Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Sport
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
8678
De la 07 Ianuarie 2003
123132249
pnl
Editorial

Şah la PSD, dar nu şi mat!

  • Ioan Rotundu
  • 19 October 2009, 23:00
După ce duminică, majoritatea parlamentară constituită ad-hoc în sprijinul neamţului Johannes Klaus a anunţat că acceptă un dialog cu premierul desemnat Lucian Croitoru in corpore, ieri a fost rândul desemnatului să puncteze.
După un dialog formal cu cei din PDL, la ieşirea din sediul portocaliilor, premierul desemnat Croitoru a anunţat presa că este dispus ca în guvernul său, Ministerul Administraţiei şi Internelor să revină PSD. Iar ca dovadă că nu glumeşte, i-a anunţat pe cei din PSD ca la întâlnirea programată astăzi să avanseze trei nume de miniştri la Interne, urmând ca împreună să stabilească persoana care va prelua portofoliul. Oferta lui Croitoru nu este una formală. Ea ascunde o capcană, iar social-democraţii vor trebui să fie foarte atenţi ca s-o evite.
Faptul că PSD-ul a ieşit de la guvernare pe motiv că le-a fost demis ministrul de la Interne, în scop de fraudă electorală organizată de PDL, Croitoru le pune pe tavă din nou ministerul. Un refuz ar însemna că motivul PSD-ului de ieşire de la guvernare nu era demiterea ministrului Dan Nica, ci pretextul de a ieşi de la guvernare pentru a putea susţine candidatura lui Miurcea Geoană. Aşa privite lucrurile, toată peroraţia lui Geoană că PSD-ul moare de grija poporului rămâne fără fundament, adică este pură demagogie, politicianism sadea.
Dacă PDS-ul acceptă ministerul, nu va mai putea clama că PDL-ul a pus la cale o fraudă electorală de proporţie, căzând una din importantele acuzaţii aduse adversarului politic Băsescu pe baza căreia Geoană şi construit discursul. Dimpotrivă, va veni rândul PDL-ului să acute PSD-ul de fraudă.
Iată, dar, că mutarea premierului desemnat Croitoru a pus PSD-ul în defensivă. Să nu uităm că ţugulanul de rând, cel care votează cu consecvenţă, apreciază astfel de lovituri date sub centură. Pe ţugulan nu-l interesează că în spatele lui Croitoru stă preşedintele Băsescu, nu-l interesează că sunt încălcate prevederile Constituţiei, spiritul ei. Plăcerea lui stă în satisfacţia de a lua act cum preşedintele Băsescu îşi doboară adversarii.
Panarama politică din aceste zile I-a dezgustat şi pe acei alegători care intenţionau să meargă la vot pentru Antonescu sau Oprescu. Din nou s-au înmulţit cei care vor prefera ca în duminica din 22 noiembrie să-şi vadă de alte treburi decât să meargă la vot.. Cub cât la vot vor merge mai puţini, cu atât şansele preşedintelui Băsescu de a obţine cel de-al doilea mandat cresc, dându-i aripi. Am mai scris în comentariile mele că preşedintele Băsescu n-a dorit decât să lungească guvernarea cu Boc premier până după alegerile prezidenţiale. Iar opoziţia, în loc să se concentreze asupra alegerilor şi să adune voturi din toate direcţiile, pentru a asigura un avantaj pentru adversarul lui Băsescu din turul doi, se prostituează politic cu Klaus, un primar de oraş provincial ce şi-a părăsit catedra de fizică, unde a profesat cea mai mare parte a vieţii sale.
Incontestabil că este bun pentru Sibiu, dar România nu-i un orăşel de 160 mii de locuitori a cărui probleme să le rezolve în numai o lună şi jumătate un neiniţiat în macroeconomie şi probleme de politică externă.
Aseară, pe Antena 3, la emisiunea de dezbateri politice Sinteza zilei, a fost invitat Mircea Geoană. Omul a vorbit timp de o oră şi jumătate şi n-a spus nimic care să prezinte interes public. Iar omul acesta are pretenţia de a-l bate în alegeri pe preşedintele Băsescu. Miram-aş!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Voluntari ai Corpului Păcii, elevi români, profesori
şi jurnalişti editează o carte despre jurnalism
Chişinăul demarează negocierile în vederea semnării Acordului de asociere cu UE
Alegerea Preşedintelui amânată la Chişinău
O femeie visează să capete feminitate, iar o alta tinereţea pierdută
Horoscop
Secretara blondă
Alt necaz a dat peste Ţurcanu
Discoteci luate la verificat
Pregătiri pentru iarnă
Părinţii minorei de 17 ani au renunţat să-şi mărite fata cu forţa
Mihălăşeni şi Săveni aşteaptă finanţare pentru împăduriri
Program TELE'M Botoşani, marţi
La DSP, salarii fără sporuri
Ministrul Boc bulversează Bacul
A murit imediat după naştere
Dimitriu a demisionat
Victorie clară a „Gloriei” Frumuşica în meciul cu „Spicul” Iacobeni
Proşti manageri, buni lectori
Prinşi „cu ocaua mic㔠şi cu faetonul plin cu balast furat
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog