Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Economic
Editorial
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Religie
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
157
De la 07 Ianuarie 2003
122885806
Editorial

Să ne ferească Dumnezeu de proşti!

  • Ioan Rotundu
  • 13 February 2012, 23:00
Se pare că alegerile locale se vor desfăşura în ziua de 10 iunie. Reduse la un singur tur de scrutin, primari şi preşedinţi de Consilii judeţene vor fi validaţi cei care vor aduna mai multe voturi.
În judeţul nostru partidele încă nu şi-au făcut public numele candidatului la preşedinţia Consiliului Judeţean Botoşani. Sigur este doar candidatul USDL, în persoana actualului deputat liberal Florin Ţurcanu. Se pare că şi PDL-ul îl va anunţa în curând ca şi candidat pe actualul preşedinte Mihai Ţâbuleac, surse din interiorul acestui partid susţinând că între Cătălin Flutur ca lider PDL şi Ţâbuleac s-a încheiat un armistiţiu de pace şi colaborare.
Nu se cunoaşte nimic despre intenţiile UNPR şi nu se ştie cu ce candidat va veni Partidul Poporului Dan Diaconescu. Despre PRM, Dumnezeu să-i ierte pentru păcatele trecutului şi cele ale prezentului până la alegerile din iunie.
Ca un scurt istoric al conducerii Consiliului Judeţean Botoşani, trec în revistă succesiunea acestora. Primul preşedinte ales a fost prof. Ioan Aniţei, urmat de Ioan Aniculăese două mandate, Constantin Conţac un mandat şi actualul Mihai Ţâbuleac. Însă echipă de vicepreşedinţi mai incompetentă şi mai handicapată în gândire ca cea din mandatul actual judeţul n-a avut niciodată.
De la bun început, când Florin Ţurcanu a fost ales vicepreşedinte, am scris că viitorii patru ani vor fi tragici pentru botoşăneni. Şi am avut dreptate. Conducerea judeţului, la nivelul celor doi vicepreşedinţi, a fost schimbată după cum a dorit Ţurcanu şi i-au fost interesele .
Boicotul celor doi vicepreşedinţi ai USL, indiferent de numele lor, a fost orchestrat de Ţurcanu şi a creat mari neajunsuri întregului judeţ. Să ne amintim de blocajul unificării spitalelor iar acum de blocajul activităţii Direcţiei Judeţene de Drumuri şi Poduri lăsată de Ţurcanu fără bani. Acum Florin Ţurcanu se şi consideră preşedintele CJ-ului, chiar dacă n-au trecut alegerile şi nu i-au fost numărate voturile. El ne anunţă cam ce măsuri va lua ca viitor preşedinte al CJ, iar declaraţiile sale ar trebui să ne dea mari frisoane. Omul acesta vrea preşedinţia numai pentru a putea dispune de bugetul judeţului după cum îi vor fi interesele personale şi de grup.
Dar să vedem ce şanse are să fie ales preşedinte. Un sondaj, posibil apropiat realităţii, iîl situa pe primul loc pe actualul preşedinte Mihai Ţâbuleac urmat îndeaproape de Constantin Conţac., căruia îi sufla în ceafă Mihai Baltă şi ceva mai la distanţă Florin Ţurcanu.
Constantin Conţac, prin condamnarea primită, chiar dacă nu este definitivă, a fost scos din cursă. Mihai Ţâbuleac, ca favorit, avea probleme de susţinere din partea PDL. Se pare că a depăşit acest moment destul de sensibil pentru candidatura sa şi democrat-liberalii îl vor susţine. Dacă lucrurile stau aşa, PDL are mari şanse de a păstra preşedinţia CJ.
Mihai Baltă, fidel doctrinei social-democrate, deşi a primit şi alte oferte, n-a acceptat să părăsească PSD-ul. Cum PSD-ul va susţine candidatura lui Florin Ţurcanu şi Mihai Baltă pare să fi ieşit din cursă. Indiferent de candidaţii cu care vor veni cei de la UNPR şi PPDD, numele acestora nu va trezi prea mare interes printre botoşăneni.
Analizată astfel, lupta pentru preşedinţia CJ se va da între actualul preşedinte Mihai Ţâbuleac şi candidatul USL Florin Ţurcanu. Nu sunt fan Ţâbuleac şi l-am sancţionat pe acesta în multe rânduri pentru greşelile comise de la nivelul funcţiei sale. Dar nici nu pot să mă declar fan Ţurcanu. Judeţul Botoşani a dat ţării primele patru personalităţi din domeniul culturii şi ştiinţei şi mă refer la Eminescu, Iorga, Enescu şi Luchian, aceşti patru fiind urmaţi de o întreagă pleiadă de personalităţi care au marcat cam toate domeniile vieţii noastre culturale, ştiinţifice şi sociale.
Zestrea noastră culturală şi ştiinţifică este una de invidiat, pentru că nici un alt judeţ n-a dat ţării atâtea personalităţi. Cum poate fi acest judeţ reprezentat de Florin Ţurcanu, un neica nimeni? Omul acesta n-are nimic demn de remarcat în trecutul vieţii sale li nici nu poate fi un reper moral al comunităţii noastre.
Lipsit de cultură, cum singur a recunoscut, el a dovedit abilităţi doar în a specula slăbiciunile omeneşti, sărăcia şi lipsa de solidaritate socială, lipsa de atitudine civică, s-a înconjurat de oameni dornici de parvenire ca şi el şi şi-a făurit o carieră politică bazată pe o mizerie morală greu de conceput pentru un om normal.
Consider o mare jignire adusă botoşănenilor nu numai de către Florin Ţurcanu, care a îndrăznit să aspire la o funcţie de reprezentare a valorilor noastre umane, ci şi de cei care i-au in suflat şi alimentat o astfel de aspiraţie. Mă voi ruga la Dumnezeu să ne ferească judeţul de proşti şi să nu mai pângărim memoria înaintaşilor cu astfel de fiinţe umane lipsite de scrupule şi dominate de dorinţa parvenirii.
Consider că este de datoria oricărui botoşănean ce mai poartă în el o brumă de conştiinţă şi mândrie locală să nu încurajeze astfel de iniţiative. Generaţia noastră nu trebuie să rămână în istorie atrăgându-şi o astfel de ruşine. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Caricatura zilei
Bancul zilei: Când soţia n-are încredere în soţ
Blasfemie girată de Episcopia Ortodoxă Română din Ungaria
un deputat FIDESZ pangareste numele Părintelui Arsenie Boca
Un analist iranian a prezentat un plan de distrugere a Israelului "în nouă minute"
BCR a fost obligată irevocabil în instanţă să scadă dobânda unui credit în euro sub 3%
Criza datoriilor suverane din Europa a ajuns într-un "moment crucial"
Reuters: Momentele-cheie ale crizei datoriilor din Grecia
Data de 10 iunie, avansată în coaliţie pentru organizarea alegerilor locale
Curvele botoşănene din Lumea lui Banciu
Ioan Rotundu
Ne opunem creșterii prețului la căldură
Casa Armatei, locul unde se adună ajutoarele
Cine se scuză se acuză: PSD se încurcă în explicaţii
Onişa cere conservatorilor să strângă ajutoare
Botoşani: Consilierii judeţeni USL persistă în patimă şi răzbunare politică
în fond, ei îşi bat joc de botoşăneni şi nu de primarul Flutur
Nova Apaserv: Facturile la plata apei vor veni cu întârziere
Cei de la Protecţia Copiilor vor banii câştigaţi prin procese
50 locuri de muncă pentru şomerii botoşăneni
Pleacă gerul, se întoarce gripa
Lumea lu' Rotundu: Flămânzi 1907
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog