Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Horoscop
Umor
Reportaje
Editorial
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
15405
De la 07 Ianuarie 2003
114773838
Editorial

Să ne cutremurăm!

  • Ioan Rotundu
  • 9 August 2012, 23:00
Cazul senatorului social-democrat Cătălin Voicu ar trebui să ne cutremure. Să ne cutremure prin dimensiunea corupţiei dată la iveală. Voicu nu-i un senator oarecare, ce ia loc în Senat şi ridică cumincior mâna după cum i-a dictat liderul de grup PSD. Acest farsor, organizator a celei mai mari reţele mafiotă din istoria postdecembristă a României deţine în Senat funcţia de vicepreşedinte al Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională.
Voicu este cu atât mai periculos cu cât nu-i un oarecare, ci un specialist în domeniul militar şi juridic. El are studii militare de specialitate şi a fost ofiţer al Armatei Române. De asemenea are studii superioare în inginerie şi juridice ca absolvent al Facultăţii de drept din cadrul Academiei de Poliţie Bucureşti, dar şi un curs postuniversitar cu specializarea „Ştiinţe poliţieneşti”.
Mai mult, a fost decorat în două rânduri cu Virtutea Militară în grad de Cavaler şi apoi de Comandor. Iată, dar, cine sunt capii grupărilor mafiote din România. Voicu a pus la punct o reţea mafiotă formată din ofiţeri de rang superior don Poliţia Română şi de judecători de la instanţe de grade superioare precum tribunale, Curţi de apel şi de la cel mai înalt for judecătoresc din România, respectiv Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Aşadar, corupţia nu mai este apanajul escrocilor de rând, ci al înalţilor demnitari în stat.
Cătălin Voicu n-a organizat reţeaua mafiotă peste noapte, ci în timp, în decursul a mai multor ani. Ştiţi ce este cutremurător? Faptul că Direcţia Naţională Anticorupţie a ştiut de preocupările sale dar nu l-a oprit din drum. L-au lăsat să-şi facă de cap până când au primit semnalul că trebuie să acţioneze. Iar semnalul nu l-a dat decât preşedintele Traian Băsescu. Ce concluzie putem trage de aici? Aceea că preşedintele României cunoaşte care sunt sistemele mafiote din România şi cum acţionează ele, care le sunt sferele de influenţă, dar nu le atacă decât atunci când sunt lezate interesele sale sau când sunt puse în pericol grupările pe care el le patronează.
Mai desprindem concluzia că preşedintele cunoaşte numele judecătorilor corupţi, în special a celor din ÎCCJ, dar nu le dezvăluie public, preferând să-i şantajeze atunci când are nevoie. Aşa se şi explică arestarea şi condamnarea unor primari la ani de zile de la comiterea faptelor sau care sunt acuzaţi de fapte nedovedite.
Din dezvăluirile faptelor comise de Voicu mai luăm act că speranţa noastră de a mai obţine dreptate prin recurs la instanţa de cel mai înalt grad din Românie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, s-a năruit. Cazul judecătorului Costiniu este suficient de relevant. Pe judecătorul Costiniu senatorul Voicu a dorit să-l folosească pentru a da o soluţie dreaptă în dosarul omului de afaceri Căşuneanu, cunoscut drept „Regele asfaltului”. Dar, spre stupefacţia judecătorului şi a lui Voicu, judecătorii de la ÎCCJ care au judecat recursul au fost cumpăraţi de partea adversă, care au oferit mai mult decât a oferit Căşuneanu. De unde şi revolta judecătorului Costiniu şi a senatorului Voicu.
Este de râs să afli că s-au luptat două tabere corupte, dacă n-ar fi de plâns să aflăm că nici o instanţă de judecată din România n-a rămas neatinsă de corupţie.
Cutremurător este şi faptul că acest Voicu, în organizarea sistemului mafiot s-a bucurat şi de sprijinul lui Marian Vanghelie, ieşind la iveală astfel dovada şi explicaţia pe ce se bazează puterea acestuia în PSD. Şantajul ordinar este arma lui Vanghelie, cu această armă fiind răpus Mircea Geoană, care a ajuns să joace cum i-a cântat Vanghelie şi Viorel Hrebenciuc, iar acest om voia să ajungă preşedintele României. Bine că ne-a ferit Dumnezeu de un aşa preşedinte! Când românii, prin sondajele de opinie efectuate de diferite institute şi-au exprimat neîncrederea în justiţie în proporţii de 60 – 80%, forurile nonguvernamentale ale judecătorilor s-au arătat ofuscate, clamând că românii sunt nedrepţi cu justiţia. Acum tac, nu mai iese nimeni la televizor să-i acuze pe români că sunt răi cu judecătorii.
Condamnabilă este şi atitudinea fostului preşedinte Iliescu care a declarat că a dorit să se delimiteze de Voicu, deci ştia de preocupările sale în domeniul corupţiei, dar nu l-a lăsat Viorel Hrebenciuc. Declaraţia ex-preşedintelui Iliescu pune în lumină şi faptul că prin PSD corupţia se află la ea acasă din vremuri demult trecute. Iar acest partid ne-a condus şi vrea să ne mai conducă. Vai de capul nostru de ce partide avem parte la guvernare. Să nu ne imaginăm că întreaga corupţie s- a oploşit la sânul PSD. Doar o parte din ea, pentru că restul trebuie căutată la PDL şi Preşedinţia României. Părerea mea!

22.03.2010


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Examen dar nu oricum
Video: Invidie profesională (partea I)
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă