Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
23553
De la 07 Ianuarie 2003
122909202
Editorial

Să fie ei oglinda noastră?

  • Ioan Rotundu
  • 3 February 2013, 23:00
Raportul privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare pe Justiţie a dat la iveală încă o dată iresponsabilitatea clasei noastre politice şi lipsa de maturitate politică a celor aleşi de noi să ne conducă.
Atitudinea premierului Victor Ponta, a preşedintelui Senatului Crin Antonescu şi a unor miniştri faţă de conţinutul acestui Raport n-a făcut decât să ne discrediteze şi mai mult în faţa organismelor Uniunii Europene dar şi în faţa celorlalte ţări membre.
Bravura premierului Ponta de a critica Raportul sub aspectul unor informaţii nesemnificative, precum aceea că avem doi sau trei miniştri cercetaţi pentru acte de corupţie, a lăsat un gust amar celor care mai acordau ceva credit actualului Guvern al României.
Ieşirea lui Crin Antonescu în spaţiul public prin susţinerea ideii că Raportul este de fapt voinţa politică a preşedintelui Băsescu şi a susţinătorilor săi, discreditând munca unui comisar din cadrul Comisiei Europene şi a colectivului său de lucru, sugerând subordonarea acestei instituţii de prim rang european intereselor politice ale preşedintelui Băsescu este dovada unui cretinism politic de neimaginat pentru oamenii normali.
Ridicolul cu care Ponta şi Antonescu au primit conţinutul Raportului, hazul de necaz făcut pe seama acestui important act duc la o izolare tot mai accentuată a României la nivelul Uniunii Europene şi a celorlalte organisme internaţionale de decizie politică şi economică.
Dacă Ponta şi Antonescu ar fi fost doi politicieni responsabili în faţa interesului naţional, ar fi avut o cu totul altă atitudine şi abordare. Nu de sfidare, nu de umilire ci de pragmatism politic, recunoscând justeţea criticilor, efectul lor negativ asupra viitorului politic al României şi oferirea de garanţii solide Comisiei Europene că suntem capabili să eliminăm neajunsurile semnalate şi să stăm cu demnitate alături de celelalte state ale Uniunii Europene.
Din păcate pentru noi toţi, cei din ţară şi din afara ei, actualul Guvern şi Parlament, instituţii controlate integral de USL, în locul responsabilităţii depline faţă de cerinţele din Raportul MCV, a minimalizat importanţa documentului şi a instituţiei care l-a elaborat.
Vom plăti scump acest comportament politic, iar costul nu-l vor suporta politicienii aflaţi la putere ci poporul român. Vă dau doar un exemplu. Raportul a arătat că doi miniştri ai Guvernului Ponta, Relu Fenechiu şi Liviu Dragnea, sunt cercetaţi pentru acte de corupţie. Ambii miniştri gestionează fonduri europene, fonduri care de când la guvernarea României se află premierul Ponta au fost suspendate exact pe motive de corupţie.
Bugetul ţării pe acest an este construit pe baza fondurilor europene. Mai poate crede Guvernul Ponta, preşedintele Senatului Crin Antonescu, că după o astfel de ieşire publică faţă de Raportul MCV, Comisia Europeană va mai relua finanţarea cu fondurile suspendate? Este limpede că nu. Cel puţin cât cei doi miniştri vor mai fi păstraţi în funcţie.
Trist este şi faptul că mulţi dintre noi nu conştientizăm situaţia în care ne aflăm, dezastrul politic spre care duc ţara liderii USL. Mulţi spun că ar trebui să nu mai fim sluga Uniunii Europene, luând de bune afirmaţiile iresponsabile ale lui Antonescu.
Să fim bine înţeleşi, România nu mai are cale de întoarcere din drumul său spre integrarea totală în structurile instituţionale ale Uniunii Europene. Economia românească nu poate supravieţui într-o izolare de economia europeană şi internaţională. O izolare economică ar însemna înfometarea întregii ţări, ar duce la un colaps economic care ne-ar întoarce în Evul Mediu. Ne-am ucide unii pe alţii ca să putem supravieţui. Doresc românii aşa ceva? Nu! Nici cei care sunt robii manipulărilor de la Antena 3 nu doresc aşa ceva numai că ei n-au puterea de a conştientiza realitatea faptelor şi de a vedea drumul corect pe care trebuie să-l urmăm.
În momentul de faţă interesul naţional este subordonat intereselor unui singur om. Mă refer la Dan Voiculescu, cel care zi de zi împinge ţara spre prăpastie, numai să scape el de răspunderea juridică pentru jaful comis asupra averii statului care este şi a noastră. Iar Victor Ponta şi Crin Antonescu îl apără, spulberând valorile statului de drept blocând funcţionarea instituţiilor statului ce constituie un pericol la adresa lui Voiculescu, blochează înfăptuirea actului de justiţie, adică persistă în a ignora exact neajunsurile semnalare în Raportul MCV.
M-am întrebat şi mă întreb dacă nu cumva Ponta, Antonescu, puzderia de cercetaţi penal aflaţi în Parlament, nu sunt cumva oglinda care reflectă imaginea noastră. Pentru că noi i-am votat şi i-am investit cu puterile pe care le folosesc acum împotriva interesului naţional, adică a noastră. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Greierii… din parc
Gastronomie:: Cartofi la ceaun cu costiţă afumată
Mircea Dusa cere ca ofensa adusă simbolurilor statului român să fie dur sancţionată
Profesoara de la Universitatea Hyperion, cercetată pentru furt din genţile studenţilor
Botoşani: Asaltul primarului Portariuc asupra societăţii ELTRANS
Lumea lu' Rotundu: Veteranul centenar
Fragmente din mizeria alegerilor de la Drăguşeni
Ioan Rotundu
Prinşi cu mâna-n bancomate
Deputatul Cristian Roman predică-n pustiul… USL-iştilor
Trei ani închisoare pentru tentativă de lovire a unui poliţist
Şi-a găsit sfârşitul la Kaufland
Deputatul Tamara Ciofu a primit binecuvântarea ANI să facă gărzi
Tâlharul din Roma a fost prins şi încarcerat
Asociaţiile de proprietari, o povară pe capul botoşănenilor
Contrabandă cu caii la SPF Româneşti
La botoşăneni, prostia n-are leac
Ioan Rotundu
IŞJ: Inspectorii şcolari controlează clasele pregătitoare
Examen pentru şefia CAS, promovat de Costel Lupaşcu
Şendriceni, fără sprijin financiar pentru liceu
Ţurcanu îi îmbrobodeşte pe fermieri că impoozitul agricol nu-i o povară
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog