Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Fapt divers
Editorial
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
10045
De la 07 Ianuarie 2003
122895694
Editorial

Să apărăm România Centenară de invazia penalilor!

  • Ioan Rotundu
  • 27 November 2017, 23:00
Cu cât ne apropiem de 1 Decembrie, Ziua Naţională a României, cu atât mai grăbit a devenit şi Florin Iordache, preşedintele Comisiei speciale din Parlamentul României, de a finaliza modificările la legile justiţiei. Practic, nu se mai poate vorbi de modificări ci pur şi simplu de o masacrare a acestor legi în punctele esenţiale care asigură independenţa justiţiei pentru ca independenţa să fie înlocuită cu controlul politic.
Graba Lui Florin Iordache este de fapt graba lui Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, doi penalişti ajunşi să conducă cele două camere ale Parlamentului spre uimirea întregii lumi. Lumea civilizată n-a mai cunoscut vreun caz similar în vreo ţară guvernată democratic ca un politician urmărit sau condamnat penal să deţină funcţii în stat la cel mai înalt nivel. N-a cunoscut până acum, dar de acum înainte cunoaşte cazurile din România.
Fost ministru al Justiţiei şi artizan al celebrei Ordonanţe 13, social-democratul Florin Iordache devenit cunoscut în lume şi politicianul „Altă întrebare!” aprobă amendamentele depuse de parlamentarii ALDE – PSD cu o viteză care l-ar face gelos pe orice atlet alergător la suta de metri.
Sincer să fiu, am convingerea că şi de această dată se va adeveri zicala populară „graba strică treaba”. Nu cred în finalizarea a ceea ce face Florin Iordache şi gaşca de penalişti care-l înconjoară ridicând mâna pentru votul la foc automat bazat pe un alt principiu de sorginte muncitorească „noi muncim, nu gândim”. Îmi stăruie în minte vorba tărăgănată de ardelean a preşedintelui Klaus Iohannis: „Nu va rămâne aşa!” Are şi neamţul socotelile lui bazate tot pe înţelepciunea populară românească precum proverbul „cu răbdarea treci şi marea”.
Sunt voci, desigur afectate de „ciuma roşie” care susţin că nu este vorba de o politizare a justiţiei ci pur şi simplu se reaşează competenţele în acest domeniu pentru ca numirea în anumite funcţii să nu se mai facă de către persoane neavizate asupra domeniului.
Măi să fie! Preşedintelui României i s-a luat dreptul de a mai refuza numirea vreunui judecător sau procuror, chiar dacă el deţine informaţii de la serviciile secrete că acel viitor magistrat are preocupări care pun în pericol siguranţa naţională sau duce o viaţă personală imorală, ceea ce-l descalifică pentru o astfel de profesie. Deci, preşedintele României, care prin Constituţie este apolitic, nu poate refuza numirile făcute de ministrul Justiţiei care este om politic. Dar, susţin voci contaminate de „ciuma roşie” o astfel de legiferare nu înseamnă control politic asupra justiţiei. Să nu ne mirăm de o astfel de manipulare grosolană pentru că şi manipulatorii sunt la fel de grosolani, lipsiţi de cultură şi educaţie civică că doar „penal la penal trage”
. Un alt amendament aprobat fulgerător de repede când Florin Iordache l-a supus la vot a fost acela că procurorii şi judecătorii cercetaţi penal nu vor mai fi suspendaţi din funcţie. Aşa se va ajunge la situaţia ca un procuror cercetat penal pentru acte de corupţie să poată, la rândul său, să-i cerceteze pe alţii pentru diverse alte infracţiuni, un judecător cercetat penal să judece şi să condamne pe alţi trimişi în judecată. Aşa ceva chiar că nu s-a mai auzit în lumea civilizată. Dacă primul şoc pentru lumea civilizată a fost să afle că în România Parlamentul este condus de către infractori, al doilea şoc îl vor primi când vor afla că în România magistraţii inculpaţi penal continuă să judece şi să dea verdicte.
Pentru Liviu Dragnea, Tăriceanu., Bădălău, Şerban Nicolae, Codrin Ştefănescu (foto), Vâlcov etc. toate aceste noi modificări la legile justiţiei vor stabili normalitatea şi au menirea de a apăra justiţia de atacurile statului paralel, de forţele obscure care îi scot pe români în stradă pentru a răsturna ordinea statului de drept pe care penaliştii Alde – PSD îşi sacrifică fericirea vieţii pentru a o apăra. Retrăim vremurile descrise de Sadoveanu în romanul „Zodia cancerului”, vremurile lui Duca-Vodă aduse în actualitate de Liviu Dragnea.
Săptămâna aceasta care se va încheia cu sărbătoarea Marii Uniri de la 1 decembrie 1918 pare a fi desprinsă din romanul „Săptămâna nebunilor” a lui Eugen Barbu. Se accelerează modificarea legilor pentru ca ziua de 1 decembrie să devină Ziua Victoriei pentru penalii ALDE-PSD. Dacă strada nu se va mobiliza şi nu va reuşi să spargă gaşca penaliştilor din Parlament, ziua de 1 decembrie 2017 va inaugura marea sărbătoare a Centenarului Unirii confiscat prin fraudă istorică de către penaliştii parlamentari.
De 1 decembrie, miile de militari scoşi la paradă în Bucureşti şi prin provincie vor da onorul marilor penalişti care vor ocupa locuri de frunte în lojile tribunii oficiale. Mintea cheală a lui Codrin Ştefănescu, cel care susţine că cei ieşiţi în stradă la protestele de duminică au fost scoşi de forţe necunoscute, nu poate pricepe că flăcăii satelor s-au strâns în cete acum 160 de ani şi s-au dus voluntar pe front să lupte pentru Independenţa României, cum nu poate pricepe că strănepoţii lor ies acum în stradă să apere aceeaşi Independenţă, numai că duşmanul lor nu mai este turcul ci chiar lifta politică autohtonă.
Dacă tot retrărim „Săptămâna nebunilor”, să ieşim cu toţii în stradă şi să apărăm Ziua Naţională de invazia penaliştilor, să ne apărăm independenţa şi libertăţile democratice, chiar şi cu riscul că vom fi călcaţi de caii jandarmilor cum s-a încercat şi în duminica ce tocmai a trecut. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Un sfat îndoielnic
Horoscopul zilei de 28.11.2017
Sondaj la 10 ani de la aderarea Romaniei la UE:
principalele temeri ale populatiei sunt terorismul, relatiile cu Rusia si politica de emigratie
De Ziua Nationala, proteste fata de modificarea legilor Justitiei si a Codului Fiscal,
precum si fata de prezenta politicienilor penali la Parada militara: “Romania moare”
Comisia speciala condusa de Iordache a scazut standardele de integritate ale magistratilor:
judecatorii si procurorii trimisi in judecata nu vor mai fi suspendati automat
Niculae Badalau anunta o remaniere in guvernul Tudose:
Cred ca pana in februarie o veti vedea pe Elena Dinu la Ministerul Sanatatii
Val de plangeri la adresa Facebook dupa protestele de duminica:
numeroase conturi blocate cel putin partial, dupa distribuirea de materiale referitoare la manifestatiile din Bucuresti
Hans Klemm, ambasadorul SUA, despre modificarea legilor Justitiei:
Avem ingrijorari foarte serioase, cel putin privind propunerile initiale. Urmarim foarte atent ce se intampla in Parlament
Pe moment, pictura din biserica Ipoteşti a fost salvată
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog