Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Editorial
Sănătate
Administraţie
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Religie
Mediu
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
8177
De la 07 Ianuarie 2003
122580116
Editorial

ŞI şpăgarii plâng câteodată

  • Ioan Rotundu
  • 31 March 2011, 23:00
Liderul de sindicat al CNSLR Frăţia, Marius Petcu, a fost arestat din nou. El va fi cercetat în continuare în stare de arest. Interesant este că Petru n-a ajuns după gratii pentru averea sa colosală, evaluată la zeci de miliarde de lei (numai numerarul din conturi depăşeşte zece miliarde lei vechi), dobândită în ani la rând de acumulări pe căi ilicite, ci a ajuns la zdup pentru că a primit o şpagă de câteva zeci de mii de euro. Un mizilic faţă de averea ce-o poseda deja.
De ani de zile scriu că liderii naţionali de sindicat, bătuţi în cuie de scaunele lor, au pus mâna pe fostul patrimoniu al sindicatului comunist şi l-au împărţit „Frăţeşte”. Numai că toate guvernele postdecembriste n-au avut interesul sau tăria morală de a-i lua la purecat. Liderii de sindicat ajunseseră un fel de stat în stat. Ei dictau guvernelor ce să facă şi cum să împartă banii contribuabililor, bani adunaţi din sudoarea celor ce muncesc ca robii în companiile private.
PSD-ul i-a protejat cel mai mult, pentru că sindicatele au fost tot timpul susţinătoarele acestui partid ;i masa de manevră politică. CDR-ul n-a avut tăria de a face ordine şi a-i întreba unde a dispărut averea sindicatului comunist. Dimpotrivă, când liderii de sindicat băteau cu pumnul în masă, Guvernul CDR era cuprins de un tremur febril şi se supunea mieros.
Revenirea la putere a PSD-ului, după 2000, a permis sindicatelor să ia un avânt prosper iar liderii lor să-şi sporească averile într-un ritm de invidiat. Practic, Guvernul Năstase a împărţit prada guvernării cu liderii de sindicat. Dau numai un exemplu. Complexul de tratament din staţiunea Sarata Monteoru, aflat în proprietatea sindicatului comunist, a fost împărţit pe din două între Nicolae Văcăroiu şi CNSLR Frăţia.
Nici Guvernul Tăriceanu n-a îndrăznit să-i deranjeze pe liderii de sindicat. S-a limitat în a le satisface parţial revendicările, mai ales că economia era în plin având iar rectificările bugetare se făceau pe pozitiv.
Numai cu Traian Băsescu nu le-a mers liderilor de sindicat. Cât timp au vorbit pe la Anbtenele lui Voiculescu, adică au lătrat fără a muşca, n-au fost băgaţi în seamă. Dar când au început a scoate bugetarii în stradă, că cei din sectorul privat nu-i mai bagă de mult timp în seamă, căpitanului marinar i-a venit rău de „marea sindical㔠şi a trecut la atac.
Petcu este primul lider de sindicat arestat, dar se pare că a fost un semnal destul de puternic pentru ceilalţi, de vreme ce şi-au muiat clonţul şi nu mai latră, doar mârâie tot pe la Antenele lui Voiculescu. Problema este că dacă tot s-a intrat peste ei, să se facă dreptate până la capăt,. Adică să fie verificată şi averea celorlalţi lideri de sindicat. Să vedeţi atunci ce valori uriaşe deţin aceştia.
Partea hazlie este că aceşti lideri, cu averile lor uriaşe, îi compătimesc public pe bugetari, considerându-i necăjiţi şi oropsiţi de puterea statului. Iar bugetarii se simt alinaţi în durerea lor, fără să ştie că cei care-i compătimesc înoată în aur.
Acum şpăgarul Petcu plânge după gratii, Un al şpăgar, tot de sorginte social-democrată, Adrian Saeverin, plânge pe la uşa Parlamentului European, să nu fie dat pe mâna justiţiei. Precum putem constata şi şpăgarii plâng câteodată. Dar vreau să-i văd plângând în hohote, ca semn că România a devenit un stat de drept şi nu mai este un stat de şpăgari. Părerea mea!


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Funcţionat la stat
Caricatura zilei
Centrala de la Fukushima trebuie dărâmată
Manuscrisele din Iordania ar putea fi cea mai mare descoperire din istoria creştinismului
Barack Obama a semnat un ordin secret prin care autorizează sprijinirea rebelilor din Libia
Am investit 100 de milioane de dolari în biomasa de pe fundul Mării Negre
de acolo se pot scoate 6 miliarde de barili echivalent
Satanismul a renăscut cu ajutorul Internetului
nevoia de exorcişti creste
Galaxy Tobacco, din nou în epicentrul unui scandal financiar
şeful companiei este cel care îl acuză pe Blejnar de implicarea în traficul cu petrol
Guvernul pregăteşte uniformizarea salarizării în Educaţie anulând hotărârile instanţei
Guvernul nu-si poate permite să platească majorarea salariilor profesorilor cu 50%
există posibilitatea asumării răspunderii pe proiectul privind uniformizarea salariilor
Marius Petcu, arestat preventiv
ICCJ a admis recursul procurorilor
Primarul Cătălin Flutur va candida la şefia PDL
Noul regulament HSR a fost votat de consilierii locali
Înaltpreasfinţitul Teofan a devenit cetăţean de onoare al municipiului Botoşani
Se caută vinovatul în cazul revoltei profesorilor
Primari şi viceprimari stăpâni pe moşia satului
Producătorii de lapte au au de luptat cu birocraţia
Noutăţi în Programul „Rabla”
Prefectul l-a găsit pătat, judecătorii l-au „curăţat”
Adio algocalmin!
Trecutul ne domină prezentul
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog