Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Gastronomie
Reportaje
Publicitate
Pamflet
Remember
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
3862
De la 07 Ianuarie 2003
76516661
Editorial

S-o fi luat Ciuştea raza?

  • Ioan Rotundu
  • 8 November 2007, 23:00
Aflat ieri la Truşeti, cu prilejul unor evenimente culturale, de faţă cu Dana Petrariu – directorul Culturii, Ioan Ilie – şeful Centrului pentru Conservarea Tradiţiilor şi Creaţiilor Populare, primarul PSD al Truşeştilor Dumitru Oghişcă, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Botoşani Dorin Ciuştea a declarat că este iminentă trecerea lui Constantin Conţac la Partidul Democrat:
Declaraţia lui Ciuştea a şocat pe cei de faţă, ştiut fiind faptul că preşedintele CJ, Constantin Conţac, este şi preşedintele PSD, filiala Botoşani. Normal că aşa o declaraţie, cel puţin pentru presă, este cozonacul zilei. L-am sunat pe preşedintele Conţac, care se afla la o întrunire la Brăila, şi i-am adus la cunoştinţă afirmaţia lui Ciuştea. „Ciuştea a luat-o razna. El are de răspuns pentru multe ilegalităţi care s-au petrecut la Protecţia Copilului, inclusiv de ascunderea morţii unor copii. A răspuns de societatea APA, pe care a adus-o în pragul falimentului. Tot ce i-am dat în coordonare, a ieşit pe dos” – a fost reacţia lui Conţac.
A dispărut cearta dintre Conţac, ca preşedinte al CJ, şi prefectul de Botoşani. Prefectul Sorescu s-a arătat deschis colaborării cu Conţac. Acum Conţac are o altă problemă. Nu se mai înţelege cu cei doi vicepreşedinţi ai CJ: Maria lozneanu şi Dorin Ciuştea.
Toată lumea bună din mediul politic ştia că între Ciuştea şi Conţac se cimentase o prietenie politică încă de la formarea CJ-ului, în urma alegerilor locale din 2004, când Ciuştea a fost reales vicepreşedinte. Ce s-a întâmplat de între cei doi au apărut disensiuni ireconciliabile?
Dacă recapitulăm ce s-a scris în media locală, constatăm că un motiv de ceartă l-a constituit refuzul lui Conţac de a aloca nişte sume la Spitalul judeţean, unde Ciuştea avea anumite interese financiare. Apoi, s-a mai scris despre dezastrul care domină activitatea conducerii de la Protecţia Copilului. Cel care i-a luat apărarea, tot timpul, directoarei Felicia Mihai a fost acelaşi Ciuştea.
„Când am plecat la Brăila, am somat-o pe Felicia Mihai ca, la revenire, să-i găsesc demisia pe masă” – a mai declarat Conţac. Dacă lucrurile stau aşa, înseamnă că preşedintele Conţac este hotărât s-o curme cu actuala directoare, probabil sătul şi el de scandalurile în care aceasta a tot fost amestecată. Dar Ciuştea nu doreşte ca Mihai să plece. Nu doreşte, pentru că şi la Protecţia Copilului are anumite interese, unele de ordin politic.
Să ne amintim că acea Comisie desemnată de CJ să verifice activitatea Direcţiei pentru Protecţia Copilului era formată din consilieri apropiaţi lui Ciuştea. În mediul politic chiar se paria că nu se va descoperi nimic la Protecţia Copilului, Ciuştea reuşind, în privinţa formării comisiei, să-l traducă pe Conţac. Aşa a fost, comisia n-a găsit nimic ilegal.
Tot ieri, înainte de a pleca la Truşeşti, Ciuştea s-a răfuit cu o serie dintre funcţionarii CJ, pe care i-a ameninţat că în numai şase luni el va deveni preşedinte, şi va fi vai şi amar de ei dacă nu duc la îndeplinire ordinele sale. Tot de o bună bucată de vreme Ciuştea, aluziv, îi atenţionează pe unii consilieri judeţeni că ar fi spre binele lor să se înscrie în PNG.
Una peste alta, Ciuştea, fie în calitate de vicepreşedinte al CJ, fie ca preşedinte al PNG, pare să fi intrat în campanie electorală. Se mai zvoneşte că ar fi primit de la Becali o sumă de bani mai consistentă, ca suport financiar în demersurile administrative şi politice ce şi le-a programat. Faptul că între preşedintele Conţac şi Ciuştea au apărut disensiuni, pot spune că este spre binele botoşănenilor. Cearta dintre cei doi va da la iveală multe matrapazlâcuri, rămase necunoscute nouă. Mai ales dintre cele petrecute pe seama Spitalului judeţean şi a Protecţiei Copilului.
Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Tragedia soţilor Todireanu, cândva o familie onorabilă
Borş de cartofi după o reţetă specială
Horoscop
Bănuială întemeiată
Vinde teren la Baisa, pretabil pentru vilă
Anunţ important
Program TELE'M Botoşani, vineri, 9 noiembrie
Românul şi banii săi
Pădurenii – paradisul părăsit
Cosmin Guşă dansează cu Elwira Duda
Cătălin Măruţă vorbeşte despre pasiunea sa pentru şofat
Minoră dispărută
Vopsea de păr reclamată la APC
Întâlnire între deţinuţi şi angajatori
Sărbătoare în satul Mihai Eminescu
A fost Termica amendată din ordin politic?
Investiţii importante la fermele de păsări
MECT a publicat modele de subiecte pentru tezele cu subiect unic
Ministrul Păcuraru ne uimeşte cu majorarea pensiilor
Primarii vor lua măsuri de prevenţie a accidentelor rutiere
Prezent la Botoşani, ministrul Muncii s-a dovedit extrem de galanton
el a fost deacord cu tot ce i s-a cerut
Ploaie de stele pe scena Teatrului „Mihai Eminescu”
Guraliuc cere lui Negrescu să stopeze campania politică în şcoli
Ţărăniştii dezaprobă modificările Codului penal
14 autovehicule de la Poliţia de Frontieră pentru judeţ
200 de hectare de teren pentru Botoşani
Corneliu Coposu comemorat la Botoşani
Renate Weber - botoşăneanca care ne va reprezenta în Parlamentul UE
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă