Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Economic
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Important
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
8257
De la 07 Ianuarie 2003
122580196
Editorial

SRI transformat în instrument securist al PSD

  • Ioan Rotundu
  • 6 February 2017, 23:00
Lumea întreagă apreciază rostul şi rolul protestelor din România şi le consideră justificate, numai liderii PSD consideră că acţiunile sunt organizate de „agenturili străine”, descoperite de ei a fi multinaţionalele.
Aşa se face că Adrian Ţuţuianu, deputatul PSD, preşedinte al Comisiei de control a SRI în Camera Deputaţilor, a cerut SRI-ului să facă o anchetă în rândul multinaţionalelor pentru a stabili care sunt cele care au trimis angajaţii în stradă. Duminică seară, în România, au ieşit pe străzi peste 550 de mii de români. Dacă multinaţionalele din România au un astfel de număr de angajaţi, atunci ar trebui să ne comportăm cu ele cu mănuşi şi să le mulţumim că au ales să investească în România, aducând venituri substanţiale statului. Dar cum ele n-au un astfel de număr de angajaţi, este evident că în stradă au ieşit românii care au simţit că ţara a încăput pe mâna unei grupări mafiote şi i-au sărit în apărare.
În Piaţa Victoriei au fost prezenţi medici, profesori, funcţionari publici din administraţie, pensionari, angajaţi din sistemul privat, cu toţii veniţi la protest după orele de program, nu ca să ceară majorări de salariu sau de pensii ci să apere valorile democraţiei şi ale statului de drept.
Este limpede că deputatul social-democrat Adrian Ţuţuianu vrea să creeze o diversiune şi să compromită scopul protestelor, ascunzând acţiunile liderului PSD Liviu Dragnea de a acoperi corupţii şi corupţia şi a-i scăpa de răspunderea penală pe cei prinşi că au furat din banii publici.
Însă cererea lui Ţuţuianu către SRI este una de poliţie politică. PCR-ul folosea Securitatea tot în scop de poliţie politică, respectiv de a spiona ce vorbesc cetăţenii între ei, dacă pun la cale acţiuni ostile comunismului, cei descoperiţi fiind ridicaţi în miez de noapte şi încarceraţi.
Mă întreb cum vor proceda cei de la SRI să afle de la multinaţionale ce angajaţi ai lor au fost în stradă. Pe vremea PCR-ului în unităţi întocmeau astfel de liste secretarii de partid. Multinaţionalele nu sunt interesate de ce fac angajaţii săi în timpul lor liber iar când sunt la muncă îi folosesc la maxim în scop de a obţine profit. Acuzaţiile liderilor PSD că s-a pus în pericol siguranţa naţională este iarăşi o diversiune care să le permită să i-a măsuri de poliţie politică pentru a descuraja continuarea protestelor. Dacă cineva a pus în pericol siguranţa naţională, atunci acei cineva sunt Dragnea, Grindeanu, Iordache, Tăriceanu et compania.
Primarul general al capitalei, Gabriela Firea, a anunţat că a cerut Poliţiei să-i ancheteze pe cei care au jignit-o pe Facebook, după ce ea a creat duminică seară diversiunea cu apariţia unor acte de violenţă între protestatari, ceea ce s-a dovedit o alarmă falsă dar cu ţinta de a descuraja prezenţa la proteste. Firea a cerut Poliţiei să desfăşoară acţiuni de poliţie politică şi să-i pedepsească pe cei care nu i-au adus laude şi au criticat-o mai mult sau mai puţin politicos.
Pe Firea n-a scos-o nimeni de sub plapumă, de lângă baronul PSD Pandele, ca s-o facă primar. Ea a cerut votul bucureştenilor, folosindu-se din plin de televiziunea infractorului Dan Voiculescu, pe care l-a slujit cu credinţă şi i-a acoperit hoţiile prin care a pus mâna pe Institutul de Cercetări Alimentare.
. Apoi, n-a rugat-o nimeni să-şi facă pagină pe reţeaua de socializare şi să ia poziţie în apărarea corupţiei şi corupţilor din PSD. Iar dacă şi-a propus să manipuleze opinia publică pentru a apăra mizeria morală din PSD, acum să suporte şi reversul medaliei.
Dar n-am auzit-o pe Firea revoltată de jignirile aduse de liderii PSD protestatarilor din stradă pe care i-a considerat „animale”, „proşti”, „nazişti”, „răgălii”, „puturoşi” etc. Chiar ieri fata lui Ţuţuianu i-a făcut pe protestatari „scârbe” dar Firea are a se război doar cu cei care nu cântă în struna PSD-ului.
Nu cred că ofiţerii SRI vor da curs cererii lui Ţuţuianu de a declanşa anchete publice în rândul protestanţilor pentru că ei ştiu mai bine decât Ţuţuianu ce i-a scos pe români în stradă şi i-au informat pe cei în drept să ştie acest lucru.
Tăriceanu, Dragnea, Grindeanu, Firea ştiu adevărul şi de asta sunt îngroziţi. În stradă nu mai sunt cei pe care i-au minţit şi manipulat vreme de 27 de ani. În stradă sunt intelectualii ţării formaţi în democraţie şi care n-au putut fi ţinuţi în ignoranţă şi legaţi la ochi să nu vadă cum se trăieşte şi acţionează în lumea civilizată.
Aroganţa, dispreţul cu care liderii PSD au tratat şi tratează cererile venite din stradă, cereri care sunt în apărarea libertăţilor democratice şi a statului de drept şi nu de revendicări financiare şi materiale, superioritatea afişată pe motiv că au fost votaţi de o majoritate care de fapt este o minoritate faţă de cei reprezentaţi acum în stradă, sunt dovezi că actuala putere social-democrată luptă pentru reinstaurarea dictaturii în România. Iar poliţia politică cerută SRI-ului s-o facă, este un început clar de împlinire a acestei dorinţe.
Şi mai am o nedumerire faţă de afirmaţiile liderilor PSD. Dacă în Români cei ieşiţi în stradă au fost scoşi de multinaţionale, pe bulgarii, italienii, francezii care s-au alăturat protestelor românilor din aceste ţări cine i-a scos? Şi pe aceşti cetăţeni străini îi va ancheta SRI-ul? Pe ei nu-i cheamă în judecată Firea că au jignit-o punând la îndoială cinstea şi onestitatea cu care PSD-ul vrea să conducă poporul român… spre dictatură ? Doamne, dar proşti mai sunt! Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul zilei de 7.02.2017
Bancul zilei: Surpriza lui Obama
Președintele Moldovei, Igor Dodon, în vizită la Bruxelles
– contemplarea unui suicid economic
Seful comisiei SRI, dupa ce fiica sa a spus ca ii este "scarba" de protestatari:
Fiica mea e majora, are dreptul sa spuna ce crede
Liviu Dragnea: Eu ma consider o persoana foarte cinstita
Tinta a fost si ramane PSD-ul/ Premierul are toata sustinerea mea
Procurorul Constantin Sima, fostul adjunct al ministrului Justitiei, a fost audiat la DNA
Informare meteo de precipitatii insemnate cantitativ,
ninsori moderate la munte si in Moldova
Statul a imprumutat 323,65 milioane de lei pe sase ani, la o dobanda in urcare la 3,30%
Grindeanu, intrebat daca ia in calcul demiterea lui Iordache: Sigur
Florin Iordache, vizibil iritat de intrebarile jurnalistilor privind renuntarea la modificarea Codului penal:
Vreau o dezbatere mai larga, nu-l mai pun nicaieri! Am dat un comunicat, care-i problema?
Pe cine a pus Gabriela Firea sef de cabinet la Primaria Capitalei
Tariceanu, iritat de intrebarile presei peivind solicitarile "oamenilor din strada"
: Ce inseamna oamenii? Sunteti delegati de cineva? Nu va erijati in purtatorul de cuvant al unora care nu v-au mandatat
Mihai Chirica, vicepresedinte PSD, prezinta un sondaj care arata ca PSD a pierdut 23% in Iasi
Romania a inregistrat un regres in ceea ce priveste ireversibilitatea reformelor
Ministerul Justitiei da inapoi:
Nu suntem preocupati sa elaboram un proiect de lege pentru modificarea Codului penal si a Codului de procedura penala. Centralizam deciziile CCR
Să nu uităm, nimic să nu uităm din jignirile aduse nouă de ALDE-PSD!
Ioan Rotundu
A saptea zi de proteste - Circa 20.000 de persoane s-au adunat in Piata Victoriei:
Demisia, Jos Iordache, Jos Dragnea
Lichelele liberale n-au a se bucura
Ioan Rotundu
Manifestanții PSD au fost plătiți pentru participare?!
: Mai multi ai angajati ai Thermo Craiova, compania de termoficare a primariei, scosi de PSD la mitingul de la Palatul Cotroceni
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog