Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Anunţuri
Editorial
Horoscop
Umor
Gastronomie
Pamflet
Remember
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
15501
De la 07 Ianuarie 2003
122901150
Editorial

Să ne ferească Dumnezeu de aşa înţelepciune!

  • Ioan Rotundu
  • 25 July 2010, 23:00
Conferinţa judeţeană a PSD-ului, ţinută sâmbătă, în afară de aplauzele prelungite şi dezmorţitoare de oase, nu s-a remarcat prin nimic altceva. Era de aşteptat ca la această conferinţă, ca partid de opoziţie, PSD-ul să prezinte un bilanţ al activităţii sale care să reliefeze contribuţia sa la corectarea politicii guvernamentale în folosul electoratului. Pentru că partidul n-a avut astfel de rezultate, nefiind iniţiate nici acţiuni de această natură în cei doi ani de când a trecut în opoziţie, materialele prezentate au cuprins critici la adresa puterii.
Nimeni nu susţine că actuala guvernare a rezolvat toate probleme sociale şi ale economiei româneşti, ale traiului cetăţeanului de rând, ale pensionarului dar nici nu putem generaliza că nu s-a făcut nimic concret. Un singur exemplu este suficient.
Aplicarea cotei unice de impozitare de 16%, măsură mult contestată de către PSD, a generat o creştere a veniturilor la buget peste aşteptările guvernanţilor. Creşterea încasărilor suplimentare s-a resimţit şi la Botoşani. O ştie foarte bine chiar preşedintele PSD-ului care, în calitatea sa de preşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani, s-a declarat uimit de câte fonduri a beneficiat de la bugetul central.
Mai este de observat că, în lipsa unor activităţi concrete ca partid de opoziţie, PSD-ul n-a fost în stare să prezinte în conferinţă un inventar al nerealizărilor la nivel de judeţ a Alianţei DA, consecinţele economice şi sociale rezultate şi cum trebuia făcut ca să fie bine şi în favoarea cetăţeanului.
Traversăm o perioadă când, la nivel central, apar tot mai multe informaţii despre privatizările în defavoarea statului, mai exact a cetăţeanului, din perioada PSD. Ne îngrozim tot mai mult despre dezvăluirile privindu-l pe fostul premier Adrian Năstase. Implicaţiile acestuia la nivelul corupţiei de vârf, dar şi a altor membri marcanţi ai PSD, nu dau dreptul moral acestui partid să afirme că Alainţa DA n-a făcut nimic şi că numai ei au guvernat cu înţelepciune. Să ne ferească Dumnezeu, pe viitor, de aşa înţelepciune social-democrată.
Antrenaţi în critica Alianţei, social-democraţii au crezut că pot distorsiona atenţia publică de la propriile lor probleme interne. L-am apreciat şi-l voi aprecia pe preşedintele Conţac pentru calităţile sale de om gospodar, pentru intuiţia sa managerială, dar nu-l pot elogia pentru felul de a face politică.
Nu odată s-a declarat că prin modul în care gândeşte şi prin ce-a înfăptuit la propriile firme, este un liberal înnăscut. Nu odată m-am întrebat, de ce dacă gândeşte şi acţionează ca un liberal, ţine morţiş să ne demonstreze veleităţi politice de social-democrat.
Preşedintele Conţac este un om politic singuratic, cei din preajmă întrându-i în graţii de teamă sau din interes şi nicidecum recunoscându-i competenţa politică şi calităţile de lider. La conferinţa judeţeană a PSD-ului s-a putut observa că partidul este în suferinţă de intelectuali. Nu că n-ar fi intelectuali în partid.
Dar aceştia preferă expectativa, sau sunt pur şi simplu se simt marginalizaţi. S-a mai putut observa o sală de aplaudaci, chiar şi atunci când situaţia devenea ridicolă sau penibilă. O sală de oameni timoraţi. Când s-a pus problema aprobării listei membrilor delegaţi la Congresul de la Bucureşti, unii au încercat să-şi manifeste anumite nemulţumiri. I-a pus repede la punct preşedintele Conţac, mai ales că cei în cauză n-au fost susţinuţi de sală.
Iată de ce afirm că sala a fost umplută, nu cu delegaţi la conferinţa judeţeană, ci cu nişte aplaudaci timoraţi de ideea ca nu cumva să aibă reacţii care să nu fie pe placul şefului. Privind cu atenţie la ultimele manifestări pe plan naţional a liderului PSD Mircea Geoană, privind şi cum evoluează atmosfera politică din sânul PSD Botoşani, îmi exprim dezamăgirea. Aş fi vrut ca PSD-ul să demonstreze forţă şi capacitate politică, coerenţă în acţiune, pentru a se bucura de favorurile electoratului, dar şi pentru a obliga Guvernul să fie corect faţă de interesele majore ale românilor.
M-a şocat seninătatea cu care Mircea Geoană a recunoscut că în perioada când erau la guvernare au minţit poporul, falsificând sondajele politice efectuate. Când te dedai minciunii şi coabitezi cu ea, nu mai poţi avea şi credibilitate. Eu, personal, n-aş mai putea vota un partid condus de nişte mincinoşi.
Sincer să fiu, nu mai cred în revigorarea politică a PSD-ului. Aspiraţia lui Geoană, că PSD-ul va reveni la guvernare, rămâne o himeră, un vis frumos care se va sfârşi cu o realitate extrem de urâtă. Vom asista, cu siguranţă, la o reorganizare a scenei politice româneşti, cu apariţia unor noi partide şi dispariţia unora dintre cele existente. Iar PSD-ul face tot ce-i stă în putinţă să meargă pe calea dispariţiei.
JD 27.11.2006 – format electronic

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Mazilirea lui Ţâbuleac s-a ordonat de la ministerul Finanţelor
Morala curvelor
Mâncare cu noduri la Belvedere
Cine spune, ăla e!
Program Tv SOMAX
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog