva. Şi s-a rezolvat de către premierul Ponta printr-o ordonanţă de urgenţă prin care i-a lăsat pe cei de la Curtea Constituţională fără obiectul muncii, adică fără a mai putea controla constituţional ordonanţele Guvernului şi hotărârile Parlamentului. Acum, că întreg planul întocmit de Voiculescu şi aprobat fără comentarii de Ponta şi Antonescu a ieşit la iveală, problema care se pune este aceea a determina nevoile celor trei de a fi suspendat Băsescu.
Iniţial nevoile erau numai ale lui Voiculescu, mai exact dorinţa sa de a avea control asupra DNA şi a se pune la adăpost cu dosarele în care este cercetat. La nevoie sa s-au adăugat nevoile celorlalţi infractori parlamentari şi escroci care s-au r4efugiat sub cupola USL bazaţi pe promisiunea că vor beneficia de protecţie.
La aceste două nevoi s-a adăugat şi cea a „investitorilor” care au finanţat cumpărările de parlamentari meniţi să asigure USL votul demiterii Guvernului Ungureanu. Ori aceşti bani vin pe filiera Ministerului Dezvoltării care are nevoie de linişte din partea justiţiei să poată dirija banii acolo unde li se va indica.
A patra nevoie era lipsa de răbdare a lui Crin Antonescu de a se vedea instalat la Cotroceni. De vreme ce Ponta era deja premier, normal a fost ca şi el să-şi ceară partea. Neavând încredere că românii îl vor vota, Antonescu a ales să ajungă la Cotroceni pe uşa din dos.
Suspendarea lui Băsesecu era singura soluţie ca el să intre la Cotroceni, aşa că a cerut celor doi colegi ticăloşi politici să-l pună la Cotroceni ori sparge jucăria USL şi praful se va alege şi din ei doi. La aceste patru nevoi a apărut a cincia, neprevăzută şi de neconceput pentru liderii USL.
Condamnarea lui Adrian Năstase şi încarcerarea acestuia i-a derutat şi înspăimântat totodată, mai ales pe infractorii şi escrocii veniţi la USL convinşi fiind că vor avea deplină imunitate faţă de puterea legii. Băgat după gratii, Năstase le-a cerut liderilor USL să acţioneze cu rapiditate şi să-l scoată de acolo sau îi dă în gât cu planul loviturii de stat pusă la cale.
Ca toate aceste nevoi să fie împlinite, a devenit vital ca Antonescu trebuie să ajungă la Cotroceni. Ajuns aici va semna graţierea lui Năstase. Tot ca preşedinte interimar va semna schimbarea lui Daniel Morar de la DNA şi a procurorului general Codruţa Koveşi. Cu Corlăţean ministru al Justiţiei marele jaf se va putea desfăşura fără teama ca cineva din Justiţie să-şi mai permită să-i cheme la declaraţii sau să le invadeze vilele cu mascaţi.
Cei păcăliţi în decembrie 2011 de cohorta de Moşi Teacă a lui Dogaru, care au bătut palma cu Voiculescu, Ponta şi Antonescu să dea jos Guvernul Ungureanu mai au doar câteva zile la dispoziţie să le dea acestor escroci un şut înb fund, fugărindu-i de peste tot. Iar acest lucru se poate face ieşind în stradă. Dacă nu vor ieşi, să-şi aducă aminte de proverbul că prostia şi mândria se plătesc scump. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Între blonde
Dan Voiculescu zice că Băsescu l-a defăimat
Deprecierea leului poate aduce venituri mai mari la buget
numai că aceste venituri sunt din buzunarul populaţiei
Victor Ponta vrea să-l mai lovească odată pe Băsescu
“Opriţi mineriada gulerelor albe”
Crin Antonescu nu vrea referendum pentru Unicameral şi 300 parlamentari
Franţa cere Guvernului Ponta "să respecte statul de drept"
„Împăratul” Ţurcanu şi bunul samaritean
Bani şi flori pentru elevele de nota 10 de la primarul Portariuc
Curăţenia de pe drumurile naţionale în atenţia autorităţilor
Prefectul pregăteşte terenul pentru un nou şef la PC
Botoşani: Două cazuri de leptospiroză
Botoşani: Meningita l-a speriat pe ministrul Cepoi
Spitalul Judeţean Botoşani: Asistenţi medicali chemaţi în instanţă
IŞJ Botoşani: Cinci inspectori şcolari n-au acceptat-o pe Huncă de şefă
Proştii plătesc!
Ioan Rotundu
Cine este Wesley Clark, consilier pe probleme strategice al lui Ponta, este omul lui Soroş
compania lui Soroş are afaceri cu gaze de sist în Polonia
Curtea Constituţională: Judecătoarea Aspazia Cojocaru a fost ameninţată
înainte de începerea dezbaterilor asupra cererii de suspendare a preşedintelui României
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog