Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Infracţiuni
Economic
Editorial
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
14245
De la 07 Ianuarie 2003
78503075
Editorial

S-a substituit sau nu Dragnea preşedintelui Iohannis?

  • 3 May 2018, 23:00
Ieri, Liviu Dragnea l-a convocat în biroul său din Camera Deputaţilor pe guvernatorul Mugur Isărescu pentru a-l pune faţă în faţă cu premierul Viorica Dăncilă. A vrut Dragnea să-i demonstreze preşedintelui Klaus Iohannis că adevăratul mediator este el şi nu cel aflat la Cotroceni, că el este stăpânul României şi nimeni altcineva.
Acelaşi lucru i l-a demonstrat şi lui Isărescu care a trebuit să accepte umilinţa de a da socoteală unui infractor şi unei tute proastă grămadă pusă de infractor premier să execute ordinile sale.
Nu s-a înţeles în ce calitate i-a convocat Dragnea pe cei doi. Pe premier putea să-l cheme la ordin la orice zi şi din noapte cum a mai chemat-o, dar pe guvernator nu avea calitatea de a-l convoca nici ca preşedinte de Cameră pentru că guvernatorul dă socoteală Parlamentului, nici ca preşedinte al PSD pentru că guvernatorul n-a fost numit în funcţie de PSD ci de întreg Parlamentul României.
Aşa privite lucrurile, Dragnea i-a dat de înţeles lui Isărescu că el este stăpânul şi nu preşedintele Iohannis aflat la Cotroceni şi unde s-a dus să onoreze invitaţia, invitaţie pe care premierul Dăncilă a refuzat-o dar, iată, a venit la chemarea lui.
Nu s-a dat un comunicat asupra discuţiilor purtate şi nici Isărescu n-a dorit să facă vreo declaraţie presei dar ne putem imagina cum a decurs dialogul. Preşedintele Iohannis i-a invitat la Cotroceni pe Isărescu şi Dăncilă pentru că liderii PSD şi Guvernul au acuzat BNR că ar fi vinovată de creşterea ratei inflaţiei şi a dobânzii Robor, ceea ce nu este deloc adevărat. Tocmai aceste disensiuni grave voia preşedintele Iohannis să le clarifice în mod public.
Dragnea, care este un acuzator al lui Isărescu, Dăncilă de asemeni, nu puteau decât să-i creară lui Isărescu să se supună ordinelor primite de la PSD şi s-io lase mai moale cu declaraţiile despre cauzele reale ale inflaţii generată de fapt de politica economică dezastruoasă a PSD-ului. Sunt convins că Isărescu şi-a apărat punctul de vedere şi este de aşteptat ca după această discuţie divergenţele dintre BNR pe de-o parte şi PSD cu Guvernul de cealaltă să se adâncească.
La discuţie Isărescu a avut de partea sa şi un raport al Comisiei Europene care avertiza România că în acest an va depăşi deficitul bugetar de 3%, rata inflaţiei va creşte iar riscurile unei crize economice de proporţie sunt tot mai mari.
După discuţii Dragnea a încercat să ridiculizeze raportul Comisiei Economice susţinând că nimic din cele prognozate nu se va întâmpla. A minţit cu o seninătate debordantă aşa cum minte şi în privinţa legilor justiţiei şi a apărării democraţiei româneşti.
Oricât s-ar strădui Dragnea să-l domine pe Isărescu, guvernatorul nu poate stopa creşterea dobânzii Robor care goleşte buzunarul celor cu credite la bancă, mai ales în lei şi nici nu-l va putea forţa să tipărească bani fără acoperire. Probabil că Isărescu o perioadă de timp nu va mai ieşi public cu declaraţii despre gravitatea situaţiei din economia românească, lăsând să crape buboiul.
Marea dramă va fi că vom suporta cu toţii consecinţele nesăbuinţei guvernării PSD, nesăbuinţe generate de ambiţiile grandomane ale lui Dragnea de a fi el stăpânul a tot ce mişcă în România de astăzi, căutând să şubrezească poziţia preşedintelui în faţa românilor şi să-i fure din competenţe prin a-l compromite. Nu va reuşi. Părerea mea!.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


CCR a decis că modificarea Legii referendumului este constituțională.
Judecătorii au respins contestația Opoziției
Bancul zilei: Eschivă insinuantă
Horoscopul zilei de 4.05.2018
Diferenţa dintre salariile bărbaților și ale femeilor în România, sub media UE.
Discriminarea în funcţie de vârstă este cea mai mare problemă
Ministrul Justiţiei s-a răzgândit:
Nu mai merge în Parlament la “Ora Guvernului”
Florin Secureanu, fostul manager al Spitalului Malaxa judecat pentru delapidarea a 9 milioane de lei, cere să revină la Malaxa ca medic
Avocat: "Este un chirurg de care are nevoie societatea"
Privií la cei care prin votul lor ne-au confiscat viitorul
Judecătoarele Gabriela Bîrsan şi Iuliana Puşoiu au fost achitate definitiv
pentru luare de mită și abuz în serviciu
Presa: BMW-ul cu care a mers Dragnea la mare aparține fermei de porci a fiului său și are ITP-ul expirat
Liderul PSD a refuzat să comenteze
Comisia Europeană avertizează: România sare peste limita de deficit bugetar în 2018
și continuă scumpirile. Cele 4 riscuri asupra economiei țării
Înregistrări cu șefa TVR, Doina Gradea, despre jurnaliștii Televiziunii publice,
publicate de Dragoș Pătraru: Merită pumni în gură! Sunt hateri de profesie
Mare canalie poţi fi amice Lupaşcu!
Ioan Rotundu
Scrisoare de solidarizare a ziariștilor din TVR,
după înregistrările publicate de Dragoș Pătraru: Nu ne vom lăsa intimidați / Îi solicităm Doinei Gradea să îi ceară scuze colegei noastre
Liviu Dragnea, după întâlnirea cu Mugur Isărescu:
S-a subliniat că mare parte din creșterea prețurilor a fost cauzată de factori externi, exogeni raportați la acțiunea Guvernului și a BNR
Vlăsâneşti: Bătaia de joc a celor de la Telekom continuă
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă